Dansbandskungen – After ski

Den svenske “figuren” Dansbandskungen, som er samme mann som plateprodusent Marcus Persson, kom rett før jul ut med singelen “After ski”, der han henvender seg til det festglade skifolket som gjerne tar seg en øl og en fest etter de har vært i slalombakken.

Dansbandskungen har blitt en suksessrik “morofigur” innen den svenske festkulturen det siste året og hans låter har blitt streamet ikke mindre enn 7 millioner ganger og vel så det på de digitale musikktjenestene. En meget folkekjær figur har han blitt på såvel allsangkvelder som beachparties og afterski, samt andre festlige anledninger. Og plateselskapet hans, Atenzia, spår at 2018 kanskje vil bli enda mer suksessrikt for Marcus…jeg mener, Dansbandskungen…enn det 2017 har vært, siden hans popularitetskurve peker rett til værs.

“After ski” er en uptempo og festglad partylåt som er signert Thomas Berglund, Marcus Persson, Magnus Meinert og Ulf Georgsson. Vokalmessig er Dansbandskungen kanskje ingen stor mester, men som festskaper er han helt suveren med sin “ursvenske” måte å synge på, eller med den skaraborgske dialekten, som han benytter seg av. Nesten litt i stil med Rolandz og Robert Gustafsson, som lett kan tolkes som en ren parodi på genren, men likevel med en noe høyere troverdighet enn mange andre som prøver seg på det samme. Marcus er tross alt Sveriges kanskje fremste plateprodusent innen dansebandgenren i 2018 og har derfor stor respekt og forståelse for musikkstilen.

Etter denne singelen kom ut har det rukket å komme ytterligere en singellåt fra Dansbandskungen, men den skal jeg presentere i et senere innlegg.

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg