Rykte – Bikkja te’n Per har los

Gruppa Rykte fra Lier utenfor Drammen kom i fjor høst ut med låten “Bikkja te’n Per har los” som er en norsk versjon av den amerikanske countrylåten “Tulsa time”.

Rykte er et band som har ligget brakk en del år, men som nå har begynt å øve igjen og i tillegg kommet ut med en ny låt, eller rettere sagt en forbedret versjon av en låt de har gitt ut tidligere. Låten har til og med ligget på Buskerudtoppen på NRK i 10 uker, men det var for flere år siden i en umastret versjon. Versjonen som foreligger i dag er mastret og har dermed forbedret lyd enn hva den hadde opprinnelig.

Låten er kjent i flere versjoner her i Norge, bl.a med Åsmund Åmli Band under tittelen “Stomp og vatn”. Men opprinnelig er den altså amerikansk og bør være kjent hos folk som er bevandret innen countrygenren. Den norske teksten på Rykte sin versjon er forøvrig skrevet av Børre Sørensen. Teksten handler rett og slett om det å være på jakt, verken mer eller mindre. Låten går i middels tempo og bør fint kunne danses til, selv om det ikke er noen utpreget danselåt slik jeg ser det.

Her i For Swingende fikk du høre låten i radiosendinga mi i slutten av oktober, og i tillegg finner du den også både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut.

Alvenfors – Om jag vet vad kärlek är

Värmlandsbandet Alvenfors kom i høst ut med en ny singellåt med tittelen “Om jag vet vad kärlek är”.

Alvenfors er samme band som tidligere het Peter Alvenfors, men med en annen besetning. Opprinnelig har bandet sitt utspring i Gullspång mens dagens vokalist, Joakim Ekelund, kjenner nok mange fra suksessbandet Kindbergs som dessverre er historie nå.

Alvenfors sin nye singel er skrevet av låtskriverparet Mats Larsson og Åsa Karlström, som har skrevet et utall dansebandlåter i samarbeid opp gjennom årene. Produsent for det hele har vært Anders Wigelius.

Låten går forøvrig i middels tempo og har influenser både fra pop og country, og er vel i det store og det hele å betrakte som en moderne dansebandlåt med mye av det tradisjonelle i bunnen. Mye gitarsound gir sangen et fyldig og solid lydbilde, og jeg syns det er en riktig så god låt som Alvenfors har levert her. Dansbar er den også, ihvertfall for de som liker å danse foxlignende stiler.

Her i For Swingende presenterte jeg sangen i radiosendinga mi i midten av oktober, og gikk du glipp av dette så finner du den både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut.

 

Lene Holme – Jeg vælger vejen

Den danske danseband-sangerinnen Lene Holme kom i høst ut med en ny singel med tittelen “Jeg vælger vejen”.

Dette er en veldig iørefallende og koselig dansktop-låt i middels tempo og med en fin dansetakt. Sangen handler om å velge den rette vei i livet og hvor ting kan være fine og positive på alle måter, selv om livet ikke nødvendigvis alltid er en dans på roser – og det gjøres ved å være snill, hyggelig og omtenksom mot sine medmennesker – Ja, det føler jeg er mye av budskapet i denne flotte sangen som jeg likte veldig godt med en gang jeg hørte den.

Melodien er skrevet av svenske Jan-Erik Knudsen mens den danske teksten er laget av Inge Tang. Produksjonen er det Lars Marco som har stått for i lydstudioet Marco Sound.

Her i For Swingende fikk du høre låten i radiosendinga mi i midten av oktober, og gikk du glipp av den, så finner du sangen både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut.

Besøk Lene Holme sin hjemmeside via denne linken

Matz Rogers – Dags för dansDet värmländske dansebandet Matz Rogers kom i 2020 ut med albumet “Dags för dans” med totalt 14 tradisjonelle dansebandlåter.

Matz Rogers kommer fra Sunne i Värmland og består for tiden av Roger Andersson, Kalle Örtlund, Janne Carlsson og Ulf Gullbrand. Bandet spiller mogen og tradisjonell dansebandmusikk og er et band med mange gode kvaliteter, ihvertfall om man skal dømme etter platene deres.

“Dags för dans” er altså det nyeste albumet til Matz Rogers som kom ut på høsten i 2020. Her finner vi mange hørbare og dansevennlige låter, totalt 14 i tallet, og jeg kan nevne titler som “Vägskäl”, “Sakna och aldrig glömma”, “En tår på min kind” og “Käre John”.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Du är nummer ett – En fengende låt i middels tempo hvor man kan danse både bugg/swing og fox, alt ettersom hva man foretrekker. Låten er signert Mats Larsson og Peter Nord og ble en av mine egne favoritter på denne plata.

Marseille(Mina drömmars stad) – En litt mer balladepreget låt igjen som tar oss med til Marseille i Frankrike. Av balladene på plata ble dette mine stor favoritt, og opphavsmann her er Anders Hellström.

Kvällen är din – Igjen en litt mer uptempo-låt med en fin dansetakt, her er det nok bugg og swing som er de mest nærliggende dansestilene om man vil ta seg en swingom til låten. Denne er også skrevet av Peter Nord og Mats Larsson.

Matz Rogers imponerer meg stort med denne plata, for sammenlignet med de tidligere albumene jeg har hørt fra denne gjengen så er dette den klart beste. En meget god teknisk produksjon, vokalisten har en myk og god stemme og lydbildet er veldig balansert og fint på alle måter. Låtmaterialet holder også veldig godt mål, så på terningen velger jeg å tildele “Dags för dans” en solid 5`er. Dette bør du høre på, så hiv deg inn på Spotify og lytt til plata i sin helhet der, for dette var bedre enn hva jeg hadde forventet på forhånd. Bra jobba, Matz Rogers!

Spilleliste uke 02-2021

Her er spillelisten fra programpostene For Swingende og Jukebox for uke 02, hvor sistnevnte program kun sendes på Radio Øst og SN Radio.

1.Matz Bladhs – Oj oj oj
2.Xplays – Kom hem
3.BlackJack – Jag spelar högt
4.Likes – För mig finns bara du
5.Sven-Ingvars – Corrina Corrina
6.Sven-Ingvars – Calender girl
7.Dansbandskungen – Jag dansar linedance
8.Matz Rogers – Du är nummer ett
9.Matz Rogers – Marseille(mine drömmars stad)
10.Matz Rogers – Kvällen är din
11.Red Fox – Lyset frem
12.Excess – Vad gör du i natt

JUKEBOX UKE 02:

1.Nordans – Va det i dag
2.Gudbrands – Hadelansberta
3.Ole Ivars – Det får bli som det blir
4.Åsingarne – Dina ögon är slutna
5.Åse & Kari Lukerstuen – Tomme løfter store ord
6.West Count Band – Who knows
7.Heidi Elstad & Steinars – There goes my heart again
8.Misty – Only sixteen
9.Fryd & Gammen – Davy Crockett
10.Gluntan – Et streif av vind
11.Berit Nyheim – Jeg går i tusen tanker
12.Roger Eilertsen – Tømmer-Jon
13.Roar Knudsen – Seattle-valsen
14.Roadriders – Ungkar med dobbeltseng
15.Sunny – Så mykji slit te inga nytte
16.Strikk – Helstrøken kjerre med stil
17.Tom Bråthen & Phoenix – Dagdrøm
18.Vidar Lønn Arnesen – Bimbo
19.Duo’Je – Bad moon rising
20.Torry Enghs – Hammerhead

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER:

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 03-2021

Her kan dere lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox for uke 03 dersom dere ikke får hørt på radiosendingene.

For Swingende inneholder denne uka en reprise av at portrettprogram som Sigbjørn Hemstad og undertegnede laget om Thorleifs i 2019, som jeg sender om igjen i anledning Thorleif Torstensson sin bortgang nå i januar 2021.

Jukebox inneholder denne uka musikk fra blant andre Håkon Banken, Dænsebændet hass Arnstein, Doodle Bugs, Dænsfolke(t), Eda-Pelle, Frode Vidars, Geir Ødegården, Jan Erik Olsen, Jet Set og Kjell Vidars.

UKENS PROGRAM UKE 03: Thorleifs i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende sender jeg en reprise av portrettprogrammet som Sigbjørn Hemstad og undertegnede laget om Thorleifs høsten 2019, i anledning av Thorleif Torstenssons bortgang nå i 2021.

Programmet inneholder en rekke av Thorleifs sine større og mindre hits, samt et lengre intervju som Sigbjørn gjorde med Thorleif Torstensson selv på Gran Canaria for noen år siden. Og i tillegg så prater også Sigbjørn og jeg en del om bandets karriere oss to imellom.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 19.JANUAR KL.19
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

 

Lasse Sigfridsson – Vem är du

Lasse Sigfridsson kom i høst ut med singellåten “Vem är du” som er en rolig og finstemt ballade hvor Lasse får vise hvilken god vokalist han egentlig er.

I denne låten tar Lasse fram sin sarte og litt varsomme side, og det er kanskje også det han er blitt mest kjent for under sin tid i Lasse Stefanz, at han ofte har stått for de litt mykere og “snillere” låtene til bandet.

“Vem är du” er skrevet av Mats Larsson og Haidi Krohn, mens produsent har vært ringreven Marcus Persson. Teksten handler vel om både lengsel og kjærlighet uten at jeg helt har klart å tyde hva som er sangens egentlige budskap. Den er ihvertfall vakker og stemningsfull, selv om dette ikke er noen utpreget danselåt.

Her i For Swingende fikk du høre det hele i radiosendinga mi i midten av oktober, og gikk du glipp av dette så finnes låten også både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut.

Huttez – Drag under galoscherna

Det svenske rock’n roll-baserte dansebandet Huttez kom i fjor høst ut med sin egen versjon av den gamle Thore Skogman-låten “Drag under galoscherna”.

Huttez er et band jeg ikke innehar noe særlig informasjon om, men på deres Facebook-side reklamerer de med at de spiller “Dansbands-rock’n roll 100% live”. Og at det er rocka toner er det ingen tvil om, selv om dette likevel er en forholdsvis tradisjonell dansebandlåt i tillegg, ihvertfall slik Huttez har valgt å gjøre den.

Thore Skogman gjorde denne låten under tittelen “Än är det drag” så sent som i 1997 på albumet “Hård-rock med Thore Skogman” – DET skulle man ikke trodd om den mannen, men Thore gjorde altså et helt album med det han selv definerte som hardrock. Og det som er litt gøy, er at da Thore gjorde denne låten selv så var den atskillig hardere enn det Huttez gjør i denne coverversjonen

Huttez gjør låten på en frisk og dansbar måte og med en veldig fengende og glad melodi som Thore Skogman både skrev tekst til og tonesatte på 90 tallet. Produsent for det hele har vært Jakob Lindahl.

Her i For Swingende fikk du høre låten i radiosendinga mi i midten av oktober, og gikk du glipp av dette, så finner du den også både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut.

Perikles – Tåget söderut / Är det nåt fel på mig

Skånske Perikles kom i høst ut med en 2 spors singel med låtene “Tåget söderut” og “Är det nåt fel på mig”.

Perikles gjør stadig nye framganger i Sverige, og har veldig god kvalitet over alt de slipper. Det er dansbart og velprodsert på alle måter og det er glad og feststemt musikk som appellerer både til humøret og til dansefoten.

“Tåget söderut” er en heftig og uptempo låt som swinger skikkelig godt og som minner meg litt om Danne Stråhed og Wizex tilbake til 90 tallet, en kombo som fungerte veldig godt på den tida. Og Perikles sin frontfigur har mye som minner om Stråhed sin stemme og måte å synge på, og for meg som er ihuga Wizex-fan så er dette derfor musikk som faller meg godt om øret, da det minner meg om slik mitt eget favorittband hørtes ut i mine yngre dager – uten at det av den grunn er en låt som på noen måte henger igjen på 90 tallet. Opphavsmenn bak denne er forøvrig Bosse Nilsson og Lars Lundgren.

“Är det nåt fel på mig” er også en ganske uptempo låt, men kanskje ikke fullt så heftig som den forrige. Likevel er det en glad låt dette også med en fin dansetakt, så den er absolutt verdt å få med seg denne også. Her er det Henrik Sethsson, Lars Blomkvist og Thomas Deutgen som er opphavsmenn.

Her i For Swingende fikk du høre begge låtene i mine radiosendinger i oktober, og gikk du glipp av dette, så finner du også begge låter både på YouTube og Spotify, dersom du vil sjekke dem ut.

Besøk Perikles sin hjemmeside via denne linken