Streaplers – Just ikväll

Reklame | CDON


Svenske Streaplers har nylig slippet albumet “Just ikväll”, ei plate som inneholder både låter innen den kjente Streaplers-stilen, men også litt nye takter i noen av låtene som er et tegn på at gutta fortsatt er i stand til å utvikle seg og utfordre sin egen spillestil en smule.

Streaplers er i 2018 inne i sitt 59.spilleår, og selv om ingen av originalmedlemmene lenger er med så har man likevel vernet godt om sin velkjente stil og særpreg, selv om de som sagt har utfordret sin egen stil noe på den nye plata. 

Bandet består i 2018 av Henrik Göransson, Per Lundin, Anders Larsson, Kenny Samuelsson og Kjetil Granli. Kenny og Kjetil er de som har vært med lengst av dagens besetning, mens Anders også begynner å bli en liten veteran i Streaplers-familien.

Produsent for den nye plata har vært bandets egen Henrik Göransson, og han har gjort en meget god jobb med denne innspilingen, for i mine ører er dette blitt noe av det beste som Streaplers har prestert på flere år. Forøvrig består plata av totalt 13 låter og da i hovedsak nyskrevne låter, men også et knippe utenlandske låter som har fått svenske oversettelser.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Just ikväll – Tittellåten er kanskje en av platas aller sterkeste låter denne gangen. Dette er en frisk og uptempo bugg- og swinglåt som er skrevet av Torgny Karlsson, Karl-Ola Kjellholm og Nisse Hellberg.

Underbar – Dette er en av de låtene som kanskje bryter mest med Streaplers sin opprinnelige stil, her får vi litt mer duft av pop og mer moderne takter, og i tillegg er dette nok et av de store høydepunktene på plata. Opphavsmann her er Johan Fransson og vokalist her er Anders Larsson.

Hej hej hej – Nok en forholdsvis uptempo låt, med en god dansetakt og et veldig fengende refreng, og muligens også litt smårocka i kantene. Denne låten er signert Henrik Göransson og Danne Stråhed, sistnevnte tidligere kjent fra Wizex,

Jeg er veldig imponert over det Streaplers har fått til på sitt nye album, der jeg føler det nye møter det gamle og hvor både trofaste Streaplers-fans får sin del, men hvor også nye lyttere og nye generasjoner på dansegulvet kan få noe de liker. Det er ellers en veldig bra variasjon i stil og uttrykk på låtene, og derfor blir plata heller aldri kjedelig eller ensformig å lytte til. Og med ihvertfall tre vokalister som deler broderlig på sangoppgaven, så bidrar det også til ytterligere variasjon og bredde i musikken. Terningmessig er dette ei plate som helt klart kvalifiserer til toppscore, så her blir det en blank 6`er og intet mindre til Streaplers og “Just ikväll”. Neste år har gutta 60 års jubileum, så jeg er spent på hvordan det vil markeres, men det får vi komme tilbake til ved en senere anledning. Akkurat nå er det bare å komme seg inn på CDON eller evt Spotify for å lytte til den nye Streaplers-plata, for dette er BRA!

Besøk Streaplers sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg