Blue Hawaii – Vol.6


Det danske dansebandet Blue Hawaii kom i 2016 ut med sitt sjette studioalbum med tittelen “Vol.6”, ei plate som inneholder mye god dansemusikk og i hovedsak ganske kjente låter i Blue Hawaii sine egne tolkninger.

Blue Hawaii er et av Danmarks mest bookede danseband og består for tiden av Jens Kristian Østergaard, Lasse Mark, Ole Svendsen og Søren Leander. Stilen deres er en miks av tradisjonell og moderne dansebandstil og de er et band som burde appellere til de fleste som har sansen for denne musikkgenren, kanskje spesielt bugg- og swingdanserne.

Den seneste plata til Blue Hawaii inneholder totalt 10 spor, hvorav vi finner kjente svisker som “Belinda”, “Burning love”, “Kristina fra Vilhelmina” og “To mørke øjne”. Både danske og engelskspråklige låter, hvor en stor del er svenske originallåter oversatt til dansk.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Pigen i en Cole Porter sang – En låt vi opprinnelig kjenner fra svenske Gyllene Tider, her i en dansk oversettelse i en litt mer “dansebandifisert” versjon enn det vi kjenner fra originalen. Etter min mening et av høydepunktene på plata og en låt jeg tror svært få danseband har gjort på plate tidligere.

Hvis det er kærlighed – En låt vi blant annet kjenner på svensk med Grönwalls under tittelen “Stoppa klockan”. En skikkelig kjapp og uptempo låt som kan brukes til såvel bugg og swing som boogie woogie og lignende dansestiler.

Bare os og månen – Nok en låt som vi kjenner fra svenske Grönwalls og deres storhetstid på 90 tallet. Dette er en litt mer balladepreget låt igjen men likevel med en gyngende og fin dansetakt.

Blue Hawaii har laget ei riktig så bra plate her med mange kjente låter som de flere bør ha hørt tidligere. En fin blanding av svensk-danske låter og internasjonale slagere har det blitt, og det låter veldig bra på alle måter, både vokalmessig, teknisk og musikalsk. Blue Hawaii er kanskje et av de bedre dansebandene som finnes i Danmark etter min mening og kan fint sammenlignes med storheter som Kandis og Kim & Hallo. På terningen syns jeg bandet fortjener en solid 5`er for sitt seneste album, og har du lyst til å høre på det hele, så er det bare å søke opp “Blue Hawaii Vol.6” på Spotify.

Besøk Blue Hawaii sin hjemmeside

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg