Pia Pihlgrens – Tiden rullar påPia Pihlgrens fra Åmotfors i Värmland kom i fjor sommer ut med albumet “Tiden rullar på” som består av nyskrevet materiale i en fin miks av dansebandstil og country/countryrock.

Pia Pihlgren og hennes orkester har holdt det gående siden 1993 og spiller det som beskrives som tradisjonell dansebandmusikk i moderne tappning. Bandet kan skilte med hele fire vokalister, men det er Pia som er hovedvokalist og som synger brorparten av låtene. Bandet opptrer mye i Norge og er et mye brukt orkester innad i swingmiljøet, og de frekventerer også mye på en del dansegallaer her til lands.

På den nye plata har de gitt plass til totalt 14 spor og såvidt jeg kan se så er samtlige låter nyskrevne fra en rekke av Sveriges fremste opphavsmenn innen denne genren. Av disse kan jeg nevne navn som Leif Mulle Melander, Mats Larsson, Åsa Karlström, Donald Laitila og Ulf Börjesson.

Produsent for det hele har vært ringreven Marcus Persson og plata er utgitt på Pia Pihlgrens sin egen label.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Casino – En skikkelig heftig bugglåt med et sterk preg av countryrock og ble en av mine store favoritter på plata etter første gangs gjennomlytting. Denne perlen av en danselåt er signert Peter Nord og Mats Larsson.

Där och då – En fin og iørefallende ballade hvor en av de mannlige vokalistene synger, usikker på hvem av dem. Låten er ihvertfall levert av radarparet Kent Fingal og Haidi Krohn som også har skrevet to andre låter til samme album.

Vi talar om kärleken – En fin og dansbar bugg- og swinglåt i litt over middels tempo. Opphavsmenn her er trekløveret Thomas Berglund, Patrick Svensson og Mikael Wigström. En veldig countryduftende melodi.

Jeg syns Pia Pihlgrens har levert et fremragende album også denne gangen, og et stort pluss at det kun er originallåter her, ihvertfall så langt jeg kan se. Pia synger overbevisende og bra med sin personlige og særegne stemme, og de gjør heller ikke skam på plata de mannlige vokalistene. Selvsagt er det noen låter som faller litt bedre i smak enn andre, men jevnt over så er det ei veldig sterk og god plate hvor man har lykkets bra med låtvalget og funnet en god miks av både raske og rolige låter med hovedfokus på at det skal være dansbart. På terningen velger jeg å trille fram en solid 5`er for Pia Pihlgrens og “Tiden rullar på” og det er bare å løpe og kjøpe eller evt lytte til plata på Spotify dersom du foretrekker det.

Besøk Pia Pihlgrens sin hjemmeside
KJØP PIA PIHLGRENS SIN PLATE FRA GINZA VIA DENNE LINKEN (TOLLFRITT FOR NORSKE KUNDER INNTIL 350 NOK INKL FRAKT)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg