Matz Bladhs – Oj oj oj

Det velrenommerte svenske dansebandet Matz Bladhs kom i november i fjor ut med en frisk og fengende swing/bugglåt med tittelen “Oj oj oj”.

“Oj oj oj” er en fartsfylt og glad swinglåt som utvilsomt gir deg dansefot, den swinger veldig godt og vokalist Ole Hansen(jeg tror ihvertfall det er han som synger her) har en fyldig, klar og fin stemme med en perfekt “dansebandtouch”, så dette er noe som låter både friskt, ekte og troverdig, og man kan høre at vokalisten trives når han synger. Og hva selve låten angår så er den signert Kent Matsson og Mats Larsson, mens produsent har vært Martin Klaman. Teksten er vel ganske enkel og banal, men den funker helt fint til sitt bruk.

Matz Bladhs er forøvrig et band som aldri skuffer med det de leverer, og det låter minst like bra av denne gjengen i 2021 som det gjorde i starten jeg hørte Matz Bladhs på slutten av 80 tallet da vokalisten het Göran Lindberg. Ole Hansen som fronter bandet i dag har tidligere fartstid fra blant annet Jontez og er slett ingen dårlig arvtager etter Göran, Paul Sahlin og Conny Nilsson.

Her i For Swingende fikk du høre låten i radiosendinga mi i midten av januar, og i tillegg finner du det hele både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut.

Renate Hansen – Alt æ træng

Renate Hansen fra Finnmark, for tiden bosatt i Sverige, kom i fjor høst ut med singellåten “Alt æ træng” som er en iørefallende og fin sang i middels tempo.

Renate gjorde i vinter stor suksess på For Swingende-Toppen med sangen “Nakenbad i Barentshavet” men er nå ute av lista. Og “Alt æ træng” går litt i samme stil som førstnevnte, men med litt mer alvor i teksten. Dog skriver Renate selv om låten at den har et typisk nordnorsk galgenhumor-preg så den er nok ikke helt gravalvorlig denne heller, selv om den gir en del rom for ettertanke når man lytter til teksten.

Forøvrig kommer det snart et fullt album fra Renate hvor hun har samlet alle singlene hun har kommet med hittil og antageligvis et knippe helt nye låter. Og det er ei plate jeg gleder meg skikkelig til, for Renate er en artist som virkelig har bergtatt meg det siste året. Hun lager gode låter, mange av dem veldig dansbare, og hun har en myk og klokkeklar stemme som blir ekstra sjarmerende på Finnmarksdialekt – så denne jenta her, ja hun har jeg stor tro på!

Her i For Swingende fikk du høre “Alt å træng” i radiosendinga mi i slutten av november, og i tillegg finner du den også både på Spotify og YouTube om du vil sjekke den ut. Husk at på digitale tjenester så benytter Renate seg kun av fornavnet sitt, så ikke ta med Hansen når du søker henne opp der, men heller låttittelen i tillegg til fornavnet for å lettest mulig finne fram til det du søker.

PK & Dansefolket – Only You

Per Kristian Støbakk, eller PK som de fleste kaller han, har sammen med sitt trofaste Dansefolket kommet med en egen versjon av den gamle Platters-slageren “Only you”.

Det var i november i fjor at PK slapp denne låten, hvor han har “reggaefisert” den gamle, udødelige perlen. Låten har blitt mer dansbar enn originalen og litt mer uptempo enn hva The Platters var kjent for, og PK setter sitt eget avtrykk på låten med sin særpregede stemmeprakt som vi vanligvis hører på sunnmørsk, men her er det engelsk som gjelder og, PK mestrer dèt språkføret og han.

PK kan forøvrig vise til godt “oppmøte” på sine digitale “koronakonserter” på Facebook og kan melde om ikke mindre enn tett opptil 40.000 publikummere på sine direktestrømminger nå under koronaens tid.

Her i For Swingende fikk du høre “Only you” i radiosendinga mi i slutten av november, og i tillegg finner du den også både på YouTube og Spotify dersom du ikke hørt hørt den ennå og vil sjekke den ut.

 

Pegasus – To gitarer, 2 mannPegasus-gutta Ronny og Tommy Nilsen er aktuelle med nytt, digitalt album i disse dager med tittelen “To gitarer, 2 mann”, en sannhet med visse modifikasjoner, da det faktisk er en kvinne med på plata denne gangen også, men mer om det etterhvert.

Ronny og Tommy har som vanlig snekret sammen et knippe varierte og meget hørbare låter, totalt 10 i tallet, og det er nok en gang en fryd å høre hva gutta har fått til. Noe av musikken er ganske typisk dansemusikk, mens andre låter grenser mer mot visepop igjen, og det er denne store variasjonen som er Pegasus sin store styrke. Man blir rett og slett ikke lei av å høre på ei Pegasus-plate, for det er ikke to like låter og alle låtene har sitt helt eget særpreg og sitt eget uttrykk.

Plata er som vanlig produsert i Tommy Nilsen sitt eget hjemmestudio, og tekster og melodier er tradisjon tro skrevet av Ronny og Tommy i samarbeid. Og hva det kvinnelige bidraget angår, så snakker vi der om en nydelig duett mellom Ronny Nilsen og Tina Schrøder Lien, en sang som setter den ekstra prikken over i`en på plata og en låt jeg skal skrive litt mer om lenger ned.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Kald og desperat – En litt rocka låt hvor Ronny er hovedvokalist, helt klart en av de litt røffere sporene på plata. Veldig dansbar låt med skikkelig trøkk.

Hu har type – Blant de mer uptempo låtene ble dette kanskje min største favoritt. Litt småfrekk låt om å treffe ei dame man får et godt øye til, men det er ett skjær i sjøen, nemlig at hun allerede har type. En låt jeg tror veldig mange vil kjenne seg igjen i, en bittersøt historie men en veldig god swing- og bugglåt som virkelig gir en dansefot. Meget bra!

Bjørkelangen gård – Og så kommer vi til det andre ytterpunktet på plata sammenlignet med de to foregående låtene. Dette er en myk, følsom og superromantisk låt, og det er her den unge og skjøntsyngende debutanten Tina Schrøder Lien kommer inn i bildet. Med sin lyse, pene og fløyelsmyke stemme matcher hun duettpartneren Ronny sin like myke, men litt mer maskuline stemmeprakt igjen, veldig veldig bra. En låt som sjarmerte meg skikkelig, og jeg håper og tror vi vil høre mer fra Tina i tida som kommer også, for hun har et potensiale jeg håper hun velger å benytte seg av videre. Selv om hun ikke synger noe alene på låten, så hører jeg likevel tydelig at hun har ei stemme som hun bør benytte seg av i flere sammenhenger og utvikle videre.

Og så er det bare å si, nok en gang, at dette er ei ypperlig plate med kun gode kvaliteter, en fryd for øret og med flere godbiter for dansefoten. Og lydbildet til Pegasus er alltid veldig behagelig å høre på, jeg tror ikke jeg kommer på noe annet band innen denne genren som har et behageligere og mer “riktig” lydbilde enn det Pegasus har. Når man i tillegg treffer innertier med låtmaterialet gang på gang, så er det ingen tvil om at det her blir toppscore på terningen, her blir det en klar 6`er og intet mindre. Og plata, ja den finner du blant annet på Spotify, den finnes ikke på fysisk CD, så den må du på en digital plattform for å finne. Gå inn og lytt, og jeg tror du vil få ei like hyggelig musikkstund som det jeg har hatt. Bra jobba gutter – og Tina!

 

Spilleliste uke 14-2021

Her er spillelistene fra programpostene For Swingende og Jukebox for uke 14, der sistnevnte program kun sendes på Radio Øst og SN Radio:

1.Klaus & Servants – Jeg kalder dig
2.Bjørn Schandy – Hytte på Askøy
3.Pegasus – Smak av kjærlighet
4.Kathe Sunde – Walk that line
5.Lars Arild Fjeldberg – Bli hos meg i natt
6.Bare 1 – Dagdrivervise
7.Pegasus – Kald og desperat
8.Pegasus – Hu har type
9.Pegasus & Tina Schrøder Lien – Bjørkelangen gård
10.Rainbow – Drikkelek
11.Perikles – Vaccinvisa,
12.Tone Camilla Solheim & Olav Kvaale – Mi amore
13.Tommys – Om du älskar mig

JUKEBOX UKE 14:

1.Bjørns orkester – Det hender iblant
2.Bjøro Håland – Blue ridge mountain turning green
3.Candles – Lørdagskveld
4.Candles – Jeg skal aldri glemme deg
5.Furulunds – Kjærlighet i blåe jeans
6.Contrazt – Alltid på väg
7.Dænsebændet – En bok med gamle bilder
8.Dænsebændet – Jeg har deg
9.Poulina Ødegården – My heart skips a beat
10.Poulina Ødegården – Together again
11.Gluntan – Høyt over fjellet
12.Gluntan – Trondhjæm, Trondhjæm
13.Hege Bringsverd – Sick and tired
14.Heidi Hauge – Hello little bluebird
15.Cowboy-Laila – Et lite brev
16.Gunnar GP Pedersen – Gåvebrevet
17.Bjørnar Hansen – Bad moon rising
18.E76 – Klaka vatten
19.Fulle Fem Band – Sagerud spesial
20.EDO – Godværssamba

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER:

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 15-2021

Her kan dere lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox for uke 15 dersom dere ikke får hørt på radiosendingene.

For Swingende inneholder denne uka platenyhet fra svenske Engdahls og et intervju med duoen Me and You med Frank og Sussan Nysveen. Det blir også ny musikk fra Avant, Fernandoz og Donnez i tillegg til vårt faste Sven-Ingvars-hjørne hvor Sigbjørn Hemstad igjen presenterer to gamle Sven-Ingvars-svisker fra 60 tallet.

Jukebox inneholder denne uka musikk fra blant andre Par i hjerter, Kjell Bekkelund, Holmsve, Jan Erik Olsen, Janine Lindberg, Kikki & Arne, Kjell Kristoffersen, Kjell Vidars, May-Britt Skaug og Oagee.

UKENS PROGRAM UKE 15: Engdahls og Me and You i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert det nye albumet til svenske Engdahls i tillegg til et intervju med Løten-duoen Me and You.

Engdahls er et svensk danseband av den mogne og tradisjonelle typen som nylig har kommet ut med et veldig bra og dansbart album med tittelen “Tid att gå vidare”. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Jeg skal også ta en prat med ekteparet Frank og Sussan Nysveen fra Løten som i snart 30 år har utgjort den populære dansebandduoen Me and You. Nå skal alle deres 6 album også lanseres digitalt på Spotify og lignende tjenester, og dette er noe av det vi skal prate om i ukens program. Og selvsagt blir det en låt med duoen også, fra deres aller første CD-utgivelse fra 1994.

Ellers byr jeg på ny musikk fra band som Avant, Fernandoz og Donnez i tillegg til vårt faste Sven-Ingvars-hjørne hvor Sigbjørn Hemstad igjen presenterer to gamle Sven-Ingvars-svisker fra 60 tallet.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 13.APRIL KL.19
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Xplays – I belong to you

Det svenske bandet Xplays kom i fjor høst ut med singellåten “I belong to you”.

Xplays er et moderne danseband med en sterkt popinspirert stil som kommer fra Motala, og som har eksistert siden 2010. Bandet består av fire medlemmer med Kevin Lehnberg i fronten.

Låten “I belong to you” er en ganske uptempo låt av det popete slaget, men samtidig er den også dansbar for de som liker å swinge seg til litt mer moderne rytmer, dog er det ingen typisk swing/bugglåt i så måte. Opphavsmann- og kvinne bak det hele er Johan Harding og Annika Andersson mens produsenten heter Thomas Karlsson. Låten har en fin, drivende og god rytme, et luftig og moderne lydbilde og den er i seg selv en veldig sterk og god produksjon, selv om det ikke er noen typisk dansebandlåt vi har med å gjøre her.

Her i For Swingende fikk du høre låten i radiosendinga mi i slutten av november, og gikk du glipp av det, så finner du den både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut.

 

Gammel Torry Enghs-LP reutgis på CD

I disse dager er den tidligere Robinson-profilen og platedirektøren Christer Falck i full gang med å reutgi gamle utgåtte LP-album i CD-format, blant annet Viggo Sandvik og Torry Enghs sine gamle album fra 70 og 80 tallet.

Det som er spesielt med dette prosjektet er at folk må forhåndsbestille et visst antall eksemplarer av plata før den blir satt i produksjon, og da fungerer det slik at folk forhåndsbetaler plata i det de bestiller, og hvis man oppnår nok forhåndsbestillinger så blir plata sendt i posten til de som har bestilt, hvis ikke så får man rett og slett tilbakebetalt beløpet, noe som betyr at man ikke løper noen risiko med å være med på dette. Som regel er det 150 eksemplarer som må forhåndsbestilles, og når dette antallet er nådd, så settes plata i produksjon.

Det er Torry Enghs og albumet “Hippie Hege – En jomfru i nød” fra 1970 som skal ut nå i disse dager, i tillegg til Viggo Sandvik sin soloproduksjon “Æille har et syskenbån på Gjøvik” fra 1983, samt en rekke andre plater innen andre typer genre som vil komme etterhvert, og det vil sikkert kommer flere utgivelser innen den mer folkelige genren også, f.eks danseband.

Hvis du vil bestille deg et eksemplar av Torry Enghs sitt album så kan du gjøre dette via linken under, som leder til nettstedet Bidra.no.

https://www.bidra.no/prosjekt/torry-enghs–hippie-hege-en-jomfru-i-n%C3%B8d-1970/47d8ece2-25d2-432c-9d9c-938b9c626361?fbclid=IwAR1SDtJIINcAMuxmyfQUjzgyM6xd3YWNUcdgDZUQQD7zuwBXvkNtNBRlpqM

Hedins – LiveDuoen Hedins, som tidligere var et fullt band og før der igjen et godt gammelt band med navnet Bengt Hedins, er for tiden ute med albumet “Live”, som slik tittelen tilsier inneholder et knippe liveinnspilte låter, riktignok innspilt live i studio.

Primus motor i Hedins i dag er Conny Hedin, sønnen til Bengt Hedin som drev det opprinnelige bandet i sin tid, og med seg i Hedins har Conny for tiden en kar ved navn Dennis, men etternavnet har de “glemt” å opplyse om på sin nettside. Uansett, Hedins anno 2021 følger i fotsporene til de tidligere bandkonseptene med mogen og tradisjonell dansebandstil, og på sin nye plate en rekke kjente svisker, men også noen nye bekjentskaper for mange av oss.

Plata inneholder totalt 12 låter og produsent for det hele har vært Conny Hedin selv. Vi finner på plata kjente låter som “Regniga natt”, “Hela hela dig” og “Hjärtats röst”, og noen av sporene er rene trompetinstrumentaler, noe som gir plata en eksta piff i mine ører.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Det var du som gav mig kärleken – En fin ballade som for meg er et helt nytt bekjentskap, samtidig som det er noe som sier meg at jeg har hørt den før, men jeg klarer ikke gjenkjenne tittelen fra noe annet band. Uansett så er dette en av de sterkeste balladene på plata, ihvertfall blant mine egne favoritter, og opphavsmenn er Mats Larsson og Peter Nord.

Tre goda skäl – En noe mer uptempo låt igjen som opprinnelig er kjent fra Dwight Yoakam, mens den i Sverige tidligere er gjort med Streaplers. En fengende og god swing/bugglåt som er signert Ulf Georgsson i tillegg til nevnte Yoakam, der Ulf selvsagt har skrevet den svenske teksten.

On the other hand – En countrylåt med opprinnelse i USA, skrevet av Don Schlitz og Paul Overstreet, og en ganske kjent melodi sådan. Låten går i middels tempo og er i mine ører også et av høydepunktene på plata.

Jeg syns dette er blitt ei veldig god og hørbar plate og selvsagt dansbar som seg hør og bør, og den har mange gode kvaliteter både vokalmessig, teknisk og på låtfronten, der jeg føler de har truffet ganske bra med låtmaterialet, selv om det meste er ganske kjente og tradisjonelle coverlåter. Og på terningen syns jeg Conny og Dennis fortjener en solid 5`er. Hør plata på Spotify dersom du er nysgjerrig eller kjøp et fysisk CD-eksemplar via nettbutikken Ginza og direktelinken under, men husk at det da påløper kostnader til frakt og norsk moms, pluss muligens også tollbehandling, for norske kunder.

Besøk Hedins sin nettside via denne linken
KJØP PLATA FRA GINZA.SE VIA DENNE DIREKTELINKEN