Kviknegutta – Baby blue/Ha det bra

Jeg omtalte nylig singelen “Anna” fra Kviknegutta fra Østerdalen, og ble rett etterpå oppmerksom på at de også har et par andre nye singellåter ute på markedet for tiden, riktignok to coverlåter.

Den ene heter “Baby blue” og er en gammel 70 talls låt som Inger Lise Rypdal gjorde kjent her i Norge, men som Neil Sedaka har laget opprinnelig. En låt i middels tempo med litt discoaktig preg, og hvor Kviknegutta har gjort en veldig fin tolkning med et tidsriktig lydbilde.

Den andre låten bærer tittelen “Ha det bra” og ble innspilt på den populære Treff-serien på 70 tallet med Inger Lise Rypdal og Stein Ingebrigtsen, men den er også gjort med svenske Flamingokvintetten under tittelen “Lycka till med nästa kille” og med Svenne & Lotta under tittelen “Sandy”, muligens også i enda flere versjoner som ikke jeg kjenner til. Den norske tittelen er egentlig “Ha det bra vi ses imorgen” for å være helt presis her. På denne innspillingen er det Haldis Grøtli og Hallvard Mjøen i Kviknegutta som gjør sangen i duett, en skikkelig god og iørefallende versjon som jeg syns er minst like bra som de øvrige nevnte versjonene.

Her i For Swingende vil du få høre begge låtene på radioen i begynnelsen av mai, om alt går etter planen, men de kan også høres på Spotify dersom du har tilgang dit.

Det meldes i tillegg fra Kviknegutta at de vil komme med enda flere singler utover året og at det hele vil kulminere i et fullt album når vi nærmer oss jul. De skriver i en e-post til meg at det har vært en morsom prosess med studioarbeidet de har nedlagt hittil, blant annet i den forstand at flere av medlemmene i bandet som aldri har skrevet låter før, plutselig har satt seg ned og og skrevet sine egne bidrag til den nye plata.

Her i For Swingende får du selvsagt høre alle de kommende singlene fortløpende etterhvert som de blir klare.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg