Lotte Riisholt – Fra den gamle jukebox 2Min danske favorittsangerinne, Lotte Riisholt, er i disse dager aktuell med det andre albumet i serien “Fra den gamle jukebox”, hvor hun har samlet gamle hits fra en svunnen tid, denne gang fra 70 tallet.

På sitt forrige Jukebox-album så tok Lotte for seg 60 tallet og denne gangen er det altså 70 årene som blir satt i det musikalske søkelyset. Lotte er jo som nevnt min store favorittsangerinne i Danmark innen denne musikkgenren, og det er både på grunn av stemmen men like mye for musikkstilen og hennes evne til å lage fengende, hørbare, dansbare og skikkelig helstøpte og gode plateproduksjoner med det beste som kan krype og gå av både produsenter og musikere.

Den nye plata inneholder totalt 12 låter, hvor jeg kan nevne i fleng kjente titler som “Hun er 16 år i dag”, “Breaking up is hard to do”, “Beautiful Sunday” og “There’s a kind of hush”.

Plata er forøvrig produsert av Benni Boss og Lars DK, med andre ord har hun satset på nye produsenter denne gangen, for Lotte er jo tidligere kjent for å ha produsert plater hos svenske Stefan Kardebratt, men han medvirker altså ikke denne gangen. I tillegg har Lotte også med seg et knippe studiomusikere som utvilsomt gjør jobben sin de også, selv om de for meg er nye og ukjente navn.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Der er sol i dine øjne – En kjent danselåt, også her i Norge, men jeg kjenner dessverre ikke til dens opprinnelige opphav, det eneste jeg vet er at Torry Enghs har hatt låten her i Norge, men det er ikke originalen. Uansett, låten swinger godt, den er glad og humørfylt og den danske teksten er skrevet av Victor Skaarup.

Virus og bakterier – Dette er en låt som de fleste kjenner med Sven-Ingvars fra tidlig 90 tall, og her i Norge ble den et par år senere også gjort med velkjente Furulunds orkester, men i Danmark ble den innspilt allerede i 1974 med dansebandet Bjørn & Okay. Opphavsmennene på denne låten bærer signaturene Hellberg, Styffe og Juul. Også en uptempo og god swing- og bugglåt.

Boller med smør – Mange husker sikkert det svenske orkesteret Yngve Forssells og 70 talls låten “Så gick det till när farfar var ung”. Dette er en dansk versjon av denne låten, som er signert John D.Jensen mens melodien er skrevet av Gerry Madigan. Nok en gang en kjapp swing- og bugglåt med mye “godfot” og humør.

Så til oppsummeringen: Lotte Riisholt har nok en gang levert et helstøpt produkt med mange gode kvaliteter på alle fronter. Noen av låtene har kanskje vært covret av mer enn nok artister allerede, men Lotte setter likevel sitt eget preg på alle sammen og sett under ett så er det både ei høyst dansbar plate og ei prate som på en god måte sammenfatter populærmusikken både i Danmark og den store verden på 70 tallet. Og på terningen blir det en solid 5`er fra undertegnede – alltid like hyggelig å finne en ny CD fra Lotte Riisholt i postkassa mi. Så mitt siste ord her må bli:
Keep up the good work, kjære Lotte, jeg digger deg!

Besøk Lotte Riisholt sin hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *