Lasse Sigfridsson – Midsommarafton

Tidligere bassist og med-vokalist i Lasse Stefanz, Lasse Sigfridsson, kom rundt midtsommer i år ut med den gamle Lasse Stefanz-hit’en “Midsommarafton” i sin egen tapning.

Lasse Stefanz gjorde “Midsommerafton” på plate i 1995, og dette ble en populær sommerlåt fra bandet på den tida. 25 år har gått siden Olle Jönsson sang inn låten, og nå gjør altså Lasse en egen oppfrisket versjon av det hele, noe jeg faktisk syns låter enda bedre enn originalen. LItt annet lydbilde enn hva Lasse Stefanz hadde, men likevel går den i samme takt og samme tempo som den gjorde opprinnelig.

Låten er forøvrig skrevet av Mikael Wendt, Christer Lundh og Rose-Marie Stråhle.

Her i For Swingende fikk du selvsagt høre låten i sendinga mi rundt midtsommer nå i 2020, og gikk du glipp av dette, så finner du den også både på Spotify og på YouTube.

Glenn Endys blir til Kjellez – ihvertfall delvis

Ikke før har jeg på Facebook lest den overraskende nyheten om at mogenbandet Glenn Endys legges ned, så kommer en PM fra en dansebandvenn fra Sverige med melding om at blant annet sangeren fra Glenn Endys har bestemt seg for å starte et helt nytt danseband med navn Kjellez.

Det er Kjell Lundbom som nå etter 35 år legger ned Glenn Endys og starter opp Kjellez, i første omgang som en trio, men de har ambisjoner om å utøke til en kvartett etterhvert.

Med seg i Kjellez kommer Kjell Lundbom i første omgang til å ha Antti Johansson, med tidligere fartstid fra band som Candela, Stensons og Skåningarna, og Peter Malmqvist med fartstid fra blant annet Glenn Endys og Cavalkad. Fjerdemann håper de vil kunne bli en bassist, men denne personen er altså ikke på plass foreløpig.

Forøvrig kommer Kjellez til å satse på kvalitet framfor kvantitet og kommer ikke til å bli et heltidsband, men derimot fokusere på å ha det gøy når de spiller og ikke nødvendigvis spille mest mulig.

De kommer også til å bruke tid og ressurser på å sette sammen et repeartor av dansevennlig musikk og låter som publikum selv vil ha. Og selv om mange kanskje mener at dette er et merkelig tidspunkt å starte opp et helt nytt band på, så argumenterer Kjell Lundbom med at det tvert imot er nå det føles riktig å starte noe nytt, siden man nå har god til til å både øve inn låter og utviikle sitt sound og sin profil. Kanskje man i løpet av 2021 kan gjennomføre de første spillejobbene, mens man før den tid vil satse på å kanskje gi ut noen låter og gjennomføre en livestream.

Og med det så vil For Swingende ønske Kjellez all lykke til med oppstarten av det nye bandet!

Spilleliste uke 31-2020

Reklame |

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 31 inkludert lista for programposten Jukebox som sendes på Radio Øst og SN Radio:

1.Candela – Sommar en dag i juni
2.Paula & Co – Ett vänligt ord
3.Perikles – Pauline
4.Sanna Nielsen – Bilder i mitt album
5.Camell Duo – Om du ger mig himlen
6.Carina Jaarneks – Jag önskar att jag kunde flyga
7.Carlson & Carlson – Tack i alla fall
8.Carmen – Tusenårets største sommerdans
9.Reddik – Midtsommerkveld
10.Chiquita – En vanlig lördagskväll
11.Chaps – Den sommaren var vår
12.Thor Erics – Tack för ni kom

JUKEBOX UKE 31:

1.Hilde Fjørtoft – Sommer og sol
2.Reddik – Sommerdrøm i hvite jeans
3.Trond Erics – Sommerhatt
4.Gluntan – Nå er det endelig sommer
5.Casanova – Sommerferie
6.Grete Bogen & Bootlegs – Sommer’n den e her
7.Henning Fries – Her kommer sommeren
8.Yankee – Sommer med deg
9.Swing Team – Tenk når det blir sommer
10.Roulette – Sol og sommer
11.PK & Dansefolket – Sommermarked
12.Picazzo – Sommernatt
13.Fernando – Sommer i Norge
14.Jetz & Kjersti Grov – Sommer sommer
15.Index – Vårt sommerparadis
16.Party – Sommeren 68

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER:

For Swingende-Toppen(Avstemming) August 2020

Her kan du stemme fram For Swingende-Toppen for august måned:

Klikk deg inn på stemmeskjemaet VIA DENNE LINKEN (TRYKK PÅ DEN BLÅ TEKSTEN) og fyll ut alle feltene. Les instruksene på siden nøye slik at stemmen din blir godkjent.

Siste frist for å avgi stemme er lørdag 29.august kl.17.

Her følger låtene du kan stemme på denne måneden:

1.KJELL WAGENIUS & VANJA LIE WAGENIUS – Hverdag
2.OLZEN – Den beste tida i livet
3.ARVINGARNA – Hon och jag
4.PETER TERPAGER – Med åbent vindue
5.MICKES – Et oyeblikk
6.KIM & OLA – Dårle tid
7.HILLJACKS – Siste natt
8.FINN LUND – Fiskerkonens søn

Klikk deg inn på stemmeskjemaet VIA DENNE LINKEN (TRYKK PÅ DEN BLÅ TEKSTEN)

(NB: STEMMER KAN IKKE AVGIS I KOMMENTARFELTET!)

VIA VIDEOEN UNDER KAN DU HØRE ALLE LÅTENE FØR DU STEMMER:

For Swingende-Toppen(Resultat) Juni & Juli 2020

For Swingende-Toppen for mai ble vunnet av Peter Terpager med låten “Med åbent vindue”. Her følger resten av resultatlista:

1 ( 2 ) KJELL WAGENIUS & VANJA LIE WAGENIUS – Hverdag – 31% av stemmene (2 mnd)
2 ( 4 ) OLZEN – Den beste tida i livet – 13% av stemmene (2 mnd)
3 ( 5 ) ARVINGARNA – Hon och jag – 12% av stemmene​ (1 mnd)
4 ( 1 ) PETER TERPAGER – Med aabent vindue – 11% av stemmene (1 mnd)
5 (NY)MICKES – Et øyeblikk – 10,5% av stemmene
————————————————————————————————————————————–
6 (NY) MATHIAS KALVATSVIK – Der roser aldri dør – 7% av stemmene
7 (NY) LOTTE RIISHOLT – Lykken kommer lykken går – 9% av stemmene
8 ( 3 )  LARS ARILD FJELDBERG  Syng en sang – 6,5% av stemmene (8 mnd)

VINNER AV TO SKRAPELODD BLE MARITA WAGENIUS FRA LILLEHAMMER.

Stem fram lista for august via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 32-2020

Her kan dere lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox for uke 32 dersom dere ikke får hørt på radiosendingene.

For Swingende inneholder denne uka For Swingende-Toppen for juni og juli pluss en platenyhet fra finske Ann Katrine Burman. Det blir også nye utfordrermelodier til For Swingende-Toppen for august, som kommer fra Kim & Ola, Hilljacks og Finn Lund.

Jukebox inneholder denne uka musikk fra blant andre Kjell Vidars, Nystogs, Vikings, Country-Raymond, Dagfinn Gården og Geir Ødegården.

UKENS PROGRAM UKE 32: Ann-Katrine Burman og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den nye, reutgitte plata til finske Ann-Kartrine Burman i tillegg til For Swingende-Toppen for juni og juli.

Ann-Katrine Burman er ei sangerinne som kommer fra Österbotten i Finland og som har fartstid som vokalist i flere finske danseband, men de senere årene har hun hovedsaklig gått solo. Plata som er ute nå kom egentlig ut i 2011, men er blitt reutgitt i disse dager. Plata inneholder både dansbar musikk og litt mer finstemte ballader igjen, og fra denne får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for juni og juli er også avsluttet nå, og i ukens sending får du høre hvilke fem låter som går videre til lista for august i tillegg til tre nye utfordrere til neste måneds liste. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Kim & Ola, Hilljacks og Finn Lund.

I tillegg byr jeg også på nye låter fra finske Carisma og svenske Nya Anders Gladz.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 04.AUGUST KL.19
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

 

Unkl Bacon – Rama-lama-ding-a-dong

Den allsidige artisten Unkl Bacon, som aldri før har sunget dansebandmusikk, gjør nettopp det på sin singel som kom ut i begynnelsen av juli. 

Unkl Bacon er en artist som ikke vil bli satt i noen musikalsk bås, og derfor eksperimenterer han med mange ulike genre på sine utgivelser. For meg er Unkl Bacon et nytt bekjentskap, men jeg syns likevel det var et hyggelig bekjentskap, og her kan jeg trekke paralleller til musikalske fenomener som Trøste & Bære, Vi Kaninarna, Terje Møller og Randi Aasa for å nevne noen. Unkl Bacon harselerer helt tydelig med flere stereotyper innen dansebandgenren, som han også innrømmer i sitt presseskriv, men ikke verre enn at de fleste dansebandfans med en liten smule sjølironi tåler det.

“Rama-lama-ding-a-dong” handler om en ganske ordinær tur til syden, med alt det måtte medføre av både positive og negative opplevelser, og den har en veldig dansbar rytme og takt, swinger godt, men vi hører at vokalisten gjør det han kan for å parodere den jevne dansebandvokalist, eller kanskje heller vi skal si karikere.

Opphavsmenn bak det hele er Aslak Johan Johnsen(Unkl Bacon himself) og Peder Aslak Diesen.

Låten ble presentert i radiosendinga mi i midten av juni, og gikk du glipp av denne så finner du også låten på de fleste digitale plattformer på nettet. Jeg likte låten godt, den var morsom og underholdende og et friskt pust inn i det norske dansebandmiljøet hvor nye plateutgivelser ikke akkurat er dagligdags nå i 2020.

Slutt på ferien i For Swingende

Fra og med kommende uke er det ubønnhørlig slutt på ferien og sommersyklusen her i For Swingende. Da er det på’n igjen med ordinære sendinger.

Først ut i uke 32 er For Swingende-Toppen for juni og juli, og i tillegg så har jeg flere spennende platenyheter på menyen både uka som kommer og utover i hele august. Kenneth Lundsæter, Martinez og Ann-Katrine Burman er noen av de som skal få sine nye album presentert i For Swingende nå under sensommeren.

Jeg kommer tilbake med nærmere info om min sending for uke 32 under min faste oppdatering om ukens program lørdag kveld/natt til søndag. Ville bare informere dere om at nå er det striskjorte og havrelefse som gjelder igjen her i min redaksjon, etter en måned med litt sløvere tempo enn ellers, selv om dette ikke har vært så merkbart for dere lytterne.

En fortsatt god sensommer ønskes dere alle!

Agneta & Peter – Tunna skivor

Den svenske superduoen Agneta & Peter slapp på vårparten i år en velkjent singellåt som en forsmak på et kommende album. Låten er ingen ringere enn Siw Malmkvist-svisken “Tunna skivor”.

Dette er opprinnelig en låt som Connie Francis gjorde suksess med i sine glansdager under tittelen “Everybody’s somebody’s fool” og som “Siw’an” gjorde på svensk ikke så lang tid etter.

Agneta & Peter gjør låten i en oppfrisket tapning, men likevel med datidens sound og uttrykk i bunnen. Jeg har selv alltid likt denne låten, og syns Agneta og Peter gjør den på en fremragende måte.

By the way: Om dere ikke vet hvem Agneta & Peter er, så er Agneta den tidligere vokalisten i Martinez for en god del år tilbake og har også fartstid som Peters “sidekick” i Thor Görans i de senere år. Peter er jo da såklart mannen og stemmen bakom Thor Görans under en årrekke, altså Peter Grundström. Og sammen er disse to dynamitt, men i “Tunna skivor” er det Agneta selv som råder over det vokale.

Her i For Swingende spilte jeg låten i radiosendinga mi i midten av juni, og gikk du glipp av dette så finner du den også på Spotify og muligens også på YouTube.