Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 24-2021

Her kan dere lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox for uke 24 dersom dere ikke får hørt på radiosendingene.

For Swingende inneholder denne uka platenyhet fra den svenske sangeren og låtskriveren Lars Haraldsson i tillegg til ny musikk fra Towe Widerberg, Casanovas, Peter Terpager, Finn Lund, Flemming Antony, Orient og Birger Enholm. Og i nostalgihjørnet vårt byr min kollega Sigbjørn Hemstad som vanlig på et par gamle Sven-Ingvars-svisker fra 60 tallet.

Jukebox inneholder denne uka musikk fra blant andre Dixy, Henning Fries, Håkon Banken, Kjell Vidars, Vestavind(Vestnorge) og Vazelina Bilopphøggers.

UKENS PROGRAM UKE 24: Lars Haraldsson i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert et album med låter fra den svenske sangeren og låtskriveren Lars Haraldsson.

Lars Haraldsson er først og fremst låtskriver, men han har også spilt inn et album med sine egne låter som kom ut i 2018, og målet med at han har sendt meg denne plata er at han håper at noen band eller artister som hører på mitt program kanskje skal få lyst til å benytte noen av Lars sine låter på sine egne produksjoner. Så dette er like mye en demo som et ordinært CD-album, men jeg kjører det likevel som en fullverdig platepresentasjon her i For Swingende. Derfor får du også fra denne plata høre tre smakebiter i ukens sending, i tillegg til en påfølgende anmeldelse/recension her på bloggen.

Jeg byr også på ny musikk fra band og artister som Towe Widerberg, Casanovas, Peter Terpager, Finn Lund, Flemming Antony, Orient og Birger Enholm. Og i nostalgihjørnet vårt byr min kollega Sigbjørn Hemstad som vanlig på et par gamle Sven-Ingvars-svisker fra 60 tallet.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 15.JUNI KL.19
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Ankies – Du du du

Det svenske dansebandet Ankies kom i februar i år ut med en ny singellåt med tittelen “Du du du”.

Ankies er et band som kommer fra Borlänge i Dalarna og som har Ann-Christine Strandberg som frontfigur i tillegg til Christer Åström, Kent Jonsson, Ola Bengtsson og Stig Ogeskär. Og musikkstilen deres anser jeg som en fin miks av moderne og tradisjonell dansebandstil.

Den seneste singelen som ble sluppet den 12.februar er en ganske uptempo swing- og bugglåt med litt popete influenser samtidig som den også har en stor bit av den tradisjonelle dansebandmusikken i seg. Låten har et fengende refreng som lett fester seg i hodet og Anki synger også veldig bra, hun har en myk men samtidig kraftfull stemme som i denne låten kommer veldig godt fram.

Opphavsmenn bak det hele har vært Dan Attlerud, Henrik Sethsson og Thomas Berglund, men det er Henrik som har vært produsent. Her i For Swingende fikk du høre låten i radiosendinga mi i midten av februar, og i tillegg finnes den også både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut.

Besøk Ankies sin nettside via denne linken

Alvenfors – Mandalay Bay

Det svenske dansebandet Alvenfors kom i januar i år ut med singellåten “Mandalay Bay”.

Alvenfors er et band med rundt 40 års historie bak seg, og pr i dag er det tidligere Kindbergs-vokalist, Joakim Ekelund, som fronter bandet. Stilen til Alvenfors er en blanding av moderne og tradisjonell dansebandmusikk, og de er et band som dermed har ett bein i begge “leire”, og som derfor også burde tiltale et ekstra bredt publikum.

Hva “Mandalay Bay” angår så er det en ganske uptempo og frisk danselåt som swinger godt og har en veldig fengende takt og melodi. Det hele er skrevet av Robert Norberg, Ulf Georgsson og Anders Wigelius, mens sistnevnte også har vært produsent. Teksten omhandler et hotell i Las Vegas, og de aktivitetene som gjerne bedrives på de traktene.

Her i For Swingende fikk du høre låten i radiosendinga mi i midten av februar, og i tillegg finner du den også både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut. Jeg vil kalle låten en skikkelig “hitvarning”, som de sier i Sverige – meget bra!

Perikles – Upp eller ner

Det skånske “kultbandet” Perikles kom i vinter ut med en ny singel med tittelen “Upp eller ner”.

Dette er en frisk, glad og skikkelig fengende låt med litt rocka preg og en ganske typisk Perikles-låt. Det er Lars Lundgren i bandet som har skrevet låten, mannen som i hovedsak skriver og produserer det meste av det Perikles gjør i studio for tiden. Dette er en real partylåt og jeg tror også den vil skape danseglede rundt på lokalene når man igjen får lov til å danse og holde i hverandre igjen.

Forøvrig skriver plateselskapet i en e-post til meg at 2020 har vært Perikles sitt beste år hittil hva strømming på digitale tjenester angår, og det er ikke vanskelig å forstå med alle de gode låtene som disse gutta leverer nå i dag. Stort sett alle singlene jeg har hørt fra Perikles de siste årene har hatt noe ved seg, og det har også “Upp eller ner”.

Her i For Swingende fikk du høre det hele i radiosendinga mi i midten av februar i år, og i tillegg finner du den selvsagt også både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut.

Charles Plogman – Små stunderDen finske sangeren og dansebandvokalisten Charles Plogman er for tiden aktuell med et svenskspråklig album med tittelen “Små stunder”.

Charles Plogman er nok for mange best kjent som vokalisten i dansebandet Charlies, men han er nok omtrent like aktiv som soloartist, kanskje mer, men med en litt annen stil enn han er kjent for sammen med Charlies. Hans nye album innholder både gamle Charlies-låter og litt annet materiale, men alt sammen innspilt i litt mer luftige og akustiske arrangementer enn det de har vært tidligere. Jeg skal ikke si at samtlige låter på plata har vært innspilt før, men jeg kjenner ihvertfall igjen et knippe låter som jeg tidligere har hørt med Charlies.

På Charles sin nye plate finner vi totalt 15 spor, og av disse har jeg valgt ut følgende tre til ukens presentasjon:

En härlig sommardag – Dette er en swing/bugglåt som Charles gjorde sammen med dansebandet Charlies på 90 tallet. Her er den i en helt annerledes versjon med både felestryk og ganske luftig og sommerlig arrangement. En veldig ålreit låt og et av høydepunktene på plata for min del.

En liten del av charmen – En låt i middels tempo, og denne vet jeg ikke om er innspilt tidligere eller ei, men jeg syns den er hørbar og fin og den har også en helt grei dansetakt, selv om det ikke er noen typisk dansebandpreg over verken denne eller mange av de andre låtene på plata.

Steg för steg – Dette er også en låt jeg husker fra Charlies fra en del år tilbake i tid. Låten er ganske uptempo og fin å bugge og swinge til, og den er kanskje også et av de mest dansevennlige sporene på denne plata og i tillegg en av mine egne favoritter.

Charles Plogman er for meg et tveegget sverd, det vil si at noe av det han gjør liker jeg veldig godt, mens andre ting ikke faller helt i smak hos meg. Generelt så syns jeg det er de svenskspråklige tingene hans om er mest iørefallende og dansbart, det finske stoffet blir ofte litt for sært og spesielt til at jeg velger å ta det med her i For Swingende. Plata “Små stunder” er kanskje det beste jeg har hørt fra Charles under hans eget navn, og arrangementene er annerledes enn de jeg kjenner fra Charlies sine versjoner av disse låtene, men langt fra noe dårligere av den grunn. Men som noen typisk dansebandplate så vil jeg nok ikke anbefale den til dansefolket, det er nok mer ei “lytteplate” enn ei “danseplate”. Og på terningskalaen velger jeg å tildele plata en hederlig 4`er, og slik sett så føler jeg det er ei plate sånn midt på treet, ihvertfall når den bedømmes fra en dansebandanmelders ståsted, slik som meg. Uansett er den vel verdt å lytte gjennom, og vil du gjøre det, så finner du den i sin helhet på Spotify, muligens også på andre digitale tjenester.

 

Spilleliste uke 22-2021

Her er spillelistene fra programpostene For Swingende og Jukebox for uke 22, der sistnevnte program kun sendes på Radio Øst og Radio Fønix(tidl. SN Radio):

1.Blixterz – Vän till vän
2.Vibeke Hoby – Hvis du ku’ se dig selv
3.Kathe Sunde – Walk that line
4.Pegasus – Smak av kjærlighet
5.Lars Arild Fjeldberg – Bli hos meg i natt
6.Bare1 – Dagdrivervise
7.Charles Plogman – En härlig sommardag
8.Charles Plogman – En liten del av charmen
9.Charles Plogman – Steg för steg
10.Finn Erlandsen & Harry Borvik – Vår egen sommermelodi
11.BlackJack – En kvinnas man
12.Patrick Blom – Gråt inga tårar
13.Blyfri 95 – Jeg ka’ li’ dig

JUKEBOX UKE 22:

1.Duo’Je – Vi swinger oss i dansen
2.Nordans – Sammen med dæ
3.Thor Wang – Skytterhuset ved Øyongen
4.Grabbans – Sommervarm sol
5.Bugges Firo – Louise
6.Bugges Firo – Speedy gonzales
7.Bris – Dei varme vindars veg
8.Korpus – City girls
9.Katho – Venezia
10.Septimus – Venter
11.Jannicke – Jeg og Bobby og bror til Bobby
12.Jan Borseths – O Susanne
13.Håkon Banken – Den førsta gång vi møttes
14.Håkon Banken – Lita på din Gud
15.Candles – Skattlösa bergen
16.Torry Enghs – Kari vær stille
17.Geir Arne Hansen – Our love will always survive
18.Leifen & Friends – Do you want to shake the hand
19.Vidar Lønn Arnesen – Hvileløs tramp

HØR FOR SWINGENDE HER:
(JUKEBOX ER DESSVERRE SPERRET AV YOUTUBE DENNE UKA PGA OPPHAVSRETT PÅ FLERE AV LÅTENE SÅ DET KAN IKKE HØRES PÅ NETT)

 

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 23-2021

Her kan dere lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox for uke 23 dersom dere ikke får hørt på radiosendingene.

For Swingende inneholder denne uka platenyhet og intervju med Børge Rømma i tillegg til ny musikk fra Sie Gubba, Mona G, Foxie og Pål Olsen. Og i nostalgihjørnet blir det nok en gang to gamle Sven-Ingvars låter, som vanlig presentert av min kollega Sigbjørn Hemstad.

Jukebox inneholder denne uka musikk fra blant andre  Ottar Johansen, Septimus, Take Off, The Teddybears, Unit Five og Vømmøl Spellemannslag.

UKENS PROGRAM UKE 23: Børge Rømma i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert det nye albumet til trønderartisten Børge Rømma inkludert et intervju med Børge.

Børge Rømma er kjent både som en høyst habil soloartist samt som frontfigur i suksessbandet Too Far Gone. Stilen hans er en blanding av country og rock, men på hans seneste album med tittelen “40” så finner vi også et knippe låter som er skikkelig dansbare, og i ukens sending kommer jeg til å sette fokus på nettopp disse låtene og i tillegg ta en prat med Børge over Messenger.

Det blir også ny musikk fra Sie Gubba, Mona G, Foxie og Pål Olsen. Og i nostalgihjørnet blir det nok en gang to gamle Sven-Ingvars låter, som vanlig presentert av min kollega Sigbjørn Hemstad.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 08.JUNI KL.19
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Bare1 – Livet på Storsjøen / Dagdrivervise

Hadelendingen Geir Jørgen Stavheim, som går under artistnavnet Bare1, kom tidligere i år ut med en digital 2 spors singel som består av låtene “Livet på Storsjøen” og “Dagdrivervise”.

“Livet på Storsjøen” er nærmest som ei vise å regne, og dette er en originallåt fra Geir Jørgen selv. Geir Jørgen har tilbrakt mye tid på og ved Storsjøen i Nord-Odal i løpet av livet, og her har han laget en uforbeholden hyllest til denne idylliske innsjøen midt i de østlandske skogene – jeg har selv kjørt forbi Storsjøen en rekke ganger, så jeg vet det er flott der! Og sangen er en fin ballade og ingen utpreget danselåt, men den kan fint danses som en tett “trykkare” om man liker den type dans.

“Dagdrivervise” er en gammel traver fra Vidar Sandbeck, men Geir Jørgen har i denne versjonen brukt Espen Hagen Olsen sin versjon som utgangspunkt, en innspilling Espen gjorde i forbindelse med at han skulle delta på den 21. Frem fra Glemselen-plata i 2008. Geir Jørgen gjør en utmerket tolkning av denne flotta visa han også, og det som bør nevnes i tillegg er at nettopp “Dagdrivervise” med Bare1 for tiden ligger på toppen av For Swingende-Toppen.

Her i For Swingende fikk du høre “Livet på Storsjøen” i radiosendinga mi allerede våren 2019, mens “Dagdrivervise” er blitt spilt flere ganger nå i 2021 i forbindelse med Bare1 sin medvirkning på For Swingende-Toppen. Og i tillegg finner du begge låtene både på YouTube og Spotify dersom du ennå ikke har fått dem med deg.