Casanovas – Vi lever här och nu

Reklame | Ginza


Bandet Casanovas har røtter tilbake til 1989 da bandet ble startet på en fritidsgård i Vadstena i Östergötland. Bandet var vel forholdsvis anonyme fram til 1998 da de vant Dansbands-SM og dermed var de på alle svenskers lepper med en gang. Deretter pekte popularitetskurven rett mot himmels og den kurven har egentlig bare fortsatt å stige, da de har gjort den ene framgangen etter den andre. Flere sterke album har det også blitt gjennom årens løp, mye takket være bandets superdyktige vokalist, låtskriver og produsent Henrik Sethsson som gjør brorparten av jobben med Casanovas sine plateproduksjoner.

Den nye plata som er utgitt hos Atenzia Records er også produsert av Henrik og denne plata inneholder totalt 13 låter, hvorav en god del er nyskrevne spor signert en rekke anerkjente, svenske opphavsmenn, slik som Nisse Hellberg, Thomas Berglund, Thomas G:son og Mikael Wigström i tillegg til Henrik Sethsson selv. Av coverlåtene på plata kan jeg i første rekke nevne artisten Haddaway sin store hit fra 90 tallet, “What is love”, som Casanovas har “dansebandifisert” på sitt nye album.

Fra plata har jeg denne gangen valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Drömtjej – Den ene av singlene som ble sendt ut i forkant av selve albumreleasen og i tillegg en av platas aller sterkeste låter etter min mening. En ganske uptempo og litt smårocka bugglåt som er skrevet av Joakim Arnell og Henrik Sethsson med originaltittelen “Love generator”, opprinnelig gjort med gruppa The Refreshments.

Joanna – Litt lavere tempo på denne låten, men langt fra noen ballade dette heller. Dette er en moderne og popduftedne låt som er signert Stephan Berg.

När jag åker Finlandsbåt – Den desidert morsomste låten på plata som tar for seg svenskenes svar på Danskebåten, nemlig Finlandsbåten, hvor harryfaktoren tydeligvis er omtrent like høy som i Oslofjorden. Låten er en skikkelig uptempo “buggdänga” som sprer både danseglede og humør. Opphavsmann her er Erik Morell.

Jeg syns som nevnt at dette må være den beste plata til Casanovas hittil i karrieren deres, selv om den ikke helt når opp til toppscore på terningen denne gangen heller. Jeg vil likevel si at det er mye gode kvaliteter på denne plata og en stil som er en slags crossover mellom tradisjonell og moderne dansebandmusikk, noe som burde tiltale både yngre og mer voksne dansere og lyttere. Låtvalget har man truffet ganske godt med, selv om det også her er noen låter som stikker seg litt mer fram enn andre, ihvertfall i mine ører. Men blant de litt mer moderne dansebandene i Sverige så syns jeg Casanovas helt klart befinner seg i toppskiktet. På terningen velger jeg å plukke fram en bunnsolid 5`er denne gangen og det betyr at plata er vel verdt å utforske litt nærmere, enten du vil lytte til den på Spotify eller du vil ta den helt ut og kjøpe deg et fysisk eksemplar via linken under. Plata får ihvertfall ståkarakter fra undertegnede, selv om det altså ikke ble helt toppscore.

Besøk Casanovas sin hjemmeside
BESTILL PLATA FRA GINZA.SE VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg