Lotte Riisholt – Det er livet


Lotte Riisholt har langt fartstid som artist, og selv så stiftet jeg først bekjentskap med henne da hun sang i dansebandet Da Capo på begynnelsen av 2000 tallet. Siden den gang har hun sendt meg mange sterke og gode plater, og jeg har bare blitt mer og mer fan av denne dama. Hun synger dansebandmusikk akkurat slik jeg synes dansebandmusikken skal være, nemlig i tradisjonell stil, mye uptempo låter, god dansetakt og vokal med “snert”. Alt dette har Lotte Riisholt, og det er derfor jeg er så begeistret for denne flotte danske sangerinnen, som de siste årene har satset fullt som soloartist, noe som har vært riktig så vellykket på alle måter.

Lottes nye plate er som vanlig produsert hos hennes faste produsent i Sverige, nemlig Stefan Kardebratt, og det er nok også mye derfor at musikken hennes bærer så tydelig preg av svensk dansebandtradisjon. Plata inneholder totalt 15 spor, og her finner vi både coverlåter og nyskrevet materiale. Brorparten av låtene kommer også fra svenske låtskrivere, deriblant også fra produsent Kardebratt selv. Av coverlåtene vil jeg spesielt fremheve “Vejen hjem”, som vi blant annet kjenner fra svenske Wizex, og en låt jeg skal omtale litt lenger ned i denne omtalen, nemlig “Så er den der”.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Så er den der – Den allerede nevnte coverlåten som i Sverige er kjent under tittelen “Jag måste ge mig av”, gjort av både Towa Carsson og Wizex, men som egentlig stammer fra USA under tittelen “Gotta travel on”, innspilt med blant andre Bobby Bare. Dette er en uptempo og utrolig fengende og frisk bugg- og swinglåt. Den danske teksten på denne versjonen er skrevet av Robert Arnold mens Lotte selv har lagt til et ekstra vers.

Her ude på landet – Her senker vi tempoet noen hakk og lytter til en fin og litt countryinspirert danselåt i middels tempo som er signert Stefan Kardebratt, Ulf Georgsson og Lotte selv. Også et av mine favorittspor på plata.

Så’n en dag sku’ man blive hjemme –  Her får vi en ganske uptempo låt igjen som falt veldig godt i smak hos meg ved første gjennomlytting. Dette er en tradisjonell, “svensktopp-inspirert” låt som er skrevet av Jesper Christoffersen og Lotte Riisholt.

Her er det mye bra å plukke i, så det var ikke lett å bare velge tre låter til denne presentasjonen. Lotte har nok en gang  truffet innertier med låtvalget på plata, og med en superdyktig produsent i studio og en helproff sangartist ved mikrofonen, så blir det bare superlativer å komme med rundt denne produksjonen. Lotte gjør alt helt etter boka, ihvertfall etter “min” bok, det samme gjør Stefan Kardebratt, og dermed blir det toppscore fra meg og For Swingende med en skinnende blank 6’er på terningen. Dette er både dansbart og hørbart og en fryd å låne øre til. Du har nok engang bestått “prøven”, Lotte, du er bare best! Plata kan forøvrig avspilles på Spotify, om du vil høre den i sin helhet.

Besøk Lotte Riisholt sin hjemmeside

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg