Spilleliste uke 18-2021

Her er spillelistene fra programpostene For Swingende og Jukebox for uke 18, der sistnevnte program kun sendes på Radio Øst og SN Radio.

1.Donnez – Saknar dig innan du går
2.Pegasus – Smak av kjærlighet
3.Tone Camilla Solheim & Olav Kvaale – Mi amore
4.Kathe Sunde – Walk that line
5.Lars Arild Fjeldberg – Bli hos meg i natt
6.Bare 1 – Dagdrivervise
7.Tommys – Bortom orden
8.Tommys – Call me Sven
9.Tommys – Mitt hjärta tillhör dig
10.Mona G – Varje natt, varje stund
11.Lotte Riisholt – Kærlighed gør blind
12.Vibeke Hoby – Hvis du ku’ se dig selv
13.Fernandoz – Close to you

JUKEBOX UKE 18:

1.Dænsebændet hass Arnstein – Vårtrallen
2.Dænsebændet – Du er den søteste blant alle kvinns
3.Jetz – Nå er det lørdag igjen
4.Elisabeth Granneman – Det er Benuto som spiller samba
5.Broschans – Vise til tømmerskogen
6.Trio Bravo – Jeg gir en røde rose til en blond pike
7.Brit Lyng – Silver threads & golden needles
8.Candles – Når du er her
9.Berit Nyheim – Bimbo
10.Benny Borg – Hon är sexton år i dag
11.Danzing – Let’s twist again
12.F.A.K.S – Dagen derpå
13.Finn Erlandsen – Røkke og Gjelsten og i, i London
14.Frode Vidars – Komma Carolina
15.Geir Ødegården – Stjernene skinner for alle
16.Gluntan – Gerda og Arvid
17.Geir Arne Hansen – Not that far
18.Geir Arne Hansen – When you are here
19.Inger Lise Rypdal – Ha det bra vi ses i morgen
20.Dragsug’æ – Till en fågel

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER:

 

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 19-2021

Her kan dere lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox for uke 19 dersom dere ikke får hørt på radiosendingene.

For Swingende inneholder denne uka platenyhet fra finske Tommys samt et intervju og en låt fra Gudbrand Bjøralt, og i tillegg byr jeg på ny musikk fra Kathe Sunde, Avant, Claus Pries, Susanne Lana, Søren Engebæk og Gustav & Elise. Og i nostalgihjørnet fortsetter vi med gamle Sven-Ingvars-låter, presentert av min kollega og Sven-Ingvars-ekspert Sigbjørn Hemstad.

Jukebox inneholder denne uka musikk fra blant andre Route 7, Kai Ulfeng, Kai Robert Johansen, Kjell Vidars, Kolbus, Korpus, Nordre Sving, Rita Engebretsen og Tor Endresen.

UKENS PROGRAM UKE 19: Tommys og Gudbrand Bjøralt i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til finske Tommys i tillegg til et intervju og en låt med hadelendingen Gudbrand Bjøralt.

Tommys har den siste tida kommet ut med en rekke singler og EP’er, og alle disse, pluss litt til, har nå kulminert i et fullt album med tittelen “Tillsammans”. Fra denne plata får du i ukens sending høre de tre låtene som du foreløpig ikke har fått presentert i mine programmer.

Gudbrand Bjøralt er en sanger og dansemusiker fra Hadeland som for tiden er i ferd med å lage nye versjoner av en del låter han ga ut på plate i 2012, og i ukens sending tar Gudbrand turen hit til Redalen for å fortelle litt om musikken sin. Du får også høre en av de nyinnspilte og nymiksede 2012-låtene hans.

Ellers blir det ny musikk fra band og artister som Kathe Sunde, Avant, Claus Pries, Susanne Lana, Søren Engebæk og Gustav & Elise. Og i nostalgihjørnet fortsetter vi med gamle Sven-Ingvars-låter, presentert av min kollega og Sven-Ingvars-ekspert Sigbjørn Hemstad.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 11.MAI KL.19
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

 

Red Fox & Leif Roar Øyås – Lyset frem

Den trønderske flykapteinen Leif Roar Øyås og hans musikalske hjertebarn Red Fox kom i november i fjor ut med singellåten “Lyset frem” som ikke er noen typisk danselåt men som likevel er vel verdt å låne øre til.

Leif Roar har i en årrekke vært mannen bakom det tradisjonsrike bandnavnet Red Fox, og i løpet av de siste årene har han sendt meg en rekke nye låter, hvorav noen helt nye melodier, samt en del nyinnspillinger av låter som var med på Red Fox sitt album som kom ut hos Tylden tidligere på 2000 tallet.

“Lyset frem” er en myk og følsom ballade med en tekst som er skrevet som et apropos til de vanskelige tidene mange er oppe i nå i 2020 og 2021, da ting ikke er slik de pleier å være. Dog har jeg ikke gått så grundig inn i tekstens materie selv og analysert, det gjør jeg sjelden med dansebandtekster her i For Swingende, men det er liten tvil om at vi har med en mye dypere og mer ettertenksom tekst å gjøre her enn det vi vanligvis hører innenfor denne musikalske stilarten som jeg driver med. Melodien er også iørefallende og fin, og den står godt til den noe alvorlige teksten. Ingen låt å danse til, men desto finere å bare lytte til og gjøre seg opp sine egne tanker.

Her i For Swingende fikk du høre låten i radiosendinga mi i midten av januar, og gikk du glipp av den så finner du også det hele både på YouTube og Spotify dersom du er nysgjerrig og vil sjekke den ut.

Dansefestivalen i Sel er avlyst

Også i år ser arrangørene av Dansefestivalen i Sel seg nødt til å avlyse årets festival pga koronasituasjonen.

Det kom nok ikke som noen bombe på dansefolket dette, og jeg er nok temmelig sikker på at flere festivaler kommer med samme beskjed i løpet av de kommende ukene.

Dansefestivalen ønsker forøvrig folk velkommen tilbake til ny festival i 2022, noe vi må håpe og tro vil la seg gjennomføre.

Besøk Dansefestivalen sin nettside via denne linken

Johan & Gunilla Sigvardsson – Från läsarsång till countryJohan og Gunilla Sigvardsson er et sangglad ektepar fra Vimmerby i Sverige som reiser rundt og synger og spiller hovedsaklig kristne melodier, men også andre kjente slagere. Nå er de ute med nytt album som bærer tittelen “Från läsarsång till country”.

Johan og Gunilla reiser hovedsaklig rundt på kristne møter og forsamlinger og fremfører sin musikk, så de er ikke akkurat en duo som spiller til dans, men ettersom mange av låtene på plata deres har et sterkt preg av dansebandstil og er høyst dansbare, så har jeg også denne gang valgt å gi dem både spilletid og spalteplass her i For Swingende.

Den nye plata inneholder totalt 12 låter, både kjente slagere, noen kristne klassikere pluss også noen helt nyskrevne spor fra duoens egen penn. Blant de mer kjente låtene kan jeg nevne titler som “Countryroads”, “Guldgrävarsången” og “Detroit City”, og arrangementene på de fleste låtene er veldig dansevennlige og både soundet og stilen ligger veldig nært opp til dansebandstilen, pluss også en sterk duft av country.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Följ med oss – Kanskje den aller sterkeste låten på plata i mine ører, en kjent melodi som vi her i Norge både kjenner som “Lappland” og “Lykkeland”. I Johan og Gunilla sin versjon så er det blitt skrevet en tekst med et mer kristelig innhold i forhold til de versjonene vi kjenner her i Norge. Og låten har en fin swing- og buggtakt for de som tenker dans.

Det bästa i livet – Også en veldig sterk og god låt med et kristent innhold. Låten bærer tydelig preg av country, men den har også et ganske typisk dansebandpreg og er også en av mine største favoritter på plata.

Högt på ett berg – Også en veldig kjent melodi, kanskje best kjent med duoen Carpenters under tittelen “Top of the world”, men også rimelig godt kjent her i Norge med Kirsti Sparboe og Benny Borg, da med tittelen “På verdens tak”. Også her bruker Johan og Gunilla en kristen tekst til melodien, og ellers er også dette en veldig dansbar og fengede swing- og bugglåt.

Jeg syns denne plata har mange gode kvaliteter og den er såpass sterk og god at jeg syns den stiller i samme klasse som de fremste dansebandene i Sverige. Det synges bra, det er friske og gode arrangementer og akkompagnementer til låtene, og i det store og det hele ei plate som bør falle i like god jord for de som liker å danse som hos kristenfolket. Og terningmessig følger jeg også opp med beste uttelling, nemlig en skinnende blank 6`er for “Från läsarsång till country”. Plata ser ikke ut til å ligge på de digitale tjenestene, ihvertfall ikke foreløpig, så vil du ha den så må du nok bestille en fysisk CD direkte fra Johan og Gunilla. Har du ønske om dette, så send meg en e-post så skal jeg se om jeg finner nærmere kontaktinfo til deg. Plata er ihvertfall vel verdt å få med seg, den er rett og slett en fryd å låne øre til!

For Swingende-Toppen(Avstemming) Mai 2021

Her kan du stemme fram For Swingende-Toppen for mai måned:

Klikk deg inn på stemmeskjemaet VIA DENNE LINKEN (TRYKK PÅ DEN BLÅ TEKSTEN) og fyll ut alle feltene. Les instruksene på siden nøye slik at stemmen din blir godkjent.

Siste frist for å avgi stemme er lørdag 29.mai kl.17.

Her følger låtene du kan stemme på denne måneden:

1.BARE 1 – Dagdrivervise
2.LARS ARILD FJELDBERG – Bli hos meg i natt
3.KATHE SUNDE – Walk that line
4.TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE – Mi amore
5.PEGASUS – Smak av kjærlighet
6.MONA G – Varje natt, varje stund
7.LOTTE RIISHOLT – Kærlighed gør blind
8.VIBEKE HOBY – Hvis du ku’se dig selv

Klikk deg inn på stemmeskjemaet VIA DENNE LINKEN (TRYKK PÅ DEN BLÅ TEKSTEN)

(NB: STEMMER KAN IKKE AVGIS I KOMMENTARFELTET!)

VIA VIDEOEN UNDER KAN DU HØRE ALLE LÅTENE FØR DU STEMMER:

For Swingende-Toppen(Resultat) April 2021

For Swingende-Toppen for april ble vunnet av både Bare 1 med låten “Dagdrivervise” og Lars Arild Fjeldberg med “Bli hos meg i natt”. Her følger resten av resultatlista:

1 ( 1  ) BARE 1 – Dagdrivervise – 19,5% av stemmene (1 mnd)
1 ( 2 )  LARS ARILD FJELDBERG – Bli hos meg i natt – 19,5% av stemmene (1 mnd)

3 ( 2 )  KATHE SUNDE – Walk that line – 17,5% av stemmene (2 mnd)
4 (NY) TONE CAMILLE SOLHEIM & OLAV KVAALE – Mi Amore – 13% av stemmene
5 ( 4 )  PEGASUS – Smak av kjærlighet – 11% av stemmene (5 mnd)
————————————————————————————————————————————–
6 ( 5 )  BJØRN SCHANDY – Hytte på Askøy – 9,5% av stemmene (4 mnd)
7 (NY) RAINBOW – Drikkelek – 6% av stemmene
8 (NY) PERIKLES – Vaccinvisa – 4% av stemmene​

VINNER AV TO SKRAPELODD BLE LINE VASSGÅRD FRA HJELSET.

Stem fram lista for mai via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Spilleliste uke 17-2021

Her er spillelistene fra programpostene For Swingende og Jukebox for uke 17, der sistnevnte program kun sendes på Radio Øst og SN Radio.

1.Voize – Allting här i livet
2.Huttez – Dansbandsfredag
3.Towe Widerberg – Boogie woogie rock’n roll
4.Lennart Öhman – Inga SMS
5.Sven-Ingvars – Du ska tro på mej
6.Sven-Ingvars – Och vinden ger svar
7.Jive – 400 spänn
8.Johan & Gunilla Sigvardsson – Följ med oss
9.Johan & Gunilla Sigvardsson – Högt på ett berg
10.Johan & Gunilla Sigvardsson – Det bästa i livet
11.Tomas Fant – Trägen vinner
12.Patrick Blom – Så länge mina ögon ser

JUKEBOX UKE 17:

1.Juno Four – 100% change
2.Key Brothers – Regnets rytme
3.Nils Arnes – Du er ung du er fri
4.Swingers(fra Hedmark) – Det er deg jeg vil ha
5.Vandrerne – Ingen elsker som en romedøl
6.Gro Anita Schønn – Fire år av mitt liv
7.Tom Bråthen & Phoenix – Lov meg
8.Torry Enghs – Fatback
9.Sigmund Dehli – Fugledansen
10.Grukkedal’n Cowboys – Gull og grønne skoger
11.Margit Bakken med Geir Ødegårdens orkester – Ekte Texas skreppe
12.Nystogs – Ekteskapskosen
13.Lasse Johansen – Alpens rose
14.Roger Eilertsen – Fjerne land
15.Ørnulf Holthe med The M.F.A. Orchestra  and Singers – Per Spellemann
16.Gluntan – Så deilig det er å leve
17.Gimmics – When you’re smiling
18.Twice as Nice – En mann som meg
19.Anne Lise Furuhaug – Crazy
20.Terry & Lena’s – Kjærlighetens pris

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER: