Lars Haraldsson – Le mot världenDen svenske låtskriveren Lars Haraldsson kom i 2018 ut med et album med 10 av hans egne låter og med tittelen “Le mot världen”.

Lars Haraldsson er først og fremst låtskriver, men på denne plata synger han selv sine egne låter. Som han selv sier så er han ingen ny Christer Sjögren, men han har likevel hatt det gøy i studio sammen med sin produsent og arrangør Lasse Nilsson da han spilte inn det hele. Og hovedsyftet med denne plata er å vise frem låtene han har skrevet med det for øyet at kanskje noen artister eller band der ute har lyst til å benytte seg av noen av låtene på sine egne innspillinger og produksjoner. Så slik sett er plata nærmest å anse som en demo-CD, men jeg velger likevel å kjøre en ordinær platepresentasjon av den her i For Swingende.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Vid 50 börjar allting om igen – En fengende og fin swing- og bugglåt som Lars skrev til en av sine kamerater da han fylte 50 år. Sangen handler om alt man har gått gjennom hittil i livet, men at det ennå finnes mye mer å oppleve også etter fylte 50.

Så slängde hon sin käpp – En låt i middels tempo som handler om en eldre dame som Lars satt mye hjemme hos for mange år siden. Plutselig kommer en låt på radioen som dama husker fra da hun møtte sin ektemann, og dermed blir det fullt av liv i dama og hun begynner å danse.

För i sinnet är jag ung – Også dette en ganske uptempo og dansbar låt som tar for seg det å beholde barnesinnet og barnet i seg selv om man blir voksen og livet blir mer alvorlig og ansvarstynget enn da man var barn. En frisk og god låt med mye visdom.

Som Lars Haraldsson selv skriver så er han altså ingen ny Christer Sjögren, og det skal han nok ha rett i, for stemmemessig er han ingen stor sangstjerne, men likevel har han sin sjarm når han synger. Og i dette tilfellet er det heller ikke vokalprestasjonen som er det viktigste men derimot låtene som han ønsker å få ut til barn og artister der ute som forhåpentligvis får lyst til å bruke en og annen låt på sitt eget repertoar. Og til det formålet fungerer plata helt fint. Låtene har fengende melodier og tekster med substans og mening, så de holder godt mål og vel så det.  Jeg vil gi Lars en hederlig 4`er på terningen, og vil du høre resten av låtene på plata og/eller komme i kontakt med Lars, så send en e-post til For Swingende på [email protected] så skal jeg formidle kontakt videre til Lars.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg