Donnez – Grabben från landet

Reklame | CDON


Skånske Donnez er igjen ute med et meget sterkt og godt album med mye dansbar musikk og veldig fengende låter i velkjent Donnez-stil.

På denne plata er det Andy Ekenmo som er hovedvokalist, til forskjell fra de tidligere albumene til Donnez da det den første tida var Donald Laitila som sang det meste av låtmaterialet, før det på deres forrige plate ble Martin Nilsson som overtok brorparten av vokalistjobben på grunn av stemmeproblemene til Donald. Nå har derimot Martin trukket seg ut av bandet, mens Donald fortsatt er noe tilbakeholden med å synge, så da har de fått Andy Ekenmo fram fra trommene og over til mikrofonstativet i fronten av bandet. Men, flere av bandmedlemmene er også med og synger, så dette er en stor styrke med Donnez siden de har flere ulike stemmer som preger musikken.

Foruten vokalistene så består Donnez også av Johan Karlsson på gitar og bass, Daniel Högå på saksofon og klaviatur samt Kenneth Marins på trommer. Ellers så trakterer Andy gitar mens Donald spiller trekkspill og klaviatur forutenom at de synger. For Donald er også med og bidrar litt på vokalsiden fortsatt, men i mye mindre grad enn før. Så da har vi presentert bandet som har hatt en del omrokkeringer i medlemsrekkene den siste tiden, mye på grunn av utfordringene med Donald sin stemme-sykdom, og nå må vi gå over til plata og si litt mer om den:

Plata innholder totalt 14 låter, i hovedsak nyskrevet materiale, og låtskriverne er mange, både kjente ringrever og litt nye navn i forhold til tidligere Donnez-album. Donald Laitila f.eks har skrevet færre låter nå enn hva han har gjort tidligere, men han har til gjengjeld vært produsent og satt sitt eget avtrykk på musikken på den måten. Stilen er forøvrig slik den alltid har vært fra Donnez, nemlig tradisjonell dansebandstil med mye country i bunnen. Akkurat slik Donnez skal og bør låte!

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Jag vill – Dette ble en av mine store favoritter på plata ved første gjennomlytting. En skikkelig glad og uptempo swing- og bugglåt som er skrevet av Marie Ekström. Meget, meget bra!

Vart tog all vår kärlek vägen – En litt mer balladepreget låt igjen med sterke countryinfluenser. Her er det Agneta Mårtensson, Kent Mattsson og Marcus Svensson som har skrevet låten i samarbeid.

Deja vu – Her blir det mer bugg og swing igjen og en av mine andre favoritter fra plata. Denne er signert Mats Larsson og Peter Nord, to skikkelige ringrever innen svensk låtskriverkunst når det gjelder denne genren.

Nok en gang har Donnez levert et fremragende produkt, og jeg syns dette er et band som bare blir bedre og bedre og som også har klatret opp til å bli et av mine store, personlige favorittband innen den svenske dansebandfloraen. Helt klart et av Sveriges ypperste danseband i 2018. Og plata har jeg kun superlativer å beskrive den med, så her er det ingen tvil om at jeg må fram med høyeste score på terningen, altså en strålende blank 6`er. Ikke en eneste dårlig eller middelmådig låt og topp kvalitet på alle fronter, rett og slett helproft til fingerspissene. Så løp og kjøp via linken under, eller klikk deg inn på Spotify og lytt til den der, dersom du tilhører “streaming-generasjonen”!

Besøk Donnez sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg