Lövgrens – Vinter vår eller sommar


Svenske Lövgrens, som vi tidligere kjente under navnet Claes Lövgrens, har nylig kommet ut med sitt første album under sitt nye, forkortede navn. Albumet bærer tittelen “Vinter vår eller sommar”.

Lövgrens er et skånsk danseband med røtter tilbake til 1994 og har tidligere gitt ut flere gode album, med tradisjonell og mogen dansebandmusikk. Claes Lövgren har vært frontfigur under alle disse årene og bandet har siden 2002/2003 spilt på heltid. I tillegg til Claes selv så består Lövgrens også av Johan Fredriksson, Henrik Wallrin og Calle Stifors i følge de opplysningene som pr i dag finnes på deres nettside.

Den nye plata inneholder totalt 12 spor og det morsomme her for oss nordmenn er at flere av låtene opprinnelig stammer fra Norge, slik som tittelkuttet og “Armen om min hals” som vi kjenner fra Trond Erics og “En bubbla från -64” som vi kjenner fra Dænsebændet. Ellers er det i hovedsak kjente coverlåter her som de fleste har hørt med andre band og artister før – ja til og med en låt fra Bob Dylan har man tatt med på denne plata, selvsagt i en noe mer “dansebandifisert” versjon. Ansvarlig utgiver er Atenzia Records og produsent har vært ingen ringere enn Marcus Persson.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Vinter vår eller sommar – En låt som norske Trond Erics gjorde på plate i 2001. Låten er en forholdsvis uptempo bugg/swinglåt som er signert Lars Espen Skogvold.

Bäst av allt – En coverlåt fra Lasse Berghagen som han skrev og gjorde på plate i 1991. Dette er fin og veldig iørefallende ballade med god sommerstemning og som Lövgrens har gjort en riktig så fin versjon av, veldig tett opptil originalen til Lasse.

En skön gammal buggarlåt – En gammel svensk danselåt som Sivert Thurell har skrevet og som bandet Sven-Erics gjorde på plate allerede i 1983. Låten ble en av mine klare favoritter på plate, med en ganske rask og god buggtakt.

Lövgrens er et band jeg alltid har hatt et godt øye, eller rettere sagt øre, til. De spiller fengende og glad dansebandmusikk med tradisjonelt preg og pleier ofte å gjøre coverversjoner av kjente dansebandsvisker fra både Norge og Sverige, noe de altså har gjort denne gangen også. Og på tross av at det er lite originalt materiale på denne plata, så likte jeg den likevel såpass godt at jeg vil tildele den en solid 5`er på terningen. En fin og solid produksjon med topp kvalitet både vokalt, teknisk og musikalsk, det samme også hva låtvalget angår. Mye coverlåter, ja, men heldigvis ikke av det mest ihjelspilte slaget. Hør plata på Spotify, eller kjøp et fysisk eksemplar via linken under, og døm selv!

Besøk Lövgrens sin hjemmeside
BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER UT 2019)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg