Geir & Poulina Ødegården – 15 Country songs


Ekteparet Geir og Poulina Ødegården er ute med sitt andre album i samarbeid, denne gang ei hundre prosent countrybasert plate inneholdende 15 kjente countryhits.

Først en kort presentasjon av Geir og Poulina: Geir er telemarking og har vært en veldig aktiv dansemusiker i Norge store deler av sitt voksne liv og har gitt ut utallige plater og kassetter med country- og dansemusikk. Poulina på sin side kommer opprinnelig fra Færøyene og etter hun traff Geir for noen år siden så slo de sine pjalter sammen både privat og musikalsk og nå utgjør de en duo som har sterkt fokus på countrymusikk. Og til forskjell fra debutalbumet deres som bestod av både dansebandmusikk og andre folkelige musikkstiler, så har de denne gangen satset på ei rendyrket countryplate.

Den nye plata inneholder altså 15 låter og produsent for det hele har vært Øyvind Eriksen som har produsert det hele i velkjente Klyve Lydstudio hvor en rekke kjente band og artister har gjort sine innspillinger tidligere. Flere anerkjente musikere har også bidratt med sitt på plata, deriblant Bjørn Baklie, Christian Baklie og Owe Astmo.

På plata så synger Geir og Poulina omtrent halvt om halvt av låtene hver, og av disse så har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Make a fool out of me – Av alle låtene på plata så ble dette raskt min store favoritt. Dette er opprinnelig en låt fra amerikanske Heather Myles og Poulina Ødegården gjør en utmerket tolkning av låten. Dette er også en av låtene på plata som ikke er blitt covret av haugevis andre artister, og det er en bonus i mine øyne.

That’s alright mama – Dette er den aller første låten som Elvis spilte inn i starten av sin karriere, og her gjør Geir en veldig dansbar, swingede og god versjon av låten. Denne passer som hånd i hanske for swing- og buggdanserne.

My heart skips a beat – Her har Poulina tatt for seg en gammel Buck Owens-traver som jeg syns er en riktig så god og iørefallende sang. Også denne låten går i ganske uptempo swing- og buggtakt.

Jeg syns både Geir og Poulina er to fremragende vokalister begge to, og på platene sine så utfyller de hverandre veldig bra stemmemessig. Selve kompet og lydbildet på plata låter også veldig friskt, ekte og velspilt, så totalen på det man hører blir riktig så bra. Hva låtmaterialet angår så er det mange store landeplager her, for min del kunne man gjerne slakket av litt på “landeplage-faktoren” og valgt litt flere utradisjonelle låter innimellom. Selv er jeg forholdsvis mettet på “Crazy”, “Together again” og “From a jack to a king”, men finner heldigvis flere godbiter ellers som jeg ikke har hørt like mye. Så låtvalget kunne med fordel vært gjort litt mer spennende og det blir også det eneste ankepunktet mitt på denne plata. Artistene, musikerne og produsenten gjør alle sammen en utmerket innsats. Så terningmessig blir det en sterk 4`er til Geir og Poulina for denne produksjonen, og er du nysgjerrig og vil kjøpe deg ditt eget eksemplar av plata så kan du kontakte Geir på enten tlf. 908 80636 eller e-post til [email protected].

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg