Spilleliste uke 12 – 2017

Her er spillelisten for uke 12 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  MEMORIES – Minneboka
2.  OLE IVARS – Østafor sol og vestafor måne
3.  BJØRNS ORKESTER – Tilbake te vår`n engang
4.  KOLBUS – Itte sova i natt
5.  LYSTIG LAG – Mas og Jan
6.  LYSTIG LAG – Sannesund
7.  HASSE THOR – Blommor är kärlekens ord
8.  LOTTA ENGBERG – Guld och gröna skogar
9.  LOTTA ENGBERG – Tiotusen röda rosor
10.LOTTA ENGBERG & HASSE ANDERSSON – Allt eller inget
11.CHRISTINA LINDBERGS – 07975
12.DAKOTA – Kåmmå hematt

JUKEBOX UKE 12:

1.  KORPUS – Ikke den du behøver
2.  KORPUS – Mystikk og hete netter
3.  LEDAHLS – Kan ingen tala om
4.  LEDAHLS – Når æ vil dans med dæ
5.  LASSE JOHANSEN – Sju ensomme kvelder
6.  LASSE JOHANSEN – Dyna fyr
7.  LARS KRISTOFFERSEN BAND – Min Mustang
8.  LARS KRISTOFFERSEN BAND – Belinda
9.  LADY & LANDSTRYKERNE – Hvis du kommer her inntil meg
10.LADY & LANDSTRYKERNE – Matrimony
11.LADY & LANDSTRYKER`N – 34:an
12.LADY & LANDSTRYKER`N – Vent ikke legg på
13.LADDAZ – Hei du
14.LADDAZ – Kongen av Facebook
15.KVIKNEGUTTA – Let the loose end drag
16.KVIKNEGUTTA – Sweet sweet smile

Voize – En dag



Det unge, skånske dansebandet Voize kom i fjor sommer(2016) ut med albumet “En dag”, ei plate som inneholder 11 låter i en fin poppreget “schlagerstil”.

Voize er et band som har holdt det gående siden 2011 da det så smått ble startet opp som et hobbyprosjekt. Etter en premierespilling som trakk 1200 danseglade publikummere så ble lysten til å satse videre tent og under høsten samme år så slapp de sin første singel som gikk rent inn på topplisten Sverigetoppen. I 2013 får bandet æren av å delta i Bingolotto sin Dansbandstävling hvor Voize tar seg helt til finalen, noe som gjør at Voize får sin første platekontrakt med plateselskapet Atenzia og utgir sitt første album her samme år.

Bandet har gjort noen medlemsbytter siden oppstarten, og nå i 2017 består Voize av frontfigur Magnus Meinert som mange kjenner fra bandet Sannex, i tillegg til Jianis Xouri, Fredrik Grönvall og Lillen Tagesson.

Den nye plata er forøvrig produsert av Magnus Meinert og David Fremberg, og blant låtskriverne finner vi navn som Marty Dodson(leverandør av låter til bl.a Joe Cocker), Jan Johansen, Henrik Sethsson og Andreas Stone i tillegg til bandets egen Magnus. Plata er utgitt på bandets egen label, nemlig Meinert Music.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Här lever du här lever jag – En frisk og ganske uptempo låt som fenget meg skikkelig første gangen jeg hørte den. Utvilsomt et av de beste sporene på plata.

Felicia – En mer balladepreget låt igjen som virkelig tiltalte meg da jeg hørte den, en låt med et luftig og behagelig arrangement og en iørefallende melodi som jeg likte kjempegodt.

Say hello – Dette er en skikkelig herlig og morsom låt som innledes med en karakteristisk plystre-intro som også gjentas noen ganger lenger uti låten. Låten fremføres på engelsk, men er likevel en av favorittene mine og jeg syns den både swinger og fenger meg skikkelig i tillegg til at den har et allsang-vennlig refreng.

Jeg syns dette er blitt ei veldig frisk, hørbar og velprodusert plate som har mange sterke og gode låter med høy dansbarhet. Magnus Meinert har også ei fin og klar stemme og det hele låter veldig tidsriktig og fengende på alle måter. Variasjonen på takt og tempo syns jeg også sitter som den skal, her bør det være noe både for buggerne og for de som liker å holde litt mer rundt hverandre igjen. Terningmessig er dette ei plate som utvilsomt kvalifiserer til 5`eren og jeg kan kort sagt anbafele den til alle som liker å danse, men kanskje aller mest til de som har en forkjærlighet for den moderne formen for dansebandmusikk, litt a la 90 tallets Barbados, Wahlströms osv. Bra jobba gutter, og ståkarakter fra For Swingende!

Besøk Voize sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT TIL NORSKE KUNDER OPPTIL 350 NOK INKL FRAKT)

Highlights – Vackrare än någonsin



Svenske Highlights kom på vårparten i fjor(2016) ut med albumet “Vackrare än någonsin”, ei plate som i mine ører er det klart beste jeg har hørt fra dette bandet hiittil.

Highlights har eksistert siden 2004 og består nå i 2017 av Michael Mårtensson som er bandets hovedvokalist, Christian Lindholm på keyboard og sang, Rickard Johansson på gitar og sang og Tommy Gustafsson som både er trommeslager og kapellmester. Bandet spiller en moderne og poprettet form for dansemusikk med hovedfokus på det litt yngre publikummet, men likevel med såpass dansevennlig musikk at folk i alle aldre bør kunne hygge seg på dansegulvet til disse gutta.

Plata som er ute nå er Highlights sin fjerde albumutgivelse og den består av totalt 13 spor, mye nyskrevet materiale men også et knippe velvalgte covers, slik som “Mitt bästa för dig”(Grymlings) og “Ännu doftar kärlek”(Marie Fredriksson), to låter hvor Highlights gjør fremragende tolkninger av begge to. Produsent for plata har vært bandets egen keyboardist Christian Lindholm og det er Calle Kindbom som utgir plata på sitt eget plateselskap Neptun. Thomas G:son og Henrik Sethsson er to av låtskriverne som har levert materiale til denne plata.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Vackrare än någonsin – En skikkelig uptempo og temmelig rocka låt som burde få fram dansefoten, eller evt rockefoten, momentant når låten dras i gang. Dette ble også et av mine favorittkutt på denne plata, en låt som også er tittelspor på albumet.

Oslagbara – Her skrur vi ned tempoet flere hakk men dette er også en dansbar låt, selv om denne nok passer bedre til foxerne enn til buggerne, Ellers en fin og iørefallende melodi som etter min mening er en av de aller beste balladene på denne plata.

Lev livet – Her skal rockefoten og dansefoten igjen få kjempe om hvem som er den ivrigste, for låten er absolutt litt smårocka i formen, men har nok like mye poppreg og den går i litt over middels tempo. Nok en av mine favoritter på denne plata og såvidt meg bekjent også et av de nyskrevne sporene på plata.

Jeg syns Highlights har levert en meget flott produksjon med “Vackrare än någonsin” og det låter veldig friskt, tidsriktig og velprodusert av det hele. Michael Mårtensson har en myk og behagelig stemme og han kler denne typen låter veldig godt, han kunne nesten gått inn i hvilket som helst moderne boyband og gjort suksess der. Sammenlignet med de tidligere utgivelsene jeg har hørt fra Highlights så er dette den klart beste. Terningmessig syns jeg Highlights fortjener en solid 5`er for denne produksjonen. Mye bra låter og både dansbart og hørbart, men kanskje med størst appell for de litt yngre lytterene, la oss si de under 45-50 ihvertfall, selv om det blir litt feil å tallfeste sånne ting. Jeg kan ihvertfall anbefale plata til alle som liker den litt mer moderne grenen av dansebandgenren.

Besøk Highlights sin hjemmeside

Tottis på Bydansen i Moelv

Onsdag den 29.mars var det dans med Hallingdalsduoen Tottis på Folkets Hus i Moelv, også kalt “Bydansen”. For Swingende var tilstede og kan her bringe dere en liten bildeserie fra arrangementet.

Tottis består av Trygve Saue og Frode Røysi og gutta leverte variert og frisk dansemusikk med god og velbalansert lyd og omkring 100 fremmøtte som danset og hygget seg på onsdagskvelden. I følge arrangør Svein Erik Smeby så er dette blitt et godt etablert og innarbeidet arrangement som ofte trekker nærmest fullt hus, og de prøver å booke inn band og artister som publikum setter pris på og vil ha. Behagelig og ikke for høy lyd er noe man higer etter når man hyrer inn musikk til Bydansen, slik at alle skal trives og kunne prate litt rundt bordene uten å måtte skrike til hverandre. Dette så også ut til å fungere fint med Tottis på scena. På det norske duomarkedet er dette faktisk noe av det beste jeg har hørt.

Her kan dere se bildene jeg tok da jeg overvar Bydansen denne siste onsdagen i mars:

(Foto: Thomas Neraasen)

Samlealbum fra Martinez

Svenske Martinez slipper i disse dager et nytt samlealbum der de har samlet de beste låtene fra årene som Sandra Estberg har vært vokalist i tillegg til et knippe helt nyinnspilte spor.

Låtmaterialet på plata er hentet fra tidsperioden 2013 til 2017 og plata innholder totalt 20 spor. Av disse er fem helt nyinnspilte. Av disse igjen finner vi blant annet en nyinnspilling av Martinez-hit`en “Grannen mitt emot”, et par covers fra henholdsvis Elton John og Shania Twain, samt to helt nyskrevne låter som aldri er innspilt tidligere.

Ellers så får du servert en rekke av bandets største hits fra deres album som er utgitt under de siste 4 år. Mange av låtene er kjente covers som du garantert har hørt før, slik som “Slit och släng”(Siw Malmkvist), “Everytime we touch”(Maggie Reilly) og “Lika blå som dina ögon”(Peter Lundblad).

Her i For Swingende får du høre alle de nyinnspilte låtene utover våren, den første spiller jeg allerede i denne ukens sending(uke 13-2017). Plata slippes på markedet den 7.april.

Besøk Martinez sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT FOR NORSKE KUNDER INNTIL 350 NOK INKL FRAKT)

UKENS PROGRAM UKE 13: Expanders og Ninnas i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den seneste plata til svenske Expanders i tillegg til et intervju og en ny låt med skånske Ninnas.

Expanders er for tiden aktuelle med albumet “Play that rock’n roll”, ei plate som inneholder 10 låter i en blanding av rock`n roll, countryrock og pop, men alt sammen med dansbarheten i fokus. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Ninna Lindgren i Ninnas orkester skal også være med oss på Skype i ukens sending, der hun skal fortelle litt om bandet og deres kommende album som slippes til sommeren. Vi får også høre en smakebit fra denne plata i etterkant av intervjuet. Selve intervjuet kan du også lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken.

I nostalgihjørnet vårt starter vi denne uka opp en ny serie der vi en god del uker framover skal høre musikk fra en del av originalalbumene til svenske Tonix. Dette i anledning av at Tonix skulle feiret 50 års jubileum nå i 2017 dersom de fortsatt hadde vært aktive. I ukens sending får du høre to låter fra albumet “Hands up” fra 1981.

Ellers byr jeg også på ny musikk fra Martinez, Blackjack og Roksvoll for å nevne noe

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Expanders sin hjemmeside
Besøk Ninnas sin hjemmeside

HØR INTERVJU MED NINNAS:

Spilleliste uke 11 – 2017

Her er spillelisten for uke 11 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  FLAMINGOKVINTETTEN – Regnbågens land
2.  THE VIKINGS – Jag har bott vid en landsväg
3.  VINDSTYRKE 15 – Du er det bedste
4.  SHINE – Du kan locka mig i fällan
5.  STELLANS – Hej min vän
6.  STELLANS – Jitterbugg
7.  JONTEZ – Jag går där bakom dig
8.  VOIZE – Här lever du, här lever jag
9.  VOIZE – Felicia
10.VOIZE – Say hello
11.ARNE BAKKEN – Nu är mitt liv komplett
12.OLLE BJÖRNGREEN – Country bebop
13.BOB STEVENS – Tre röda rosor
14.TROND ERICS – Gi oss tid

JUKEBOX UKE 11:

1.  KJELL VIDARS – Hjula i gang
2.  KJELL VIDARS – Det var dans borti vegen
3.  KOLBUS – Finn deg en engel
4.  KOLBUS – Siste indre
5.  KNOLL & TOTT – Musikken er mitt liv
6.  KNOLL & TOTT – Kalle med fela
7.  KLAS MAX – Hva gjør vi nu lille du
8.  KLAS MAX – En ny dag
9.  KJETIL NORDFJELD & CHRISTANIA – Suset fra vårt land
10.KJETIL NORDFJELD & CHRISTIANIA – Skoa til tørk
11.KJERSTI GROV BAND – Når nesa di er borte
12.KJERSTI GROV BAND – Hvem skulle vel tru
13.KJELL WIDLUND – Lørdag kveld
14.KJELL WIDLUND – Daglige refleksjoner
15.KJELL WAGENIUS – Kan man älska nån på avstånd
16.KJELL WAGENIUS – Don’t you wish it was true

Roksvoll – Veien

Totenbandet Roksvoll kommer i disse dager ut med en ny singel, nemlig den tidligere Exit-låten “Veien”, her i ny tapning anno 2017.

Denne låten spilte vi i For Swingende i 2011 og testet den også på For Swingende-Toppen på den tida, da med Exit som hadde mye av samme besetningen som det dagens Roksvoll har. Nå har man gjort om litt på teksten, frisket opp kompet litt og spilt inn vokalen på nytt med samme vokalist som i 2011, og resultatet får du høre i For Swingende kommende uke(uke 13-2017).

Låten handler om å kjøre landet rundt i lastebil og stikke innom hjemstedet på Toten før man farter videre. En tekst der en rekke stedsnavn både på Toten og ellers i landet blir ramset opp på en ganske fornøyelig måte.

Singelen blir også utgitt fra Tylden & Co om kort tid og jeg tror dette fort kan bli en ny radiohit. Vokalisten i Roksvoll heter Dag Inge Gundersby, med seg har han Hans Magnar Østlien på gitar og kor, Christian Sporild på keyboard og bass og Jon Moslet på trommer og perkusjon.

Her i For Swingende har vi også planer om å invitere noen av gutta fra Roksvoll i studio på et intervju i løpet av våren, mer info om dette vil jeg komme med innen det hele kommer på lufta, men den nye låten kan du altså nyte av allerede til uka i mitt program.

Her kan du høre låten i sin helhet på Youtube:
 

Send oss spilleplaner

Har ditt band lyst til å få sin spilleplan publisert her på For Swingendes hjemmeside? Send denne på e-post til [email protected], så legger jeg den ut under menyvalget Spilleplaner så fort jeg har mulighet. Dette er selvsagt en gratis tjeneste som alle danseband, duoer, trioer og soloartister innen dansebandgenren kan benytte seg av. Vi publiserer først og fremst offentlige spillejobber, private jobber kan gjerne legges ut slik at publikum ser at dere er opptatte den datoen, men i utgangspunktet holder det at dere sender oss jobber som er åpne for offentligheten.