Tommys – Våga vinna

Reklame | CDON

Finske Tommys har nylig sluppet et flunkende nytt album med tittelen “Våga vinna”, der vokalist Tom Käldström tolker en rekke kjente låter, men også et lite knippe nyskrevne melodier.

Tommys, som kommer fra Nykarleby i landskapet Österbotten i Finland, har ikke akkurat mistet popularitet etter at Hans Martin forlot skuta, for de er fortsatt et veldig godt og populært orkester som tviholder på samme mogne dansebandstilen som de var kjente for da Hans var vokalist. Dagens frontfigur, Tom Käldström, gjør også en meget god jobb i bandet og har en myk og behagelig stemme som kler denne typen låter bra.

Og på den nye plata så finner vi totalt 14 låter, deriblant kjente travere som “Jag vill ha en egen måne”, “Riktiga vänner”, “Segla din båt i hamn” og “Den stora dagen”, men vi finner også et knippe nye bekjentskaper slik som tittellåten og et par-tre andre kutt. Stilen er mogen og tradisjonell, men likevel med et friskt og tidsriktig lydbilde.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Våga vinna – Tittelsporet på plata som er en fin og iørefallende danselåt i middels tempo, og den er signert Micke Løvdalen, Maritha Johansson og Eirik Johansen. Etter min mening kanskje det største høydepunktet på plata.

Det skulle varit vi – En litt mer uptempo låt igjen, og denne er også gjort med Mr Ray på norsk på hans seneste album. Låten er skrevet av radarparet Mats Larsson og Åsa Karlström.

Allt ljus på mig – En vakker og stemningsfull ballade som også ble blant mine favoritter på plata. Her er det Jonas Lindau og Åsa Jinder som er opphavsmann/kvinne.

Jeg syns Tommys fortsatt befester sin posisjon som kanskje det aller fremste bandet innen den finske dansebandfloraen, og den nye plata har mange gode kvaliteter både i form av låtvalget, vokalen og det tekniske og det musikalske. Skal jeg pirke på noe, må det være at jeg kunne tenkt meg enda litt flere nyskrevne låter når de først skulle lage plate, men likevel er det ikke noe gærnt å si om låtene som ligger her. Mange av dem har vi hørt mange ganger før, men det er likevel ikke snakk om de mest ihjelcovrede låtene, så dette er absolutt “innafor”. På terningen skal Tommys få en solid 5`er av meg, og plata er både å finne på Spotify samt som fysisk eksemplar, om du følger annonselinken til CDON under. Plata kan ihvertfall trygt anbefales til alle danseglade!

Besøk Tommys sin Facebookside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg