Thoniez – Ge kärleken en chans


Thoniez er et forholdsvis nystartet, svensk danseband som ble dratt i gang på skuddårsdagen i 2016 av tidligere medlemmer fra Extas og Robins orkester. Nå er deres første album ute med tittelen “Ge kärleken en chans”.

Det var tidligere leder av Extas, Tony Persson, og sanger i bandet Robins, Ralf Wennberg, som møttes og begynte å prate, og dermed endte det opp med at de to valgte å sette sammen et helt nytt danseband, siden begge de tidligere bandene nærmest var i oppløsningsfasen på det tidspunktet. Så da ble Thoniez en realitet, hvor det kun er Tony som kommer fra Extas mens de øvrige medlemmene var med i Robins. Dette er, foruten Tony og Ralf, Jarmo Björkman på trommer og sang og Jacob Husberg på klaviatur og sang. Tony spiller bass i Thoniez mens Ralf også her er vokalist og gitarist.

Bandet har forøvrig Skåpafors i Bengtsfors i Dalsland som sitt utgangspunkt og bandet hadde sin debut i Karlskoga den 29.februar i 2016, med andre ord er de som et “skuddsårsbarn” å regne.

Den nye plata er produsert, arrangert og mikset av “dansebandguruen” Marcus Persson i CM Music i Skara og den inneholder totalt 12 spor, både orignallåter og tidligere utgitte låter om hverandre. Her kan vi blant annet nevne “Cherry baby” som norske Finn Erlandsen skrev til Carmen for noen år siden og “Spårvagn 58” som Dænsebændet er blitt mest kjent for. Noen av opphavsmennene som figurer på platecoveret er Mats Larsson, Peter Nord, Maritha Johansson, Haidi Krohn og Åsa Karlström for å nevne noen – med andre ord kun anerkjente låtskrivere innen det svenske dansebandmiljøet.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Karolin – Innledningssporet som er en skikkelig “rökare” som svenskene ofte kaller sterke og fengende låter, og den er skrevet av Mats Larsson og Peter Nord. Låten går i passe rask swing- og buggtakt og er absolutt blant høydepunktene på plata.

När en tyst minut ska tala – En litt mer balladepreget låt igjen som tidligere er gjort med blant annet Bengt Hedins, men muligens flere band også. Denne er signert Haidi Krohn og Mats Larsson.

En riktig Don Juan – Nok en ganske uptempo låt for swing- og buggdanserne igjen, og nok en låt som godt kan betegnes som en “rökare” denne også. Jeg likte ihvertfall låten kjempegodt og opphavsmenn her er trekløveret Marcus Persson, Thomas Berglund og Donald Laitila.

Dette var ei plate som gjorde meg veldig positivt overrasket, for den var mye bedre enn jeg hadde forventet da den dumpet ned i plata mi med et ganske anonymt og ukjent navn på coveret, men som likevel bekreftet ordtaket om at man ikke skal skue hunden på hårene. Det hører vel også til sjeldenhetene at et band oppnår toppscore for sitt aller første album, men det gjør faktisk Thoniez fra meg for denne knallsterke produksjonen de har levert nå i høst. Ikke bare synges og spilles det veldig bra, men alle låtene sitter også som et skudd, jeg har ikke funnet en eneste overfladisk eller mindre god låt, og det er også noe som hører til sjeldenhetene. Alle låtene har noe ved seg og alle appellerer de til enten musikkøret eller til dansefoten min, som regel faktisk begge deler. Så her er det bare superlativer å komme med, og terningen lander derfor på en skinnende blank 6’er til dette flotte, nye tilskuddet på den svenske dansebandstammen, som jeg forventer å høre mer fra i tida som kommer. Jeg håper ihvertfall at Thoniez blir litt mer enn bare ei døgnflue. Bra jobba gutter, dette kan dere!

Besøk Thoniez sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(NORSKE KUNDER KAN HANDLE TOLLFRITT FOR 350 NOK INKL FRAKT)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg