Kandis – Lørdagsbal(De største hits Live)Danske Kandis kom nå i 2020 ut med et liveinnspilt album med tittelen “Lørdagsbal” og som inneholder en rekke kjente Kandis-hits som har vært ute på ordinære plater tidligere.

Jeg tror ikke jeg bruker så mye spalteplass på å omtale Kandis, da det er et band jeg føler de fleste kjenner til, og om noen mot formodning ikke gjør det, så kan jeg fortelle kort at Kandis er lokomotivet innen den danske dansebandmusikken med fartstid tilbake til først på 90 tallet, muligens sist på 80 tallet. Vokalist har i alle år vært Johnny Hansen, og besetningen forøvrig har også vært veldig stabil, selv om det har vært enkelte utskiftninger her også.

Så til plata “Lørdagsbal”: Plata er altså liveinnspilt på en ekte spillejobb med Kandis, men uvisst hvor. Plata inneholder totalt 14 spor, og blant disse kan jeg nevne kjente Kandis-titler som “Lonnie fra Berlin”, “Hold me” og “Skagens solnedgang”.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Når jeg tænder lys i mørket – En veldig moderne og popduftende låt som representerer den mer moderne delen av Kandis sitt repertoar som er blitt mer og mer fremtredende de senere årene. Låten går i middels tempo og er skrevet av Kurt Kokus, Reiner Hömig og Wolfgang Breuer.

Blue jeans i New Orleans – En mer typisk Kandis-låt igjen av det tradisjonelle slaget, en frisk og dansbar swinglåt som er signert Johnny Hansen og Torben Eschen.

En lille ring af guld – En av de tidligste innspillingene til Kandis, opprinnelig med den svenske tittelen “Ett litet rosa band”, og da er det nok mange som tenker på Vikingarna. Låten er forholdsvis uptempo og opphavskvinne er svenske Rose Marie Stråhle, mens den danske teksten er skrevet av Jørgen de Mylius.

Kandis har som vanlig levert et helstøpt og bunnsolid produkt med god og fyldig lyd, friske og dansevennlige låter og et veldig bra helhetsinntrykk. Vi har riktignok hørt alle, eller ihvertfall de fleste, låtene før, og det gjør at det ikke blir noen toppscore på terningen denne gangen, men det er ikke langt unna – jeg klemmer nemlig til med en sterk 5`er for albumet “Lørdagsbal”, det er vel fortjent – og vil du høre plata i sin helhet så finner du den på Spotify for deg som har konto der. Ønsker du den i fysisk format så finnes det en pakkeløsning som innholder både CD og DVD som du kan kjøpe fra nettbutikken Skvis via linken under.

KJØP ALBUMET BÅDE PÅ CD OG DVD FRA SKVIS VIA DENNE DIREKTELINKEN

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg