Arne Kolsrud Overen – Alt for megArne Kolsrud Overen er kanskje mest kjent som trommis i Pegasus, men mannen kan også synge og har en lang musikalsk karriere bak seg. Nå er han ute med sitt første soloalbum som bærer tittelen “Alt for meg”.

Arne kommer opprinnelig fra Valdres men er bosatt i Nes på Romerike. Han har vært med i flere ulike bandkonstellasjoner tidligere og hans musikalske karriere startet i korps allerede i skoletida, etterfulgt av storband, og deretter ble det blant annet et band ved navn Royans og senere et annet band fra Ytre Enebakk, for å nevne litt. Nå for tiden er han også aktiv i en duo i tillegg til trommisjobben i Pegasus, sammen med Jan Lenander, kjent fra Kongsvingerbandet Vingers.

På sin nye plate har Arne fått god hjelp fra Pegasus-gutta Ronny og Tommy Nilsen som har skrevet flere av låtene på plata og Tommy har i tillegg produsert det hele i sitt eget studio, så derfor er stilen også blitt veldig farget av Pegasus, noe de fleste nok vil høre tydelig med en gang de setter på plata. Men Arne har også vært med og skrevet flere av låtene selv og har ikke kun benyttet Pegasus-materiale, og han har også med seg to gjesteartister på plata som er med på duetter, og dette er Christine Strid Johansen og Ronny Nilsen, førstnevnte kjent som vokalist i bandet Express. Dette frisker opp plata og setter en liten spiss på det hele. To coverlåter er også med på plata, nemlig “Friendly” og “Stone cold ashes”.

Fra plata har jeg valgt ut følgende låter til ukens presentasjon:

Mine damer – En fresk og litt smårocka låt som innleder plata og som jeg også føler er noe annerledes enn det øvrige materialet på plata. Låten har høy allsangfaktor og vil nok fort kunne bli en publikumsfavoritt, særlig ute på livejobber. Låten er skrevet av Ronny Bjørklund, Arne selv og Tommy Nilsen.

Går alene – Dette er vel også en låt som skiller seg litt ut fra resten av plata, men på motsatt måte enn den forrige, da dette er en veldig følsom og stemningsfull ballade hvor Arne har med seg Christine Strid Johansen på duett. Slutten på et forhold er aldri noen hyggelig opplevelse for noen av de involverte, og dette er tema for denne låten som oser av sårt savn og ensomhet, men uansett en veldig vakker sang som Arne og Christine har lykkets bra med.

Helt greit – Her er det på tide å få opp igjen både tempoet og sinnsstemningen og da får vi en litt mer uptempo låt igjen med et tydelig Pegasus-preg. Låten er også signert Ronny og Tommy
ene og alene, og ble en av mine favoritter da jeg lyttet gjennom plata første gang. Meget fengende og glad låt med fin dansetakt, så denne sitter som et skudd!

Jeg syns Arne og hans “Team Nilsen” har gjort en meget god jobb med denne produksjonen, det låter gjennomarbeidet og profesjonelt hele veien igjennom og det er også ei plate med en ganske god variasjon fra låt til låt. Ballader, danselåter og litt mer smårocka stoff om hverandre, og alt sammen pakket inn i et behagelig og velbalansert lydbilde. Må også få med at Arne synger veldig godt selv også, en stemme med særpreg og fin klang. Terningen denne gangen lander på en solid 5`er her i For Swingende, det vil si godkjent og godt “innafor” i karakterboka. Plata kan du kjøpe ved å kontakte Arne Kolsrud Overen på Facebook eller evt ved å kontakte For Swingende om du ikke har tilgang til Facebook. Jeg kan trygt anbefale Arne og “Alt for meg” til både danseglade og andre musikkelskere!

HØR INTERVJU MED ARNE KOLSRUD OVEREN:

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg