Spilleliste uke 08-2020

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 08 inkludert lista for programposten Jukebox som sendes på Radio Toten og Radio Øst.

1.Amek Duo – Der skal to til at hygge
2.Foxie – Only one, only you
3.Foxie – Regn hos mig
4.Martinez – Stanna för alltid
5.Klaus & Servants – Sommervind
6.Bhonus – Katarina
7.Bhonus – Om du får en idè
8.Junix – Om du vågar och vill
9.Junix – En natt i november
10.Junix – Jag räknar dagarna
11.Donnez – En tiger i sängen
12.Schytts – Disco lady
13.Towe Widerberg – Ett brev till himlen

JUKEBOX UKE 08:

1.Par i hjerter – Sommer og sol
2.Par i hjerter – Ett litet ljus
3.Olas – Hils hjem
4.Olas – Drømmen om deg
5.Okers – Jeg ønsker jeg kunne reise
6.Okers – Skån mitt hjerte
7.OK Band – Inn i evigheten
8.OK Band – Jeg gråter igjen
9.Nystogs – Du kan dra dit peppern gror
10.Nystogs – Livets harde spill
11.Olzen – Jaqueline
12.Olzen – Meg du vil ha
13.Ole Ivars – Oljesjeiken Larsen
14.Ole Ivars – Østerdalen
15.Pegasus – Jeg prøver meg
16.Olavs Dansebandduo – Ditt vackra leende
17.Olavs Dansebandduo – Drømmeland

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER:

Lytt til For Swingende for uke 09-2020

Her kan dere lytte til ukens utgave av For Swingende for uke 09 dersom dere ikke får hørt på radiosendinga.

For Swingende inneholder platenyhet fra svenske Conny Henrix i tillegg til ny musikk fra Danzbanderz, Xplays, Lars Kristiansen, Nils Gunnar Moen og Chiquita. Og i nostalgihjørnet vårt møter vi värmländske Johnny Sandins og hører to låter som de spilte inn i 1992.

Programposten Jukebox blir dessverre ikke tilgjengelig på YouTube denne uka pga flere låter som er sperret av YouTube pga opphavsrett.

 

UKENS PROGRAM UKE 09: Conny Henrix i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den senese plata til den ålandske dansebandtrioen Conny Henrix, ei plate som riktignok er innspilt i 2014, men som jeg likevel har valgt å presentere som “ukens platenyhet”, en sannhet med en del modifikasjoner denne gangen.

Conny Henrix er en trio fra Åland som spiller tradisjonell og mogen dansebandmusikk, og på plata som kom i 2014 så finner vi hovedsaklig ganske kjente låter fra både Sverige og det store utland. Fra denne plata får dere i ukens sending høre tre smakebiter.

I tillegg byr jeg på ny musikk fra band og artister som Danzbanderz, Xplays, Lars Kristiansen, Nils Gunnar Moen og Chiquita. Og i nostalgihjørnet vårt møter vi värmländske Johnny Sandins og hører to låter som de spilte inn i 1992.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 25.FEBRUAR KL.20
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Blixterz – Brevet

Det svenske dansebandet Blixterz har nylig sluppet en singel som består av den gamle, kjente skillingsvisa “Brevet”.

Blixterz kommer fra en plass ved navn Utomälven som ligger i Hedesunda i Gävle kommune i Sverige. Bandet består av fire gutter, og dette er Marcus Blixt, Jesper Blixt, Andreas Bergström og Jonas Larspers. Og gjengen har holdt det gående siden 2010.

“Brevet” er ei gammel skillingsvise som er velkjent både i Norge og Sverige, og i Blixterz sin versjon har det blitt en skikkelig uptempo og dansbar rockabilly-versjon som er en fryd å høre på. Veldig sprekt, friskt, vågalt og kreativt påfunn å lage en slik tøff versjon av en sådan låt. Vi nordmenn kjenner jo kanskje denne låten best fra plateserien Frem fra Glemselen, så jeg tror du vil kjenne den igjen når du får høre den.

Her i For Swingende ble låten presentert i radiosendinga nå i midten av februar, men gikk du glipp av dette kan låten også høres på Spotify.

Harlekin – Utepils

Trønderbandet Harlekin kom i januar i år ut med en singel som på mange måter foregriper begivenhetene litt, ettersom tittelen er “Utepils” og det neppe serveres så mye utpils i Trøndelag i januar, men det er jo alltid hyggelig å drømme seg litt framover mot våren.

“Utepils” er en litt rocka partylåt i middels tempo med et refreng som lett innbyr til allsang og feststemning. Låten er forøvrig skrevet av firkløveret Håvard Wenaas, Odd Annar Aasan, Roy Betten og Vegard Fossen. Sistnevnte er bandets gitarist, Roy spiller også gitarer i Harlekin, mens Odd Annar sitter bak trommene og Håvard spiller tangentinstrumennter – så med andre ord er dette en hundre prosent egenskrevet låt fra Harlekin sin egen besetning.

Stort mer er det vel ikke å si om denne singelen, som fort kan bli en liten vårslager hos trønderne når den tida kommer. Og her i For Swingende fikk du høre låten i radiosendinga mi nå i midten av februar. Gikk du glipp av den, så finner du den selvsagt også på Spotify og sikkert også andre digitale musikktjenester.

Barbados – Tiden står stilla

Svenske Barbados slapp for en tid tilbake en ny singel med tittelen “Tiden står stilla”.

Dette er en låt som tar oss litt tilbake til 90 tallets Barbados, på den tida da blant andre jeg likte dette bandet best. De senere årene syns jeg kanskje de har blitt litt i overkant popete og moderne, men i den nye singelen aner vi mye av den stilen Barbados stod for de første årene av sin karriere.

Låten er forholdsvis uptempo og har mye av 90 tallets “schlagerpreg” over seg, i tillegg til at den også har en god dansetakt, også for buggerne. Opphavsmenn bak låten er Mathias Lager og Peter Samuelsson og det hele ble presentert i radiosendinga her i For Swingende i begynnelsen av februar(2020). Gikk du glipp av dette så finner du den selvsagt også på Spotify til enhver tid.

Det sies også at Barbados sine låter strømmes veldig bra på Spotify og lignende tjenester for tiden, og den mest strømmede låten for tiden er storslageren “Kom hem” fra årtusenskiftet. Bandet gjør for tiden både rene dansespillinger og i tillegg konserter på afterski- og afterbeach arrangementer med bra suksess.

 

Lotte Riisholt – Fra den gamle jukebox 2Min danske favorittsangerinne, Lotte Riisholt, er i disse dager aktuell med det andre albumet i serien “Fra den gamle jukebox”, hvor hun har samlet gamle hits fra en svunnen tid, denne gang fra 70 tallet.

På sitt forrige Jukebox-album så tok Lotte for seg 60 tallet og denne gangen er det altså 70 årene som blir satt i det musikalske søkelyset. Lotte er jo som nevnt min store favorittsangerinne i Danmark innen denne musikkgenren, og det er både på grunn av stemmen men like mye for musikkstilen og hennes evne til å lage fengende, hørbare, dansbare og skikkelig helstøpte og gode plateproduksjoner med det beste som kan krype og gå av både produsenter og musikere.

Den nye plata inneholder totalt 12 låter, hvor jeg kan nevne i fleng kjente titler som “Hun er 16 år i dag”, “Breaking up is hard to do”, “Beautiful Sunday” og “There’s a kind of hush”.

Plata er forøvrig produsert av Benni Boss og Lars DK, med andre ord har hun satset på nye produsenter denne gangen, for Lotte er jo tidligere kjent for å ha produsert plater hos svenske Stefan Kardebratt, men han medvirker altså ikke denne gangen. I tillegg har Lotte også med seg et knippe studiomusikere som utvilsomt gjør jobben sin de også, selv om de for meg er nye og ukjente navn.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Der er sol i dine øjne – En kjent danselåt, også her i Norge, men jeg kjenner dessverre ikke til dens opprinnelige opphav, det eneste jeg vet er at Torry Enghs har hatt låten her i Norge, men det er ikke originalen. Uansett, låten swinger godt, den er glad og humørfylt og den danske teksten er skrevet av Victor Skaarup.

Virus og bakterier – Dette er en låt som de fleste kjenner med Sven-Ingvars fra tidlig 90 tall, og her i Norge ble den et par år senere også gjort med velkjente Furulunds orkester, men i Danmark ble den innspilt allerede i 1974 med dansebandet Bjørn & Okay. Opphavsmennene på denne låten bærer signaturene Hellberg, Styffe og Juul. Også en uptempo og god swing- og bugglåt.

Boller med smør – Mange husker sikkert det svenske orkesteret Yngve Forssells og 70 talls låten “Så gick det till när farfar var ung”. Dette er en dansk versjon av denne låten, som er signert John D.Jensen mens melodien er skrevet av Gerry Madigan. Nok en gang en kjapp swing- og bugglåt med mye “godfot” og humør.

Så til oppsummeringen: Lotte Riisholt har nok en gang levert et helstøpt produkt med mange gode kvaliteter på alle fronter. Noen av låtene har kanskje vært covret av mer enn nok artister allerede, men Lotte setter likevel sitt eget preg på alle sammen og sett under ett så er det både ei høyst dansbar plate og ei prate som på en god måte sammenfatter populærmusikken både i Danmark og den store verden på 70 tallet. Og på terningen blir det en solid 5`er fra undertegnede – alltid like hyggelig å finne en ny CD fra Lotte Riisholt i postkassa mi. Så mitt siste ord her må bli:
Keep up the good work, kjære Lotte, jeg digger deg!

Besøk Lotte Riisholt sin hjemmeside

Spilleliste uke 07-2020

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 07 inkludert lista for programposten Jukebox som sendes på Radio Toten og Radio Øst.

1.Harlekin – Utepils
2.Arne Kolsrud Overen – Kaptein
3.Jenny Jenssen – Mr Hello
4.Tottis-bandet  -Lauskara på tur
5.Rolf Lennartz – Casanova
6.Rolf Lennartz – Sweet Virginia
7.Lotte Riisholt – Der er sol i dine øjne
8.Lotte Riisholt – Virus og bakterier
9.Lotte Riisholt – Boller med smør
10.Blixters – Brevet
11.Titanix – Ge mig hopp

JUKEBOX UKE 07:

1.Nordans – Kor skapet ska stå
2.Nordans – Månelyse netter
3.Nygamle Tider – Country feeling
4.Nygamle Tider – Bonde i fra bygda
5.Nye Midtbø’s orkester – Den lille cafè
6.Nye Midtbø’s orkester – Hela veckan längtar jag till fredag
7.Nyanse – Dine blikk
8.Nyanse – Lov at du aldri glemmer
9.Nordre Sving – Sjuogfemti cabriolet
10.Nordre Sving – Tiggeren Truls
11.Nonstops – Nå er det lørdag
12.Nonstops – Louisa
13.Nils Gunnar Moen – It keeps right on a-hurtin’
14.Nils Gunnar Moen – Take good care of my baby
15.Nils Arnes – Gi en rose
16.Nils Arnes – One way wind

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER:

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 08-2020

Her kan dere lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox for uke 08 dersom dere ikke får hørt på radiosendingene.

For Swingende inneholder platenyhet fra svenske Junix i tillegg til ny musikk fra Amek Duo, Foxie, Martinez, Donnez og Towe Widerberg. Og i nostalgihjørnet vårt møter vi svenske Bhonus og hører to låter fra debutplata deres fra midten av 70 tallet.

Jukebox inneholder denne uka musikk fra blant andre Par i hjerter, OK Band, Olzen, Ole Ivars, Pegasus og Olavs Dansebandduo.

UKENS PROGRAM UKE 08: Junix i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den seneste plata til det svenske dansebandet Junix.

Junix er en trio med utspring i Eskilstuna og som spiller mogen og tradisjonell dansebandmusikk. I 2019 kom de ut med albumet “Sköna låtar 4”, som er innspilt live under flere ulike dansekvelder. Her finner vi hovedsaklig ganske kjente danselåter, og fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Jeg byr også på ny musikk fra Amek Duo, Foxie, Martinez, Donnez og Towe Widerberg. Og i nostalgihjørnet vårt møter vi svenske Bhonus og hører to låter fra debutplata deres fra midten av 70 tallet.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 18.FEBRUAR KL.20
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene