Charles Plogman – Ota Kiinni tästä

Reklame | CDON


Den finske dansebandvokalisten Charles Plogman kom i 2016 ut med soloalbumet “Ota Kiinni tästä”, som er ei plate med mye dansbar musikk, men i litt annerledes innpakning enn den tradisjonelle dansebandmusikken vi kjenner i Norge og Sverige.

Charles Plogman har en karriere både som soloartist og som medlem av ulike finske danseband, først og fremst Charlies, men han har også vært innom band som Tommys, Amore, Styrox og Stig Snickars. Han er en dyktig sanger, men musikken hans er nok noe mer melankolsk og mollstemt i formen enn det vi er vant til fra de fleste danseband i Norge og Sverige. Men melankolsk og mollstemt betyr ikke at det ikke er dansbart, nei absolutt ikke. Det er mange swingende og gode danselåter på denne plata, som er hans tiende soloalbum i rekken.

Charles har på sitt seneste album samlet totalt 12 låter, alle i finsk språkdrakt, og fra denne plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Ota Kiinni tästä – Tittellåten på plata som i følge Google Translate betyr noe sånt som “Ta dette her”. Dette er kanskje en av de mest uptempo låtene på plata og den er både danseglad og lystig i formen.

Vähän yli kuudentoista – Nok en ganske uptempo og fengende swinglåt som på norsk betyr noe sånn som “Litt over seksten”. Et av høydepunktene på plata, etter min smak.

Käsäyö kaunis nainen – Vi holder oss til swinglåtene på plata i denne presentasjonen, dette er en låt som i følge Google Translate henspeiler på en “kjekk vakker kvinne”. Låten har en god swing- og buggtakt, og er kanskje en av de litt mindre mollstemte låtene på plata og dermed også en av de gladeste og mest livate låtene. Ihvertfall ble dette en av de jeg likte best.

Når man hører på denne plata så hører man fort at Charles Plogman har en noe annen stil enn de fleste danseband vi kjenner i Norge og Sverige, men likevel er det god dansetakt på de fleste av låtene her og hans mollstemte måte å skrive melodier på gir ham helt klart sitt eget særpreg. Likevel er det nok ikke alle låtene som faller meg like godt om øret her, noen er knallfine, andre føler jeg blir litt mer kjedelige og anonyme igjen, samtidig som det er litt morsomt å høre ei dansebandplate litt utenfor allfarvei. Og sangstemma til Charles er det ingenting å si på, den duger i massevis, og produksjonsmessig så låter det også bra med et friskt og balansert lydbilde. På terningen velger jeg å plukke fram en hederlig 4’er denne gangen, og vil du høre denne plata og flere soloplater fra Charles Plogman, så ligger det flere album på Spotify som du kan lytte til der – og om du liker plata så godt at du ønsker å kjøpe den på CD, så kan du gjøre det via CDON-linken nederst i denne saken.

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg