Pia Pihlgrens – Snacket går(album)Värmländska Pia Pihlgrens kom nylig ut med albumet “Snacket går”, som er ei plate med mange godbiter for dansefolket.

Pia Pihlgrens har sitt utgangpunkt i Åmotfors i Värmland, har eksistert siden 1993 og spiller en sterkt countrinspirert type dansemusikk, men samtidig ganske tradisjonell i formen. Bandet består for tiden av Pia Pihlgren selv, sammen med Ronnie Pihlgren, Henrik Strandberg, Håkan Ljungqvist, Per Dahlman og Kristian Rydberg.

Den nye plata inneholder totalt 14 låter, mye nyskrevet materiale, men også noen veldig gode covers, slik som “Rälsbussen till Årjäng”, “Swinging doors” og “Fröken kärlek”. Låtene er skrevet av en rekke av Sveriges fremste låtskrivere innen dansebandgenren, og det er mye sterke låter her, alle har de dansbarheten intakt og de fleste swinger og fenger ganske godt, men man har også noen roligere ballader innimellom alle swing- og bugglåtene.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

100 mil – Dette ble en av mine favoritter på plata, en countryduftende låt i middels tempo som er skrevet av Gitte Tinglöf Källman, kjent som vokalist i det forhenværende bandet Joyride, i samarbeid med Johnny Thunqvist.

Jaqueline – En litt mer uptempo låt enn den forrige, og her er det et av de mannlige medlemmene i bandet som synger. En meget sterk og dansbar låt dette også, som er signert Henrik Sethsson, Martin Klaman, Mikael Wigström og Thomas Berglund.

Ge mig den kärlek – Her tar vi med en av balladene på plata igjen, en låt som mange sikkert kjenner fra Bonnie Tyler, som gjorde denne på 90 tallet under tittelen “Send me the pillow”. Låten er opprinnelig skrevet av Dieter Bohlen, mens den svenske teksten er laget av Pia Pihlgren selv. Også en av mine store favoritter på plata.

Pia Pihlgrens har nok en gang levert et helstøpt og bunnsolid produkt, som jeg tror danseglade i alle aldre vil sette pris på. Pia synger med sin særegne og lett igjenkjennelige stemme, mens hun jevnlig avløses av mannlig vokal, og dermed blir det også god variasjon i plata, selv om stilen og særpreget er det samme fra begynnelse til slutt. Terningmessig så har jeg valgt å tildele plata en solid 5`er, selv om dette i ærlighetens navn er ei plate som godt kunne fått toppscore, men det får evt bli neste gang. Vil du høre det hele, så finner du selvsagt plata på Spotify, eller du kan kjøpe deg et fysisk CD-eksemplar via linken under, som leder til nettbutikken CDON.

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN
Besøk Pia Pihlgrens sin hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *