Micke Ahlgrens – LivsLevande 5


Micke Ahlgrens fra Uppsala i Sverige kom i fjor høst(2017) ut med albumet “LivsLevande 5” der de har samlet en rekke kjente og noen litt mer ukjente dansebandlåter, alle innen den mogne og tradisjonelle dansebandstilen.

Micke Ahlgrens har eksistert siden 1990 og er for tiden et firemannsorkester som består av Micke Ahlgren selv sammen med Kent Ekman, Jörgen Ohlsson og Petter Sand. En rekke album har bandet gitt ut i årenes løp og de siste årene er det plateserien “LivsLevande” som har vært den gjeldende. Bandet har en stil som ligger godt innafor det man kan betegne som “mogen dansebandmusikk” men likevel ikke noe sidrumpa musikk av den grunn, nei det låter friskt og fengende av disse gutta og de har både god vokal fra flere sangere og et klart og fint lydbilde.

Den nye plata inneholder totalt 14 låter, liveinnspilte sådan, og mange av dem kjenner du garantert godt fra før, slik som “Aj aj aj”, “Nyanser”, “Inget stoppar oss nu” og “Sitter här i regnet”. I ukens presentasjon har vi imidlertid valgt å fokusere på de låtene som ihvertfall for meg er nye bekjentskaper, det vil si låter som også er nyskrevne for Micke Ahlgrens sin del:

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Dansa med mig – Den ene av originallåtene på plata, en fin og iørefallende danselåt i middels tempo med tekst og melodi av Jörgen Ohlsson som spiller keyboard og trekkspill og synger i bandet.

Dina ögon är blå – Nok en låt i middels tempo, en låt som også ble en av mine favoritter på plata. Også her er det Jörgen Ohlsson som står bak både tekst og melodi.

Linn jag är din – Vi må jo ha med en litt mer uptempo låt også og det blir denne, en herlig swing- og bugglåt som er signert låtskriverguruen Leif Mulle Melander. Helt klart et av høydepunktene på plata etter min mening.

Jeg syns Micke Ahlgrens har levert et brukbart album her, selv om de helt store overraskelsene uteblir, og mange av låtene er også av typen som “alle andre” også har på repertoaret. Likevel, de låtene som er nyskrevne er med og løfter albumet litt, og jeg føler at totalt sett så er det blitt ei veldig dansbar og hørbar plate med utelukkende låter som fungerer på dansegulvet. Vokalmessig låter det også veldig tilfredsstillende, det samme gjør det også både teknisk og musikalsk, så ingen tvil om at både sangere, musikere og ikke minst produsenten har gjort jobben sin. På terningskalaen velger jeg å ta fram en hederlig 4`er denne gangen, føler ikke det lever helt opp til 5’eren, selv om det langt fra er noen dårlig produksjon. Så da får du bare kjøpe plata eller lytte til det hele på Spotify, så kan du selv bedømme om jeg har rett i mine påstander eller ikke.

Besøk Micke Ahlgrens sin Facebook-side
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER) 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg