Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 15-2020

Her kan dere lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox for uke 15 dersom dere ikke får hørt på radiosendingene.

For Swingende inneholder platenyhet fra danske Fede Finn & Funny Boyz i tillegg til et intervju og en ny låt med Kjell Wagenius og hans datter Vanja Lie Wagenius. Jeg byr også på ny musikk fra Lene Holme, Elisa Lindström, det norske dansebandprosjektet “Barn av regnbuen” og svenske Christian Andersson, og i nostalgihjørnet vårt møter vi det svenske dansebandet Chippis og hører to låter som de spilte inn på midten av 80 tallet.

Jukebox inneholder denne uka musikk fra blant andre Søstrene Eikaas, Take Off, Swingers, Terje Mårstad og Teddys.

UKENS PROGRAM UKE 15: Fede Finn & Funny Boyz og Kjell Wagenius & Vanja Lie Wagenius i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende byr jeg blant annet på en presentasjon av den nye plata til danske Fede Finn & Funny Boyz og et intervju med dansemusikeren Kjell Wagenius og hans datter Vanja Lie Wagenius i forbindelse med en ny låt de har spilt inn sammen.

Først: Fede Finn & Funny Boyz er et dansk band som befinner seg i et slags grenseland mellom dansemusikk og country og som nå er ute med sitt nye album med tittelen “Aufwienerschnitzel”, ei plate som består av totalt 12 ganske varierte låter. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Kjell Wagenius er en dansemusiker fra Hamar med fartstid tilbake til tidlig 70 tall, og han har vært i studio hos meg for noen år siden og fortalt om sin karriere. I ukens sending tar vi igjen en prat med Kjell, og denne gang også sammen med hans datter Vanja Lie Wagenius som er en enda mer aktiv og hardtarbeidene artist og entertainer enn sin far. Og fellesnevneren til disse to i denne forbindelse er den nye duetten deres “Hverdag”, som er en kjent låt de har hentet fra visesangeren Louis Jacoby. Så i ukens sending skal begge to få fortelle om sine respektive karrierer og vi skal høre den nye duetten, som forøvrig også er utfordrer på For Swingende-Toppen nå i april.

I tillegg blir det blant annet ny musikk fra Lene Holme, Elisa Lindström, det norske dansebandprosjektet “Barn av regnbuen” og svenske Christian Andersson, for å nevne noe. Og i nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka det svenske dansebandet Chippis og hører to låter som de spilte inn på midten av 80 tallet.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 7.APRIL KL.20
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

 

MELODIKONKURRANSE: Sett melodi til denne teksten og vinn urframføring med studiokomp av låten på radioen

Jeg utlyser herved en melodikonkurranse i samarbeid med låtskriver, musiker og musikkprodusent Leif Roar Øyås i Trøndelag. Han og jeg har laget en morsom sangtekst som dere der ute skal sette melodi til og sende inn til oss, hvor vi vurderer alle innsendte bidrag og kårer en vinner.

Når du har laget melodien, må du spille inn denne på en lydfil til oss, gjerne med sangpålegg i tillegg, men det trenger ikke være noen forseggjort studioinnspilling. Bruk gjerne keyboard eller gitar, syng oppå og send det til oss som en mp3-fil eller lignende. Alle bidrag blir vurdert av både Leif Roar og meg, og den som vinner vil få hjelp av Leif Roar til å gjøre en urframføring av låten i For Swingende med studioinnspilt musikkbakgrunn fra Leif Roar, mens låten også vil bli registrert hos TONO med Leif Roar og undertegnede som tekstforfattere og du som komponist.

Teksten finner du nederst i denne saken, og når du har laget melodi og gjort en enkel innspilling av denne, så sender du lydfila på e-post til [email protected]. Er fila for stor til å sendes som vanlig e-post vedlegg, så benytt gjerne www.wetransfer.com for å overføre fila til oppgitt adresse.

Slik lyder teksten du skal benytte:

Klø deg på nasan, men itte inn i
buse på fing’en er no griseri.
Klø deg i baken, men itte så dom ser
du risikere att dom både peke og ler.

Refr: Itte gjøra sånn, å itte gjøra slekk
somme ting e gæli å somme ting e frekt.
Såmmå å du finner på, å såmma å du gjør
Lurest er å gjøra det bakom ei dør.

Dra deg i skjegget eller dra deg en tur.
Om du itte gidder kæinn du ta deg en lur.
Kjæm du på no rart så er det like greit
nån ting som du kæinn eller ting du itte veit.

Refr: Itte gjøra sånn, å itte gjøra slekk
somme ting e gæli å somme ting e frekt.
Såmmå å du finner på, å såmma å du gjør
Lurest er å gjøra det bakom ei dør.

 

Pegasus – DuellPegasus, bestående av brødrene Ronny og Tommy Nilsen, “flesker” nå i 2020 til med et flunkende nytt album bestående av 10 nye låter i god, gammel Pegasus-ånd.

Ronny og Tommy er to allsidige og høyst kreative musikalske kunstnere som er blant ganske få utøvere som holder den norske dansebandbransjen levende med nye plater, på tross av synkende salg og inntjening blant plateselgende artister på grunn av strømmingen som de siste årene har slått beina unna store deler av den plateproduserende dansebandbransjen i Norge. Her går Ronny og Tommy mot strømmen og jobber fortsatt ganske intensivt i studio med innspillinger både for seg selv og for andre, det vil si at Tommy er en aktiv produsent for mange nye talenter innen genren, mens Ronny er med og skriver låter og synger på Pegasus sine egne innspillinger.

Den nye Pegasus-plata, som bærer tittelen “Duell”, inneholder 10 låter i en stil som helt siden starten rundt 2007 har vært Pegasus sitt varemerke med en fin miks av pop og dansebandmusikk, og med tekster som handler om alt annet enn røde roser og fyllekuler på byen, for det finnes det nok av andre danseband som synger om. Og alt er pakket inn i friske og luftige arrangementer og musikkbakgrunner som gjør godt for øret å lytte til.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Magadrag – Låten som også var singelslippet i forkant av hele albumutgivelsen. En veldig fengende og dansbar låt hvor det er Ronny som er hovedvokalist, og et av de mest uptempo sporene på plata. Utvilsomt en av mine egne favoritter på plata.

Uten kjærlighet – Litt roligere tempo på denne låten, introen får meg til å tenke på “E6” fra DDE, men det er også eneste likheten med denne. Sangen handler om den tomme følelsen som oppstår når et forhold tar slutt, og det er Tommy som er hovedsanger på denne.

Smak av kjærlighet – Her øker Pegasus tempoet igjen og byr på en herlig og fengende swinglåt som handler om kjærlighet med et litt mer positivt fortegn enn hva forrige låt gjorde. Ronny er hovedsanger på denne låten, og dette er også en av mine favoritter på plata. Låten bør gi selv den lateste av oss dansefot.

Nok en gang syns jeg Pegasus har levert et veldig bra og gjennomarbeidet produkt, og de viser at det fortsatt er liv laga for dansemusikken i Norge, selv om stadig færre danseband går i studio og lager plater. I radiosendinga tildelte jeg plata en 5`er på terningen, men etter å ha lyttet gjennom låtene enda en gang etter at radiopresentasjonen gikk på lufta så har jeg bestemt meg for å i tillegg til femmeren også plukke fram plusstegnet, som jeg iblant setter i margen på mine anmeldelser – og dermed så ender bedømmelsen av “Duell”-plata på 5+. Og det betyr også at plata “setter seg” bedre og bedre jo flere ganger man hører den. Det hele kan høres på Spotify om du har tilgang dit, og jeg vil anbefale plata varmt både til ihuga Pegasus-fans og til de som kanskje ikke hørt hørt så mye på disse gutta tidligere. Sett av en drøy halvtime og lytt du også, da vel!

Spilleliste uke 13-2020

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 13 inkludert lista for programposten Jukebox, som sendes på Radio Toten og Radio Øst.

1.Grete Bogen – Æ vil ha et rætle mannfolk
2.Streaplers – På min balkong
3.Streaplers – Caroline
4.Barbados  -Lördag kväll
5.Firestones – Ut på landet
6.Firestones – You better think twice
7.Voize – Dit vindarna bär
8.Pegasus – Magadrag
9.Pegasus – Uten kjærlighet
10.Pegasus – Smak av kjærlighet
11.Dansbandskungen – Buksvågern Sven
12.Christina Lindbergs – New Orleans
13.Towe Widerbergs – Aldrig som förr
14.Alvenfors – Det var du, det var jag

JUKEBOX UKE 13:

1.Sivil Status – Lørda’n i juni
2.Sivil Status – Slankekurs
3.Sogns – Svineinfluensaen
4.Sogns – Verden vil bedras
5.Silver Rose Band – En annen kvinne
6.Silver Rose Band – Bar room roses
7.Staccato – Sammen hele livet
8.Staccato – Hvem ser jeg vel i speilet
9.Squad – Dixieland Kafè
10.Squad – Du gjør meg galen
11.Something New – Vid din sida
12.Something New – Det er deg jeg vil ha
13.Solongan – Så lenge jeg lever
14.Solongan – Ett litet ljus
15.Skogstad Band – Skattlösa bergen
16.Skogstad Band – Walk of life

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER:

 

For Swingende-Toppen(Avstemming) April 2020

Her kan du stemme fram For Swingende-Toppen for april måned:

Klikk deg inn på stemmeskjemaet VIA DENNE LINKEN (TRYKK PÅ DEN LILLA TEKSTEN) og fyll ut alle feltene. Les instruksene på siden nøye slik at stemmen din blir godkjent.

Siste frist for å avgi stemme er lørdag 2.mai kl.17.

Her følger låtene du kan stemme på denne måneden:

1.LARS ARILD FJELDBERG – Syng en sang
2.NILS GUNNAR MOEN – Et bitte lite miniskjørt
3.SVEN-INGVARS – Allt beror på dej
4.STEINAR ENGELBREKTSON – Howdy
5.BJÖRN BJÖRKLUND BAND – San Agustin
6.PK & DANSEFOLKET – Brother Jukebox
7.KJELL WAGENIUS & VANJA LIE WAGENIUS – Hverdag
8.OLZEN – Den beste tida i livet

Klikk deg inn på stemmeskjemaet VIA DENNE LINKEN (TRYKK PÅ DEN BLÅ TEKSTEN)

(NB: STEMMER KAN IKKE AVGIS I KOMMENTARFELTET!)

VIA VIDEOEN UNDER KAN DU HØRE ALLE LÅTENE FØR DU STEMMER:

For Swingende-Toppen(Resultat) Mars 2020

For Swingende-Toppen for mars ble vunnet av Lars Arild Fjeldberg med låten “Syng en sang og Pegasus med låten ”Se meg, la meg”, det vil si at de to deler førsteplassen. Her følger resten av resultatlista:

1 ( 2 )  LARS ARILD FJELDBERG  Syng en sang – 21,5% av stemmene (5 mnd)
1 ( 3 )  PEGASUS – Se meg, la meg – 21,5% av stemmene (18 mnd)
(RYKER UT AV LISTA PGA MAKSGRENSEN)
3 ( 1 ) NILS GUNNAR MOEN – Et bitte lite miniskjørt  – 16% av stemmene (1 mnd)
4 ( 5 ) SVEN-INGVARS – Alle beror på dej – 14% av stemmene (1 mnd)
5 ( 4 ) STEINAR ENGELBREKTSON – Howdy – 8,5% av stemmene​ (4 mnd)
6 (NY) BJÖRN BJÖRKLUND BAND – San Agustin – 7% av stemmene
————————————————————————————————————————————–
6 (NY)  PIA PIHLGRENS – Swingin’ doors –7% av stemmene
8 (NY)  AMEK DUO – Der skal to til at hygge – 4,5% av stemmene

(Pegasus ryker nå automatisk ut av lista fordi de har nådd maksgrensen på 18 måneder, og derfor blir istedet Björn Björklund Band på 6.plass med videre til neste måned. Pia Pihlgrens som deler 6.plassen med Björn ryker ut fordi Björn Björklund fikk flest 3-poengere av de to.)

VINNER AV TO SKRAPELODD BLE ANNETT UTGÅRD FRA MOSS.

Stem fram lista for april via denne linken(Trykk på den lilla teksten)

For Swingende og Jukebox på Salangen Nyheter(SN Radio)

For Swingende og Jukebox vil heretter også bli å høre på Salangen Nyheter sin radiostasjon SN Radio, som dekker en rekke steder i Nordland og Troms, blant annet byene Narvik og Harstad.

For Swingende vil sendes på tirsdager klokka 12 med reprise klokka 21:30 samme kveld, mens Jukebox sendes på fredager klokka 12, også der med reprise klokka 21:30 samme kveld.

Radioen kan høres både på FM i dekningsområdene og via webradio for dere som befinner dere andre steder. Webradioen finner du via menyvalget “Nettradio/Sendetider” her på siden.

Jeg ser fram til å kunne dekke enda flere områder i Nord-Norge, og ønsker lyttere i de områdene velkommen til mine sendinger – og jeg takker også de ansvarlige i Salangen Nyheter så mye for tilliten.

Besøk Salangen Nyheter sin nettside

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 14-2020

Her kan dere lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox for uke 14 dersom dere ikke får hørt på radiosendingene.

For Swingende inneholder platenyhet fra Mona G i tillegg til For Swingende-Toppen for mars måned og tre nye utfordrermelodier fra henholdsvis PK & Dansefolket, Kjell & Vanja (Lie) Wagenius og Olzen. Det blir også ny musikk fra Troels Christensen og Matz Rogers.

Jukebox inneholder denne uka musikk fra blant andre Stine Nilsen, Strings, Sunny, Sunniva Græsmo og Stig Eriks.

UKENS PROGRAM UKE 14: Mona G og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den nye plata til Mona G i tillegg til For Swingende-Toppen for mars måned.

Mona G, alias Mona Gustafsson, feirer 50 år som artist i år, og i den anledning er hun ute med et flunkende nytt album med 8 egenskrevne låter og to covers. Plata har fått tittelen “Då var himlen lite närmre” og fra denne får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for mars er også avsluttet nå, og i ukens sending får du høre hvilke fem låter som har gått videre, i tillegg til tre nye utfordrere til lista for april. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra PK & Dansefolket, Kjell og Vanja (Lie) Wagenius og Olzen.

I tillegg byr jeg også på ny musikk fra danske Troels Christensen og svenske Matz Rogers.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 31.MARS KL.20
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene