Matz Rogers – Dags för dansDet värmländske dansebandet Matz Rogers kom i 2020 ut med albumet “Dags för dans” med totalt 14 tradisjonelle dansebandlåter.

Matz Rogers kommer fra Sunne i Värmland og består for tiden av Roger Andersson, Kalle Örtlund, Janne Carlsson og Ulf Gullbrand. Bandet spiller mogen og tradisjonell dansebandmusikk og er et band med mange gode kvaliteter, ihvertfall om man skal dømme etter platene deres.

“Dags för dans” er altså det nyeste albumet til Matz Rogers som kom ut på høsten i 2020. Her finner vi mange hørbare og dansevennlige låter, totalt 14 i tallet, og jeg kan nevne titler som “Vägskäl”, “Sakna och aldrig glömma”, “En tår på min kind” og “Käre John”.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Du är nummer ett – En fengende låt i middels tempo hvor man kan danse både bugg/swing og fox, alt ettersom hva man foretrekker. Låten er signert Mats Larsson og Peter Nord og ble en av mine egne favoritter på denne plata.

Marseille(Mina drömmars stad) – En litt mer balladepreget låt igjen som tar oss med til Marseille i Frankrike. Av balladene på plata ble dette mine stor favoritt, og opphavsmann her er Anders Hellström.

Kvällen är din – Igjen en litt mer uptempo-låt med en fin dansetakt, her er det nok bugg og swing som er de mest nærliggende dansestilene om man vil ta seg en swingom til låten. Denne er også skrevet av Peter Nord og Mats Larsson.

Matz Rogers imponerer meg stort med denne plata, for sammenlignet med de tidligere albumene jeg har hørt fra denne gjengen så er dette den klart beste. En meget god teknisk produksjon, vokalisten har en myk og god stemme og lydbildet er veldig balansert og fint på alle måter. Låtmaterialet holder også veldig godt mål, så på terningen velger jeg å tildele “Dags för dans” en solid 5`er. Dette bør du høre på, så hiv deg inn på Spotify og lytt til plata i sin helhet der, for dette var bedre enn hva jeg hadde forventet på forhånd. Bra jobba, Matz Rogers!

Spilleliste uke 02-2021

Her er spillelisten fra programpostene For Swingende og Jukebox for uke 02, hvor sistnevnte program kun sendes på Radio Øst og SN Radio.

1.Matz Bladhs – Oj oj oj
2.Xplays – Kom hem
3.BlackJack – Jag spelar högt
4.Likes – För mig finns bara du
5.Sven-Ingvars – Corrina Corrina
6.Sven-Ingvars – Calender girl
7.Dansbandskungen – Jag dansar linedance
8.Matz Rogers – Du är nummer ett
9.Matz Rogers – Marseille(mine drömmars stad)
10.Matz Rogers – Kvällen är din
11.Red Fox – Lyset frem
12.Excess – Vad gör du i natt

JUKEBOX UKE 02:

1.Nordans – Va det i dag
2.Gudbrands – Hadelansberta
3.Ole Ivars – Det får bli som det blir
4.Åsingarne – Dina ögon är slutna
5.Åse & Kari Lukerstuen – Tomme løfter store ord
6.West Count Band – Who knows
7.Heidi Elstad & Steinars – There goes my heart again
8.Misty – Only sixteen
9.Fryd & Gammen – Davy Crockett
10.Gluntan – Et streif av vind
11.Berit Nyheim – Jeg går i tusen tanker
12.Roger Eilertsen – Tømmer-Jon
13.Roar Knudsen – Seattle-valsen
14.Roadriders – Ungkar med dobbeltseng
15.Sunny – Så mykji slit te inga nytte
16.Strikk – Helstrøken kjerre med stil
17.Tom Bråthen & Phoenix – Dagdrøm
18.Vidar Lønn Arnesen – Bimbo
19.Duo’Je – Bad moon rising
20.Torry Enghs – Hammerhead

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER:

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 03-2021

Her kan dere lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox for uke 03 dersom dere ikke får hørt på radiosendingene.

For Swingende inneholder denne uka en reprise av at portrettprogram som Sigbjørn Hemstad og undertegnede laget om Thorleifs i 2019, som jeg sender om igjen i anledning Thorleif Torstensson sin bortgang nå i januar 2021.

Jukebox inneholder denne uka musikk fra blant andre Håkon Banken, Dænsebændet hass Arnstein, Doodle Bugs, Dænsfolke(t), Eda-Pelle, Frode Vidars, Geir Ødegården, Jan Erik Olsen, Jet Set og Kjell Vidars.

UKENS PROGRAM UKE 03: Thorleifs i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende sender jeg en reprise av portrettprogrammet som Sigbjørn Hemstad og undertegnede laget om Thorleifs høsten 2019, i anledning av Thorleif Torstenssons bortgang nå i 2021.

Programmet inneholder en rekke av Thorleifs sine større og mindre hits, samt et lengre intervju som Sigbjørn gjorde med Thorleif Torstensson selv på Gran Canaria for noen år siden. Og i tillegg så prater også Sigbjørn og jeg en del om bandets karriere oss to imellom.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 19.JANUAR KL.19
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

 

Lasse Sigfridsson – Vem är du

Lasse Sigfridsson kom i høst ut med singellåten “Vem är du” som er en rolig og finstemt ballade hvor Lasse får vise hvilken god vokalist han egentlig er.

I denne låten tar Lasse fram sin sarte og litt varsomme side, og det er kanskje også det han er blitt mest kjent for under sin tid i Lasse Stefanz, at han ofte har stått for de litt mykere og “snillere” låtene til bandet.

“Vem är du” er skrevet av Mats Larsson og Haidi Krohn, mens produsent har vært ringreven Marcus Persson. Teksten handler vel om både lengsel og kjærlighet uten at jeg helt har klart å tyde hva som er sangens egentlige budskap. Den er ihvertfall vakker og stemningsfull, selv om dette ikke er noen utpreget danselåt.

Her i For Swingende fikk du høre det hele i radiosendinga mi i midten av oktober, og gikk du glipp av dette så finnes låten også både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut.

Huttez – Drag under galoscherna

Det svenske rock’n roll-baserte dansebandet Huttez kom i fjor høst ut med sin egen versjon av den gamle Thore Skogman-låten “Drag under galoscherna”.

Huttez er et band jeg ikke innehar noe særlig informasjon om, men på deres Facebook-side reklamerer de med at de spiller “Dansbands-rock’n roll 100% live”. Og at det er rocka toner er det ingen tvil om, selv om dette likevel er en forholdsvis tradisjonell dansebandlåt i tillegg, ihvertfall slik Huttez har valgt å gjøre den.

Thore Skogman gjorde denne låten under tittelen “Än är det drag” så sent som i 1997 på albumet “Hård-rock med Thore Skogman” – DET skulle man ikke trodd om den mannen, men Thore gjorde altså et helt album med det han selv definerte som hardrock. Og det som er litt gøy, er at da Thore gjorde denne låten selv så var den atskillig hardere enn det Huttez gjør i denne coverversjonen

Huttez gjør låten på en frisk og dansbar måte og med en veldig fengende og glad melodi som Thore Skogman både skrev tekst til og tonesatte på 90 tallet. Produsent for det hele har vært Jakob Lindahl.

Her i For Swingende fikk du høre låten i radiosendinga mi i midten av oktober, og gikk du glipp av dette, så finner du den også både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut.

Perikles – Tåget söderut / Är det nåt fel på mig

Skånske Perikles kom i høst ut med en 2 spors singel med låtene “Tåget söderut” og “Är det nåt fel på mig”.

Perikles gjør stadig nye framganger i Sverige, og har veldig god kvalitet over alt de slipper. Det er dansbart og velprodsert på alle måter og det er glad og feststemt musikk som appellerer både til humøret og til dansefoten.

“Tåget söderut” er en heftig og uptempo låt som swinger skikkelig godt og som minner meg litt om Danne Stråhed og Wizex tilbake til 90 tallet, en kombo som fungerte veldig godt på den tida. Og Perikles sin frontfigur har mye som minner om Stråhed sin stemme og måte å synge på, og for meg som er ihuga Wizex-fan så er dette derfor musikk som faller meg godt om øret, da det minner meg om slik mitt eget favorittband hørtes ut i mine yngre dager – uten at det av den grunn er en låt som på noen måte henger igjen på 90 tallet. Opphavsmenn bak denne er forøvrig Bosse Nilsson og Lars Lundgren.

“Är det nåt fel på mig” er også en ganske uptempo låt, men kanskje ikke fullt så heftig som den forrige. Likevel er det en glad låt dette også med en fin dansetakt, så den er absolutt verdt å få med seg denne også. Her er det Henrik Sethsson, Lars Blomkvist og Thomas Deutgen som er opphavsmenn.

Her i For Swingende fikk du høre begge låtene i mine radiosendinger i oktober, og gikk du glipp av dette, så finner du også begge låter både på YouTube og Spotify, dersom du vil sjekke dem ut.

Besøk Perikles sin hjemmeside via denne linken

Amek Duo – 10 års jubilæum-LiveDen danske dansebandduoen Amek Duo feiret i 2020 sitt 10 års jubileum og kom i den anledning ut med et fullmatet og liveinnspilt jubileumsalbum med totalt 22 låter.

Amek Duo ble altså startet i 2010 og består av ekteparet Eddie og Anne Marie Knudsen. Eddie har tidligere fartstid som vokalist i dansebandet Santa, men hva Anne Marie har gjort tidligere har jeg dessverre ingen oversikt over. Sammen utgjør de ihvertfall en duo som spiller tradisjonell dansebandmusikk og en duo som har mange gode kvaliteter.

På sitt nye album finner vi både låter som Amek Duo har vært ute med tidligere, men da i studioversjoner, samt en del nye låter som de aldri har hatt ute på plate før. Noen av låten er kjente for mange, mens andre er nye bekjentskaper igjen.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Hej hej vi danser – En uptempo og glad swinglåt som byr inn til en heftig swingom på dansegulvet, og det er også det som er budskapet i teksten på denne låten. Her synger Eddie og Anne Marie begge to og dette er kanskje en av de beste swinglåtene på plata etter min smak.

Min kærligheds vise til dig – Dette er en litt roligere låt enn den forrige og den går i middels tempo. Også her hører vi begge stemmene i refrenget, mens Anne Marie synger alene på versene. Veldig god låt med fine harmonier.

Velkommen hjem – En frisk og god swinglåt som Kandis hadde på plate på 90 tallet, så dette er en låt jeg først og fremst forbinder med dem. Opphavsmenn her er Johnny Hansen og Torben Eschen. En av mine største favoritter på plata, siden dette er en låt jeg har vært glad i helt siden jeg hørte den med Kandis på 90 tallet.

Jeg syns Amek Duo er en duo med mange gode kvaliteter, men på noen av låtene her så er det nok litt varierende vokalkvalitet om jeg skal være helt ærlig. På mange låter så synger Anne Marie og Eddie bra, men det er også noen låter hvor det skjærer litt mer i ørene når man hører på vokalen. Så det trekker litt ned på hovedinntrykket, men utover det så er det ei veldig dansbar og god plate og låtvalget har de vært veldig heldige med, da det i hovedsak er veldig sterke låter her. En liten negativ bagatell til er at det kan høres ut som applausen fra publikum er “slengt på” litt her og der i etterkant, for den havner på mer eller mindre tilfeldige steder i løpet av låtene, noen ganger midt i låtene eller en stund etter at låten har startet opp – det høres unektelig litt rart ut, men noe som likevel er som en liten bagatell å regne.
På terningen bikket det mellom 4 og 5 da jeg skulle fastsette karakteren for denne plata, og dermed så endte jeg opp med et kompromiss der jeg valgte å sette 4 som hovedkarakter, men samtidig sette et plusstegn i margen – dermed blir det 4+ for Amek Duo og albumet “10 års jubilæum – Live”. Vil du høre plata i sin helhet så ligger den på Spotify.

Spilleliste uke 01-2021

Her er spillelisten fra programpostene For Swingende og Jukebox for uke 01, der sistnevnte program kun sendes på Radio Øst og SN Radio.

1.Donnez – Alle dar i veckan
2.Bjørn Schandy – Hytte på Askøy
3.Kenneth Lundsæter – Lillehammer Camping
4.Anne Grete Øren – Jag vill ha en egen måne
5.Renate Hansen – Nakenbad i Barentshavet
6.Pegasus – Smak av kjærlighet
7.Amek Duo – Hej hej vi danser
8.Amek Duo – Min kærligheds vise til dig
9.Amek Duo – Velkommen hjem
10.PK & Dansefolket – Finaste minne e har
11.Donnez – 140 mil
12.Gunilla Ståhlberg – Vinterdrömmar
13.Roland Cedermark – Där rosor aldrig dör

JUKEBOX UKE 01:

1.Ole Ivars – Ta godt vare på min kjære
2.Ole Ivars – Ann-Cathrine
3.Doodle Bugs – Hei på deg
4.Country Snakes m/Torvinn Midtli – Jeg har en dagdrøm
5.Bugges Firo – Send meg et minne
6.Bugges Firo – Du ga bare løfter
7.Dænsebændet hass Arnstein – Hu Martina Mo
8.Mix – Før du dro din vei
9.Lasse Johansen – En rødhåret jente
10.Lasse Johansen – Gull og grønne skoger
11.The Teddybears – Yankee boy
12.Ledals – Rock mæ
13.Sputnik – Diggy liggy loo
14.May Kristin Holtskog m/sønn – Jeg vil ha en liten hund
15.Søstrene Eikaas – Du skal aldri slutte å drømme
16.Søstrene Eikaas – Walk me to the door
17.Nystogs – Tom Dooley
18.Nystogs – Det var annerledes i gamla da’r
19.Rita & Tennessee – Stupid cupid
20.Swinglenders – You’re sixteen

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER:

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 02-2021

Her kan dere lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox for uke 02 dersom dere ikke får hørt på radiosendingene.

For Swingende inneholder denne uka platenyhet fra Matz Rogers og ny musikk fra bl.a. Matz Bladhs, BlackJack, Xplays, Likes, Red Fox, Dansbandskungen og Excess. Og i nostalgihjørnet vårt blir det et nytt innslag i vår Sven-Ingvars-serie hvor Sigbjørn Hemstad spiller og forteller om to nye låter fra Sven-Ingvars sin tidlige karriere.

Jukebox inneholder denne uka musikk fra blant andre Duo’Je, Fryd & Gammen, Gudbrands, Roger Eilertsen, Nordans og Vidar Lønn Arnesen.