Frida Wiljansros – Ingen kommer levande härifrånSvenske Frida Wiljansros er debutant på platemarkedet nå i 2021 og har nylig kommet ut med sitt første album med tittelen “Ingen kommer levande härifrån”.

Frida kommer fra Brålanda i Dalsland, ikke så langt fra norske grensen, og hun driver blant annet sin egen musikkafè på hjemstedet sitt. Sang og musikk har hun drevet med helt siden barndommen, og hun har en stor forkjærlighet for både danseband og country. På sitt første album finner vi en fin miks av nettopp disse genrene og plata inneholder totalt 11 spor, hvor vi både finner nyskrevne låter, kjente covers og en del amerikanske countryhits som har fått svenske oversettelser.

Produsenter for det hele har vært Henrik Sethsson og Trygve Johansson mens førstnevnte også har levert flere låter til plata.

Til ukens presentasjon har jeg valgt ut følgende tre spor:

How do you do – En originallåt skrevet av trekløveret Henrik Sethsson, Magnus Ekwall og Thomas Berglund. Låten går i middels tempo og er en litt moderne countrylåt med sterkt innslag av dansebandstil.

Jag går i bitar – En svensk oversettelse av Patsy Cline sin gamle hit “I fall to pieces”. Også denne låten går i middels tempo og er nok en enda mer typisk countrylåt enn den forrige.

Håll i mig – Nok en originallåt, denne gang signert Henrik Sethsson, Mikael Wigström og Stefan Jonsson. En ganske rocka låt med en fin dansetakt, det har forøvrig de to foregående låtene også.

Når det gjelder Frida Wiljansros så er hun ei jente som imponerte meg kraftig da jeg fikk høre denne plata. Ikke bare synger hun bra med en veldig særpreget stemme, men hun har også plukket knallsterke låter til sin første plate og det er blitt en helstøpt og superproff produksjon der flinke og anerkjente folk har vært med og skapt et sound og et produkt som Frida kan være meget stolt av. Jeg har lyttet gjennom plata en par-tre ganger og jeg finner ikke en eneste dårlig eller middelmådig låt her, så jeg vil plassere denne plata helt i toppskiktet av utgivelser innen samme genre, rett og slett en fryd å låne øre til. Så Frida skal derfor få høyeste score på terningen fra meg, altså en skinnende blank 6`er. Og i løpet av september kommer du til å få høre et intervju med Frida i radiosendinga mi her i For Swingende. Meget bra jobba, Frida, dette må du være stolt av, og det er bare å glede seg til en oppfølger! Og musikken finner du blant annet på Spotify dersom du vil sjekke den ut.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg