Larz Kristerz – Rätt å slättÄlvdalens store sønner, Larz Kristerz, kom høsten 2016 ut med albumet “Rätt å slätt”, noe som er bandets tiende utgivelse og som vanlig en veldig god, swingende og dansbar produksjon i velkjent Larz Kristerz-stil. 

Larz Kristerz er intet annet enn en suksesshistorie, spesielt etter at bandet gikk til topps i svenske Dansbandskampen i 2008. Den ene gode plata etter den andre har sett dagens lys de 16 årene bandet har holdt på, og ekstra bra har platene etter 2008 vært, da bandet sikkert har hatt litt mer forventningspress på seg enn tidligere, noe som utvilsomt har båret frukter.

En kort presentasjon av Larz Kristerz sin besetning før vi går videre: Peter Larsson, Tobbe Eriksson, Trond Korsmoe, Anders Tegnèr og Mikael Eriksson.

Den nye plata inneholder totalt 14 låter, aller mest nyskrevet materiale, men også noen velvalgte coverlåter, slik som Vikingarna sin gjennombruddslåt, “Du gav bara löften”, som er en udødelig svensk dansebandklassiker som Larz Kristerz gjør på sin måte. Ellers finner vi låter fra opphavsmenn som Erik Morell, Nils Hellberg, Kjell Gustavsson og bandets egen Anders Tegnèr, for å nevne noen.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Hank Williams och jag – En herlig og iørefallende swing/bugg-låt i litt over middels tempo med klare referanser til den gode gamle countrymusikken fra USA og en av de største legendene innen denne genren. Denne låten er skrevet av Erik Morell og Anders Tegnèr.

Vinden i ryggen – En flott og velklingende ballade og utvilsomt et av høydepunktene på plata etter min mening. En låt med et tydelig countrypreg som er signert Sören Karlsson og Peter Larsson.

Vi går hem till Max – En av coverlåtene på plata, en artig og superfengende låt som opprinnelig ble gjort med smått legendariske Max Fenders i 1975. En skikkelig genistrek av en dansebandlåt, og selvsagt med sterk duft av 70 tallet selv om denne innspillingen er gjort over 40 år senere.

Nok en gang har Larz Kristerz levert et gnistrende godt album med sin typiske stil og 70 talls sound og med masse herlige og dansevennlige låter, mange av dem er av typen som fester seg momentant i hodet. Det er en fryd å låne øre til denne plata og det finnes egentlig ingen dårlige låter her, i tillegg til at både det tekniske, lydmessige og ikke minst musikalske også sitter som et skudd. Terningmessig har det vippet veldig mellom 5 og 6 inni hodet mitt, men jeg har endt opp med et lite kompromiss, noe som betyr at jeg gir plata en 5`er og setter et plusstegn i margen, så da ender vi hårfint opp på grensa mot 6. Dette er bra, og jeg tror alle som liker svensk dansebandmusikk vil få noen hyggelige minutter om de kjøper denne plata eller evt setter den på i Spotify om man nøyer seg med å streame musikken gjennom dataen. Bra jobba gutter, dette er godkjent og vel så det fra oss i For Swingende! 

Besøk Larz Kristerz sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg