Guns Rosor – En dans på rosor

Reklame | Ginza


Guns Rosor kommer fra Karleby, Kronoby og Terjärv i Finland og besetningen består av Herman Hagnäs, som er hovedvokalist, Joel Åman, Robin Grankvist, Robin Hagnäs og Einar Holmbäck. Bandet har eksistert siden 2013 og byr på et bredt repertoar som består av både tradisjonell dansebandmusikk, vals, tango og flere latinamerikanske stilarter, så her kan man nesten ta for seg hele rekka med typiske selskapsdanser når man er på dans med Guns Rosor.

Den nye plata til Guns Rosor, “En dans på rosor”, er deres andre i rekken, og den første ble presentert her i For Swingende i 2017. Den nye plata er bygget over samme lest som den forrige, med mange kjente svenske dansebandsvisker iblandet et knippe internasjonale kjempehits som “Diana” og “Eternal flame”. Totalt 15 spor finner vi på dette albumet, og av disse har jeg valgt ut følgende tre til ukens presentasjon:

Du är min – En fin ballade som er skrevet av svenske Jonas Lindau og nå avdøde Maritha Johansson. En meget iørefallende og god danselåt hvor man kan ta fram fox-danseren i seg og seile bortover gulvet, gjerne panne mot panne, slik svenskene ofte gjør når de danser.

Du gröna dal – En litt mer uptempo låt igjen som vi kjenner fra Göran Lindberg på 90 tallet, og det er låtskriverparet Elisabeth Lord og Tommy Gunnarsson som står som opphavsmann- og kvinne på denne flotte låten som inviterer til en god bugg eller swing, alt ettersom hva man foretrekker.

Hem till Norden – En nydelig og stemningsfull ballade fra 90 tallets Kikki Danielssons orkester, en låt som jeg alltid har vært veldig glad i. Denne er signert Kaj Svenling og Tommy Andersson Nordman.

Jeg syns Guns Rosor også denne gangen har laget ei ganske så fin plate med mange gode låter og et fint og velbalansert lydbilde. Man hører at gutta er finske, for den svensk-finske aksenten er tydelig tilstede, men det er jo dette som er mye av sjarmen med finske orkestre som synger på svensk. Det låter tilfredsstillende både vokalmessig, teknisk og musikalsk, og det er ekstra sjarmerende at fem så unge gutter står på scenen og “lirar” mogen og tradisjonell dansebandmusikk. På terningen velger jeg å gi Guns Rosor en sterk 4`er for denne plata, med andre ord en 4+. Plata kan avlyttes på Spotify dersom du har brukerkonto der, men du kan også kjøpe deg et fysisk eksemplar på CD via linken under dersom du heller ønsker det.

Besøk Guns Rosor sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL GUNS ROSOR FRA GINZA.SE VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg