Familjen Sigfridsson – Allt börjar på nytt

Reklame | CDONFamiljen Sigfridsson, med Lasse Sigfridsson i spissen, er ute med et nytt, knallsterkt album i disse dager med tittelen “Allt börjar på nytt”.

Nok en gang har tre generasjoner Sigfridsson vært i studio og gjort hver sine sangbidrag til den nye plata, og det innebærer både dansemusikk, viser og folkemusikk. Først og fremst er det Lasse, sønnen Emil og svigerdatteren Zara, samt eldstedatteren til Emil og Zara, Ängla, som gjør hovedjobben, men minstebarna Vilda og Älvin er også med og bidrar. Og her finner vi både coverlåter og nyskrevet materiale om hverandre, alt sammen en fryd å låne øre til.

Blant materialet på plata kan jeg nevne kjente titler som “I ett fotoalbum” og “Där gullvivan blommar”, et par sommerlige spor som “Sommarpsalm” og “Sommar på landet” og mye mer, totalt 15 låter. Og det er ingen utpreget dansebandplate, men det finnes flere spor her som faller fint innenfor dansebandgenren og som gjør plata selvskreven her i For Swingende.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Kick – En fengende og glad låt som oser av sommer, og her bidrar både Lasse, Emil og Zara. Låten er signert Dan Attlerud, Kurt Westling, Mats Larsson, Peter Danielsson og Åsa Karlström. Et av platas store høydepunkter, etter min mening.

Genom eld och vatten – Her er det Zara Kronvall-Sigfridsson som synger, en folkemusikkpreget sang med et friskt og veldig iørefallende arrangement og hvor tempoet tar seg opp et par hakk når man kommer seg gjennom det første verset, og det hele ender dermed opp i en låt som både er dansbar og trallvennlig og som fester seg raskt i hodet. Opphavsmenn/kvinne her er Mårten Eriksson, Per Sonerud og Stina Jadelius Engelbrecht.

Barnens sago-medley – Her har hele familien, også de to minste, tatt for seg en rekke av Astrid Lindgren sine kjente filmsanger. Emil, PIppi, Madicken og Karlsson på taket er noen av figurene vi får klare assosiasjoner til når vi lytter til denne artige og fengende medleyen.

Selv om dette ikke utelukkende er noen dansebandplate så er den likevel såpass bra at jeg velger å belønne den med toppscore på terningen her i For Swingende – rett og slett fordi alle låtene har noe ved seg som jeg føler vil tiltale dansebandpublikummet, og den fine miksen av danseband, viser og folkemusikk gjør at plata skiller seg ut i mengden. Den viser også at Familjen Sigfridsson har funnet en ganske bred musikalsk nisje som gjør at de tiltrekker seg et bredt publikum. Ikke bare er de en familie selv, men de tiltrekker seg også hele familier til konsertene sine og ikke minst til platekjøperne. Dette er ei plate som både barn, foreldre og besteforeldre kan hygge seg med, i tillegg til at den også fungerer ypperlig til dansefesten, så derfor blir det intet annet enn 6 på terningen fra undertegnede til albumet “Allt börjar på nytt”! Hør plata på Spotify eller kjøp et fysisk CD-eksemplar via linken under!

Besøk Familjen Sigfridsson sin artistside på Facebook
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *