Lotte Riisholt – Country with love vol.2Danske Lotte Riisholt er i disse dager aktuell med et nytt countryalbum med tittelen “Country with love vol.2” der hun tolker en rekke kjente amerikanske countrysvisker av både eldre og litt nyere dato.

Lotte er en av Danmarks fremste kvinnelige dansebandsangere og hun synger både ren danseband og country på sine plater, begge deler gjør hun på en aldeles utmerket og veldig troverdig måte. Og som tidligere nevnt så er Lotte også min egen favoritt blant de danske “syngedamene” innen denne genren.

Lottes nye plate inneholder totalt 14 låter og produsent har nok en gang vært Lottes faste samarbeidspartner på andre siden av Kattegat(altså i Sverige), nemlig Stefan Kardebratt. Han har også denne gangen styrt spakene med stødig hånd og fått fram et meget bra produkt, både lydmessig og musikalsk. Låtene har Lotte hentet fra USA og både de gode gamle og de litt nyere countryperlene har her fått nye, friske og til dels “dansebandifiserte” versjoner. Jeg kan nevne titler som “From a jack to a king”, “Jones on the jukebox”, “Storms never last” og “Heartaches by the number”.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Hillbilly rock, hillbilly roll – En typisk linedance-låt fra USA som en rekke band og artister har gjort, og etter hva jeg har funnet ut så var det gruppa The Woolpackers som opprinnelig gjorde låten i 1996. En uptempo, morsom og glad låt som man både kan danse linedance og swing/bugg til, alt ettersom.

What I’ve got in mind – En låt av litt eldre dato igjen som opprinnelig ble gjort av den amerkanske countrysangerinna Billie Jo Spears i 1976. Også en ganske rask og god swing/bugg-låt og en av låtene på plata som ikke er av de største landeplagene, noe som i mine øyne er positivt.

Pick my up on your way down – En ganske kjapp låt dette også, blant annet gjort på svensk med Lasse Stefanz på slutten av 80 tallet, men opprinnelig stammer den fra artisten Charlie Walker som spilte den inn allerede i 1958 – dog er den kanskje enda bedre kjent med artister som Willie Nelson, Merle Haggard og Ray Price.

Selv om Lotte Riisholt denne gang kun serverer coverlåter, så gjør hun det med bravur og i høy kvalitet på alle fronter. Hun kler godt å synge country, da hun har en spesiell klang og “knekk” i stemmen sin som passer perfekt til countrymusikk. Og selv om Lotte er godt i gang med 60 årene så er hun veldig ungdommelig både i sin måte å synge på og i stilen sin generelt, og man merker tydelig at hun trives med det hun gjør og at hun fortsatt har ungdommen i seg. Hører man kun på stemma og ser på bildene av henne så kan man ikke tro at det er ei dame på over 60 som synger her.
Terningmessig blir det ingen toppscore denne gangen, da det kun er snakk om coverlåter, men en solid 5`er skal hun få og plata er veldig, veldig bra og bør høres. Og høre den kan du gjøre på Spotify der du finner plata i sin helhet. Bra jobba nok en gang, Lotte, du kan din musikk!

Besøk Lotte Riisholt sin hjemmeside via denne linken

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg