Mannerz – Det ligger i luften / Jag vill ha en egen måne

Det svenske dansebandet Mannerz, som kommer fra Stockholm og Västerås, har nylig sluppet to nye singellåter med titlene “Det ligger i luften” og “Jag vill ha en egen måne”.

Mannerz er et band som ble startet opp i forbindelse med TV-serien Dansbandskampen på svensk TV i 2009, og de beskriver seg selv som et “ultramodernt dansband”. De har funnet sin egen nisje innen genren med moderne foxlåter og gamle slagere, og på den nye singelen finner vi begge deler.

Vel, førstnevnte er vel ikke akkurat en foxlåt, derimot en heftig “buggdänga”, for å bruke et svensk uttrykk. “Det ligger i luften” må ikke forveksles med Tomas Ledin sin gamle hit med samme navn, for dette er istedet en nyskrevet låt som er signert Henrik Sethsson og bandets egen vokalist, Linn Gustafsson. Og her er det full fart og heftige rytmer fra første til siste tone, så her er det bare å trekke pusten og hive seg ut på gulvet.

Låt nummer 2 kjenner nok alle til, for det er selvsagt Ted Gärdestad sin gamle klassiker fra 1972, en låt som utallige danseband har covret opp gjennom årene, men Mannerz sin versjon er ikke helt som alle andres. Neida, her har man dempet det hele mest mulig ned, og det har blitt nesten som en akustisk versjon å regne. Kanskje ikke en typisk danselåt, men absolutt verdt å låne øre til likevel. Linn Gustafsson synger med både følelse og innlevelse, og den bryter fint med låt nummer 1 både i stil og tempo. Så man kan godt si at vi her får høre to av Mannerz sine ytterpunkter, og begge deler låter riktig så bra.

Her i For Swingende får du høre begge låtene på radioen i kommende ukes sending, det vil si uke 24-2019.

Besøk Mannerz sin hjemmeside

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg