Ole Steens – Så dig ved et pigtrådsbal

Den danske sangeren og multimusikeren Ole Steenen har nylig sendt meg en ny singel med låten “Så dig ved et pigtrådsbal”.

Dette er en sang som tar for seg kulturen rundt den såkalte piggtrådmusikken på 60 tallet og tida da artister som The Beatles, Cliff Richard og Elvis herjet både på radio og på festlokalene. Tida da man dro på såkalte “pigtrådsbal”, som det ble kalt i Danmark, og opplevde ny musikk, danset og forelsket seg.

Den nye låten til Ole, som er innspilt med Oles enmannsprosjekt Ole Steens, bærer tydelig preg av 60 talls stilen, og i åpningssekvensen kan man høre tydelige riff fra “The young ones” fra Cliff Richard, før en helt nyskrevet melodi overtar, som er skrevet av Ole selv. Teksten er laget av en kar som heter Poul Nowack og som er eier av noe som heter Memory Lane Rock Museum og som selv også har vært “piggtrådmusiker”.

Låten har ellers en veldig fin dansetakt, går i middels tempo, og jeg vil påstå at den er noe av det beste som Ole har sendt meg hittil av musikk.

Her i For Swingende kommer jeg til å spille låten på radioen nå i begynnelsen av november, og da blir den samtidig også testet på For Swingende-Toppen.

Besøk Ole Steenen sin hjemmeside

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *