Johnny Hansen – My favorite country songs 2


Danske Johnny Hansen, også kjent som vokalist i dansebandet Kandis, kom i 2016 ut med soloalbumet “My favorite country songs 2”, der Johnny tolker hele 17 stort sett ganske velkjente countrylåter fra USA, men noen av dem er også helt nyskrevne.

Johnny Hansen er født i 1965 og har siden 1989 vært frontfigur i Danmarks fremste danseband, Kandis, etter å ha sunget i duo en periode i forkant som etterhvert ble utvidet til fullt band som tilslutt ble til Kandis. Han hadde også en karriere i bandet Airport fram til 1988. Solokarrieren til Johnny har nok kommet noe mer i bakgrunnen av jobben i Kandis, men han har vært ute med hele 7 soloalbum før dette, selv om disse nok er mindre kjent her i Norge enn det platene til Kandis er.

På sitt seneste countryalbum har Johnny tolket en rekke velkjente countrysvisker fra USA, pluss èn danskspråklig låt og et knippe engelskspråklige originallåter skrevet av danske opphavsmenn. De fleste låtene bør nok være godt kjent for de fleste av dere, slik som “Rose garden”, “The Gambler”, “Islands in the stream” og “Six days on the road”. Johnny synger veldig bra og kler denne typen låter veldig godt, samtidig som han også har tatt med seg mye av soundet og stilen til Kandis inn i solomusikken sin, spesielt på denne plata her.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Don’t play your dirty tricks – Dette er et unntak fra hovedregelen på plata, da dette er en heldansk låt som er skrevet av danske Ivan Pedersen mens Søren Bundgaard har vært produsent, noe han har vært på de aller fleste låtene på plata, muligens alle sammen. Låten går i middels tempo og har en god og behagelig dansetakt.

Jeg savner dig – Den eneste danskspråklige låten på plata, en originallåt skrevet av Johnny Hansen selv i samarbeid med Lonnie Kjer. En fin og dansbar låt i middels tempo, og veldig Kandis-preget i formen.

The next time I’m in town – En fin låt som Johnny har hentet fra selveste Mark Knopfler fra Dire Straits. Låten er opprinnelig innspilt som en duett mellom Mark Knopfler og Chet Atkins. God takt på denne også, men ingen swinglåt.

Johnny gjør en veldig god jobb på denne plata, det klinger skikkelig fint i ørene på alle måter og hans myke og behagelige stemme kler disse låtene veldig bra, som tidligere nevnt. Det er ordentlig countrysound over musikken, ei veldig velprodusert plate med et balansert og behagelig lydbilde. Låtene er også velvalgte alle sammen og lager et fint tverrsnitt av både amerikanske slagere og danske originallåter som passer perfekt inn i platas countrykonsept. De aller fleste låtene er også riktig så dansbare, og har også veldig dansebandpreg over seg, så slik sett vil nok plata tiltale dansefolket like mye som den tiltaler countryfansen. På terningskalaen er dette ei plate som absolutt kvalifiserer til en solid 5`er. Plata kan avspilles på Spotify og sikkert Tidal også, om du har tilgang til en av de plattformene.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg