Kindbergs – Jajamensan, fattas bara!


Svenske Kindbergs er på banen igjen med et nytt album med deres forholdsvis ferske vokalist Anders Wigelius ved mikrofonen. “Jajamensan, fattas bara!”, er tittelen på det hele, hva man nå legger i det uttrykket…

Kindbergs er et veldig populært band både i Norge og Sverige, og vi må vel kunne plassere dem i det absolutte toppskiktet av svenske danseband i 2018. Anders Wigelius er bandets ferskeste medlem og han er også frontfigur i tillegg til at han har skrevet hele 9 av låtene på den nye plata. I tillegg til han så består Kindbergs også av Joakim Ekelund, Henrik Svensson og Conny Falk. 

På sitt nye album har Kindbergs samlet totalt 13 låter, hvor de aller fleste er originallåter, i hovedsak fra Anders Wigelius sin penn, som nevnt innledningsvis. Noen låter framføres på engelsk, men de aller fleste er i svensk språkdrakt. Stilen er slik Kindbergs har vært kjent for de siste årene, med en moderne og ganske popduftende stil men likevel musikk som er dansbar til tusen, noe det norske(og selvsagt svenske) publikummet som møter opp i hopetall der Kindbergs spiller, er et tydelig bevis på.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Vem du är – Innledningssporet som er en forholdsvis uptempo låt med skikkelig trøkk, en typisk Kindbergs-låt, og etter min mening et av høydepunktene på plata.

Bara låt mig vakna – En noe mer balladepreget låt igjen, fin låt å foxe til, ganske popduftende denne også, men uansett veldig behagelig å lytte til.

Jajamen – Dette er vel det nærmeste vi kommer tittelsporet på plata, en skikkelig uptempo og fartsfylt låt som burde være en skikkelig “floorfiller” ute på dans. Nok et av høydepunktene på plata, spør dere meg.

Kindbergs befester med denne plata sin posisjon som et av de fremste moderne dansebandene i Sverige i 2018. Ei meget velprodusert og god plate, men også her noen låter som stikker seg litt mer fram enn andre, selv om det i det store og det hele er veldig jevn og god kvalitet over det hele. Anders Wigelius synger også riktig så bra, en myk stemme med en fin klang, og lydbildet er også både friskt og velbalansert, noen låter litt luftigere i arrangementene, mens andre er litt mer fyldige igjen, men likevel ikke snakk om noe overlesset lydbilde noen steder. På terningen syns jeg plata helt klart fortjener en solid 5`er, kanskje ikke noen plate jeg selv kommer til å spille om og om igjen, da jeg personlig liker best den litt mer mogne retningen innen dansebandmusikken, men likevel ser til og med jeg at dette er et meget bra produkt som trygt kan anbefales til alle som liker “fräsch” og moderne dansemusikk, eller kort sagt, alle som liker å danse…!

Besøk Kindbergs sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg