UKENS PROGRAM UKE 14: Blue Hawaii og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den seneste plata til danske Blue Hawaii i tillegg til For Swingende-Toppen for mars måned.

Blue Hawaii kom i 2016 ut med sitt sjette album med den logiske tittelen “Vol.6”, ei plate som for det meste inneholder ganske kjente danselåter med opphav fra både Sverige og det store utland. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for mars måned er også avsluttet nå og i ukens sending får du høre hvilke fem låter som går videre i tillegg til tre nye utfordrere til lista for april. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Date, Renè Franz og Kenneth Lundsæter.

Ellers byr jeg også på en helt ny låt fra Pia Pihlgrens og en gammel traver fra Kjell Vidars.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Blue Hawaii sin hjemmeside

Heaven Duo bytter navn til Mix Duo

Den vestlandsbaserte dansebandduoen Heaven Duo bytter i disse dager navn til Mix Duo, men besetningen er den samme.

Duoen har sin base på Osterøy utenfor Bergen og består av Ingrid Lone og Carl-Andrè Hjelvik. Deres Heaven Duo har ved flere anledninger både vært omskrevet her på nettsiden og spilt i mine radioprogrammer, og det blir stort sett samme konseptet som vil gjelde for Mix Duo ogå.

En ny hjemmeside har de også fått på nett nå i dag og denne finner du på www.mixduo.no. Her finner du det meste du trenger å vite om Mix Duo. Ønsker både Ingrid og Carl-Andre all lykke til videre under deres nye navn!

Dette er Matz Bladhs sin nye vokalist

Svenske Matz Bladhs har i dag avslørt hvem som blir bandets nye vokalist etter at Conny Nilsson trekker seg tilbake.

Den nye mannen i Matz Bladhs blir Ole Hansen, som tidligere blant annet har erfaring som vokalist i dansebandet Jontez. Oles første spillejobb med Matz Blads blir på Rydsnäs Loge i Ydre i Östergötland den 30.juni. Det er bare å si lykke til, og ønske Ole velkommen i gjengen, mens vi samtidig takker Conny for de årene han har frontet dette flotte svenske orkesteret!

Spilleliste uke 12 – 2018

Her er spillelisten for uke 12 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  LIKES – Kyss mig nu
2.  LADDAZ – Fest hos Ola
3.  BOB STEVENS – Om kärleken finns kvar
4.  OLE STEENS – Alene på mors dag
5.  LEIF BLOMS – På världens tak
6.  LEIF BLOMS – Johan på Snippen rock
7.  VOIZE – Tur att du fanns
8.  TOMMYS – Våga vinna
9.  TOMMYS – Det skulle varit vi
10.TOMMYS – Allt ljus på mig
11.DÆNSEBÆNDET – Jinta som ga meg spellmænnsro
12.EXTAS – Utan nummer och namn
13.TONY STRANDBERG – Vindens melodi

JUKEBOX UKE 12:

1.  RED FOX – Sola kjæm
2.  RED FOX – Ta godt vare på hvert år
3.  RAINBOW – Bjerke sag
4.  RAINBOW – Der og da
5.  POLARLYS & CHATRIN M.HAGEN – Når ord ikke strekker til
6.  POLARLYS – Det e kjærlighet på gang
7.  PK & DANSEFOLKET – Du rykker stadig frem i køen
8.  PK & DANSEFOLKET – Borgny M
9.  PINOCCIO – Meir enn et eventyr
10.PINOCCIO – Triveligst i Trøndelag
11.PICAZZO – Flagget til topps
12.PICAZZO – Siste bussen hjem
13.PER ARNE ERLANDSEN – Okie from Muskogee
14.PER ARNE ERLANDSEN – Om jeg gråter

Renè Franz – I en drøm

Danske Renè Franz har nylig sendt ut en ny singellåt som er en nyinnspilling av en låt han hadde med i finalen i Dansktop Talent på DK4 TV i 2017.

Dette er faktisk en opprinnelig norsk låt som er skrevet av Tommy Nilsen fra Pegasus, og tittelen er “I en drøm”. Låten går i middels tempo og har en fin dansetakt og også litt innslag av country. Renè synger veldig bra og har en myk, behagelig og litt særpreget stemme. Han er forøvrig en mye spilt artist her i For Swingende og har de siste par årene levert mye god dansemusikk, både singler og fulle album. Jeg planlegger også å teste “I en drøm” på For Swingende-Toppen nå i april 2018, så da vil du samtidig få premiere på låten her i For Swingende, ihvertfall premiere i mine programmer.

Besøk Renè Franz sin hjemmeside

Tommys – Våga vinna

Reklame | CDON

Finske Tommys har nylig sluppet et flunkende nytt album med tittelen “Våga vinna”, der vokalist Tom Käldström tolker en rekke kjente låter, men også et lite knippe nyskrevne melodier.

Tommys, som kommer fra Nykarleby i landskapet Österbotten i Finland, har ikke akkurat mistet popularitet etter at Hans Martin forlot skuta, for de er fortsatt et veldig godt og populært orkester som tviholder på samme mogne dansebandstilen som de var kjente for da Hans var vokalist. Dagens frontfigur, Tom Käldström, gjør også en meget god jobb i bandet og har en myk og behagelig stemme som kler denne typen låter bra.

Og på den nye plata så finner vi totalt 14 låter, deriblant kjente travere som “Jag vill ha en egen måne”, “Riktiga vänner”, “Segla din båt i hamn” og “Den stora dagen”, men vi finner også et knippe nye bekjentskaper slik som tittellåten og et par-tre andre kutt. Stilen er mogen og tradisjonell, men likevel med et friskt og tidsriktig lydbilde.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Våga vinna – Tittelsporet på plata som er en fin og iørefallende danselåt i middels tempo, og den er signert Micke Løvdalen, Maritha Johansson og Eirik Johansen. Etter min mening kanskje det største høydepunktet på plata.

Det skulle varit vi – En litt mer uptempo låt igjen, og denne er også gjort med Mr Ray på norsk på hans seneste album. Låten er skrevet av radarparet Mats Larsson og Åsa Karlström.

Allt ljus på mig – En vakker og stemningsfull ballade som også ble blant mine favoritter på plata. Her er det Jonas Lindau og Åsa Jinder som er opphavsmann/kvinne.

Jeg syns Tommys fortsatt befester sin posisjon som kanskje det aller fremste bandet innen den finske dansebandfloraen, og den nye plata har mange gode kvaliteter både i form av låtvalget, vokalen og det tekniske og det musikalske. Skal jeg pirke på noe, må det være at jeg kunne tenkt meg enda litt flere nyskrevne låter når de først skulle lage plate, men likevel er det ikke noe gærnt å si om låtene som ligger her. Mange av dem har vi hørt mange ganger før, men det er likevel ikke snakk om de mest ihjelcovrede låtene, så dette er absolutt “innafor”. På terningen skal Tommys få en solid 5`er av meg, og plata er både å finne på Spotify samt som fysisk eksemplar, om du følger annonselinken til CDON under. Plata kan ihvertfall trygt anbefales til alle danseglade!

Besøk Tommys sin Facebookside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

UKENS PROGRAM UKE 13: Charles Plogman i For Swingende

Reklame | CDON

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den seneste plata til finske Charles Plogman.

Charles Plogman er en kjent mann innen det finske dansebandmiljøet, og han er også kjent som lederen for dansebandet Charlies. I 2016 kom Charles ut med et soloalbum som bar tittelen “Ota kiinni tästa”, ei plate hvor vi finner totalt 12 låter, noen veldig dansevennlige, mens noen av dem nok er noe mer melankolske og mollstemte i formen enn det vi er vant til fra de fleste norske og svenske danseband. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt byr jeg denne uka på to låter som det norske dansebandet Company Band spilte inn i 1974.

Ellers blir det ny musikk fra blant andre Renè Franz, Paul Paljett, Terje Mårstad og Holmsve.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
KJØP CHARLES PLOGMAN SIN PLATE FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Spilleliste uke 11 – 2018

Her er spillelisten for uke 11 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  SVEN-INGVARS – En liten låt om våren
2.  SVEN-INGVARS – Old clock at home
3.  SVEN-INGVARS – Luffarvise
4.  SVEN-INGVARS – Ärter och fläsk 
5.  SVEN-INGVARS – I nästa stad
6.  SVEN-INGVARS – Den tanklösa flickan
7.  SVEN-INGVARS – En sådan sommar
8.  SVEN-INGVARS – När vi rör varann
9 . SVEN-INGVARS – Det finns sköna stunder
10.SVEN-INGVARS – I alla fulla fall
11.SVEN-INGVARS – Telefonannonsen 

JUKEBOX UKE 11:

1.  PEGASUS – Du har en drøm
2.  PEGASUS – Lev for å vinne
3.  PAR I HJERTER – Om änglar finns
4.  PAR I HJERTER – En skimrande minut
5.  OLZEN – Rockehjulet
6.  OLZEN – Hybel’n min er fin
7.  OLE IVARS-VETERANENE – En liten cowboy
8.  OLE IVARS-VETERANENE – Venner av oss
9.  OLAVS DANSEBANDDUO – Livet går ej i repris
10.OLAVS DANSEBANDDUO – Ett brev betyder så mycket
11.OLAS – Den som var 18 år igjen
12.OLAS – Ensom gammel mann
13.OKERS – Finnskogen vår
14.OKERS – Grusjøvisa
15.ODD ARNE SØRENSEN – Min barndoms grønne dal
16.ODD ARNE SØRENSEN – Frå nord tell sør

Holmsve – Øl & Jæger

Trønderbandet Holmsve er for tiden aktuelle med tre nye singellåter, hvorav den ene også har vært ute tidligere.

Låtene på den nye singelen bærer titlene “Øl & Jæger”, “Maskinisten” og “Bygdagut”.

Førstenevnte er en skikkelig partylåt i middels tempo, hvor sterkere drikkevarer står i fokus, men likevel ingen utpreget rølpelåt. Fin dansetakt har den også.

“Maskinisten” er skrevet av en mann som har lang erfaring som nettopp maskinist på diverse båter i utenriksfart, så her har man hatt førstehåndsinformasjon til teksten. Denne mannen heter Oddvar Growe mens teksten er skrevet av Morten Bakken, og dette er en fin og følsom ballade med en sterk og levende tekst. Sangen er også skrevet litt som ei god gammel sjømannsvise.

Hva “Bygdagut” angår, så er dette også en ganske balladepreget låt, men også denne med en god dansetakt. Låten bærer preg av nostalgi og minner fra en barndom og ungdom som nå er forbi, og ellers en sang om hvordan det er å gå fra gutt til voksen kar. Meget bra låt både i tekst og melodi.

Her i For Swingende får du presentert et par av disse låtene allerede i kommendes ukes program(uke 13-2018). 

Paul Paljett – Ingen vind ingen våg

70 talls helten Paul Paljett, alias Paul Sahlin, er i 2018 på banen igjen med en rekke nyinnspillinger av hans gamle hits. Et helt nytt album er i emning, og som en forsmak på dette har plateselskapet sendt ut en singellåt i form av “Ingen vind ingen våg”, som Paul opprinnelig gjorde i 1977.

Det var etter en opptreden på Guldklaven-galan i Malung for et par år siden at ideen om å gjøre en plate med nyinnspillinger tentes. Paul Paljett var jo nærmest som et ikon å regne på 70 tallet og på 90 tallet husker nok mange ham som suksessrik vokalist i Matz Bladhs.

“Ingen vind ingen våg” er en gammel traver som Paul spilte inn på albumet “Mumbo Jumbo” i 1977 og som var skrevet av Monica Forsberg i samarbeid med Paul selv. Nå er låten nyinnspilt i fräsch og moderne 2018-innpakning, men med omtrent samme arrangement som på 70 tallet. Flere av hans gamle slagere vil bli å finne på det kommende albumet som Paul Paljett planlegger å slippe på Atenzia sin etikett i løpet av høsten 2018. På denne plata vil vi også finne låter som Paul har skrevet til andre, samt et lite knippe helt nyskrevne låter, så her er det bare å glede seg.

Nyinnspillingen av “Ingen vind ingen våg” vil bli å høre i For Swingende i månedsskiftet mars/april.