Westlights – Den väg du ska gå


Det svenske dansebandet Westlights fra Älvdalen er ute med sitt andre album som kom i 2017, ei plate som har fått tittelen “Den väg du ska gå” og som inneholder totalt 11 låter.

Westlights er et countryorientert danseband som består av Gunnar Korsmoe, Daniel Johansson, Kent Manfredsson, Gustav Håmås og Bengt Andersson, og de ble startet opp i 2011. To plater har det blitt pluss en demo, demoen kom i 2013 mens første ordentlige album ble utgitt i 2014. I fjor, altså i 2017, kom plate nummer to på banen, ei plate som inneholder flere kjente spor, men også noen litt nye bekjentskaper for mange. “Lång väg till dig” fra Streaplers”, “Ett hundra mil från dig” fra Flamingokvintetten/Lasse Stefanz og “Crazy arms” fra Ray Price er noen av låtene du finner på den seneste Westlights-plata.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Den väg du ska gå – En countryduftende og veldig fin og fengende danselåt i middels tempo, som burde bli populær på dansegulvet der Westlights spiller. Etter min mening kanskje den aller sterkeste låten på denne plata.

Möt mig i Stockholm – Sir Douglas Quintet, Rune Rudberg og Tonix har alle gjort denne låten på ulike språk. Westlights gjør den naturlig nok på svensk, slik Tonix gjorde på 80 tallet, og har gjort en meget bra tolkning av denne knallgode låten som jeg alltid har vært veldig glad i.

Guys like me – Opprinnelig en amerikansk countrylåt som countrysangeren Gary Allan spilte inn i 2003. Westlights har dratt låten noe ned i tempo i forhold til originalen, men den er fortsatt veldig dansbar og en skikkelig gladlåt som burde være en real “floorfiller” på dansefesten, enten du liker å swinge, bugge eller kanskje danse linedance for den del.

Jeg må si at Westlights har imponert meg som et band som for meg var et helt nytt bekjentskap da jeg ved en ren tilfeldighet kom over dem på Spotify. Mye country i musikken deres og det hele er dansbart til tusen med en fin miks av raske og rolige låter. Vokalisten(e) gjør også en solid jobb på produksjonen, og både det musikalske og tekniske låter helt topp det også. Liker du country så er dette ei plate du garantert vil trykke til ditt bryst når du får høre den. På terningen vil jeg tildele plata en solid 5`er for et meget godt musikalsk håndverk. Det er vel fortjent, og jeg håper å høre mer fra denne gjengen ved en senere anledning. Westlights er et skikkelig friskt pust innen den svenske dansebandkulturen!

Besøk Westlights sin hjemmeside

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg