Vassendgutane – Du & Ej & Metoo

Reklame | CDON


Vassendgutane er utvilsomt et av landets mest populære partyband for tiden, og selv om de ikke er noe typisk danseband, så er musikken deres såpass dansbar og folkelig at den fint passer inn her i For Swingende, selv om de ligger litt på sidelinja av det jeg vanligvis presenterer i mine programmer. Populariteten deres er vel stadig på oppadgående vei og flere og flere nordmenn trykker den glade og lystige festmusikken deres til sitt bryst.

Den nye plata føyer seg fint inn i rekken av de tidligere Vassend-platene, for stilen og særpreget er akkurat som før, det vil si fengende og enkle melodier med folkelige og tildels humoristiske og smårølpete tekster om mangt og mye i hverdagen. Det synges om alt fra seksuell trakassering og utroskap til flatfyll og urinering på delvis offentlig sted. Man kan vel ikke kalle disse tekstene for stor låtskriverkunst, men de duger lenge til sitt bruk, nemlig til å underholde festglade mennesker. Og dansbart er det som sagt også, enten man liker temaene det synges om eller ikke.

Plata inneholder totalt 11 spor og som vanlig er det Sindre Aam og Arthur Johan Bjørdal som deler likt på vokalen, med et lite gjestebidrag fra Rune Ståle Brautaseth som spiller i bandet, men som visstnok aldri har bidratt med leadvokal på plate før – ihvertfall ikke på mange år(det aner meg at han muligens bidro litt på vokalsida på bandets aller første plater der de blant annet tolket låter fra Teddy Nelson). Det er også Sindre og Arthur som har skrevet brorparten av låtene, med litt ekstern assistanse innimellom. Produsent for det hele har vært Svein Erik Åmås i Audiofarm Studio på Ørsta.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Postmann-hue – Utenomekteskapelig omgang med postmannen er vel et klassisk tema, og her har Vassendgutane laget en artig og lystig låt om nettopp dette fenomenet. Her er det Arthur Johan Bjørdal og Bjørn Dalene som er opphavsmenn, og låten er en skikkelig uptempo swing/bugg-låt hvor dansefolket bør kunne få ut litt damp på gulvet.

Lett å vere friar – En av de mest iørefallende balladene på plata, kanskje en av de aller sterkeste låtene også med ikke fullt så høy rølpefaktor som på mange av de andre låtene. Her er det Sindre som synger og det er også Sindre som er opphavsmann bak både tekst og melodi. Temaet er kort og greit kjærlighet.

Sirup & snus – Dette er den tidligere omtalte låten hvor Rune Ståle Brautaseth er vokalist, og det er også Rune som er opphavsmann ene og alene. Låten er av det uptempo slaget som burde være en skikkelig godbit for swingdanserne. Teksten handler kort fortalt om at ting gjerne var bedre før i tida.

Vassendgutane har nok en gang laget ei frisk og munter plate med mange godbiter for både festfolket og de danseglade. Produksjonsmessig og musikalsk ligger det hele i ypperste klasse, slik det alltid gjør når disse gutta er i studio. Countrypreget gjennomsyrer som vanlig musikken fra begynnelse til slutt, og med hele tre vokalister med helt ulik stemmeprakt så blir det også ganske variert rent lydmessig. Låtene bærer også preg av god kvalitet, ihvertfall på melodisiden, mens tekstene som tidligere nevnt fint lever opp til sin hensikt og har noen veldig treffende rim og formuleringer innimellom. Så terningmessig er dette ei plate jeg føler kvalifiserer til en solid 5`er på terningen. Løp og kjøp, eller ta en lytt på Spotify om du heller foretrekker det. En ting er sikkert: Vassend-fansen får også denne gangen det de forventer av idolene sine og vel så det!

Besøk Vassendgutane sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg