Martin Nilsson – Längtan till landet


Den svenske countrysangeren Martin Nilsson har nylig sluppet albumet “Längtan till landet”, som er ei veldig sterk og god plate på alle måter, og som inneholder både ren country og litt mer dansebandduftende låter igjen.

Martin ble jeg først oppmerksom på etter hans medvirkning i det svenske TV-programmet Fame Factory rundt 2003, som ble etterfulgt av ei veldig god plate, den gang kun med engelskspråklige coverlåter. Mye har skjedd med Martin siden den gang, han har blant annet vært en kort periode innom dansebandet Donnez, og er nå altså aktuell med albumet “Längtan från landet”, som er produsert i Nashville av den amerikanske produsenten Stacy Hogan. Låtmaterialet er levert av anerkjente låtskrivere fra både USA, Canada, Australia, England og Sverige, så det er blitt et album med veldig internasjonale aner og som jeg syns ligger innenfor en stil som burde tiltale dansebandfansen like mye som countryfolket.

Plata inneholder totalt 13 låter i både svensk og engelsk språkdrakt, og av disse har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Jag älskar countrymusic – En opprinnelig engelskspråklig låt, skrevet av Bobby Joe Peace, og med svensk tekst av Peter Russberg. En veldig uptempo, frisk og høyst dansevennlig låt som virkelig appellerer til såvel dansefot som festhumør.

Gravöl – En veldig fin og iørefallende låt som ble en av mine store favoritter på plata. Låten handler riktignok om å drikke gravøl, men det er nok ikke den typen gravøl man helst forbinder med den typen aktivitet, men mer som en avslutning på en menneskelig relasjon. Lytt til teksten, så vil du forstå. Låten er ihvertfall signert Bobby Joe Peace og Troy Johnson med svensk tekst av Peter Russberg. Originaltittelen er “Bring down the wall”.

Världens sju hav – Dette er en sang som er skrevet på en velkjent melodi, nemlig “Red river valley”, den svenske teksten er signert Peter Russberg, originalversjonen er skrevet av Bobby Joe Peace, MEN, det påstås imidlertid at låten opprinnelig heter “King of Hobo Jungle”, selv om melodien i mine ører er kliss lik “Red River valley”. Har ikke giddet å forske mer i opphavet til det hele, men jeg antar at det er en melodi som springer ut fra sistnevnte tittel, men som er blitt noe modifisert i forhold til opprinnelsen. Låten er ihvertfall ganske uptempo denne også og den swinger godt, så enda en låt som burde funke fin-fint på dansegulvet.

Jeg syns Martin Nilsson har levert ei ordentlig helstøpt og god plate med country av det ganske så tradisjonelle slaget og med flere låter som ligger veldig nært opptil det vi her i Norden betegner som dansebandmusikk. Martin har ei fyldig og god stemme som passer perfekt å synge country med, og det hele er bakt inn i et veldig fyldig og velprodusert komp, så jeg syns plata kvalifiserer til en solid 5`er, og da føler jeg egentlig at jeg er litt beskjeden, men det får gå for denne gangen. Plata kan spilles av på Spotify eller bestilles i CD-format via linken under – og jeg syns absolutt den er verdt å bruke både penger og tid på, for det er ei plate jeg tror veldig mange av dere vil like. Bra jobba Martin!

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE DIREKTELINKEN

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg