NOSTALGI: Kjell Vidars


I vår nostalgiserie om gamle norske danseband har vi nå kommet fram til et av undertegnedes store favorittband gjennom tidene, nemlig Hadelandsbandet Kjell Vidars som har eksistert siden 1969.

Kjell Vidars startet altså opp i april 1969 og ble dannet av Kjell Bjørklund på gitar og vokal og Ole Vidar Lien på bass og vokal. I tillegg til disse to så bestod den første besetningen av bandet av Arne Støen på orgel og trekkspill, Øystein Hvalby på trommer og Øyvind Lysenstøen på gitar og vokal. Bandets hovedvokalist har hele tiden vært Kjell Bjørklund. 

Gruppa debuterte på platemarkedet i 1973 med en hyllestplate til Gluntan med 18 store Gluntan-slagere i sine egne versjoner. Denne plata solgte i over 25000 eksemplarer og ga dermed Kjell Vidars den første av mange sølvplater.¨ 

Samme år ga Kjell Vidars også ut ei juleplate med tittelen “Hei, hå nå er det jul igjen”. Også denne bestod av 18 låter. Ikke nok med det, men ei tredje plate kom også ut innen det var gått et år og denne fikk tittelen “Rett hjem”. Disse platene ble utgitt på platemerket Nett Records. Den tredje av disse platene ble en pekepinn på hvordan de kommende platene til bandet skulle bli. Oppskriften til de fleste av Kjell Vidars sine plater bestod av utenlandske slagere med norske tekster pluss et knippe låter levert av norske artister. Mange av sangene ble gjengangere på Norsktoppen og de oppnådde tilsammen 25 førsteplasser på denne populære listen. Ikke nok med det, men i januar 1977 klarte gutta også det kunststykket å havne på første plass av Europatoppen med instrumentallåten “Guitar Boogie”. Kjell Vidars fikk også en viss popularitet hos svenskene hvor de ble omtalt som “Norges mestsäljande dansband”. Bandet ga også ut ei plate med svenske tekster for det svenske markedet. 

Fram til 1979 var besetningen den samme som ved oppstarten men nå ble Øystein Hvalby erstattet av Jan Tore Iversen på trommer og i 1982 sluttet også Arne Støen og Øyvind Lysenstøen som ble erstattet av henholdsvis Terje Eriksen og Asbjørn Furulund. I 1984 ble bandet redusert til en kvartett da Asbjørn ga seg. Noen år senere kom han imidlertid tilbake og var med på bandets hittil siste studioalbum “Kjell Vidars går igjen” som ble utgitt i 1992. På denne plata medvirket Kjell Bjørklund, Ole Vidar Lien, Asbjørn Furulund, Jan Tore Iversen og det nyeste medlemmet ved navn Øyvind Myhre på keyboards. Dette var det siste vi hørte fra Kjell Vidars før de i 2002 ga ut ei samleplate med sine aller største slagere. 

Det bør også nevnes at iløpet av karrieren sin så solgte Kjell Vidars over 600.000 plater. Noen av de største slagerne til Kjell Vidars var “Per Ugle”, “Arven”, “Puff den lille dragen”, “Skateboard”, “Livet går vidare” og “En favn med røde roser”.

At Kjell Vidars er blitt legendariske i norsk dansebandsammenheng er det ihvertfall ingen tvil om og de hadde en ekthet, en troverdighet og en særegenhet som mange andre band kan misunne dem. 

KILDE: Norsk Pop & Rock Leksikon 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg