Red Fox & Leif Roar Øyås – Lyset frem

Den trønderske flykapteinen Leif Roar Øyås og hans musikalske hjertebarn Red Fox kom i november i fjor ut med singellåten “Lyset frem” som ikke er noen typisk danselåt men som likevel er vel verdt å låne øre til.

Leif Roar har i en årrekke vært mannen bakom det tradisjonsrike bandnavnet Red Fox, og i løpet av de siste årene har han sendt meg en rekke nye låter, hvorav noen helt nye melodier, samt en del nyinnspillinger av låter som var med på Red Fox sitt album som kom ut hos Tylden tidligere på 2000 tallet.

“Lyset frem” er en myk og følsom ballade med en tekst som er skrevet som et apropos til de vanskelige tidene mange er oppe i nå i 2020 og 2021, da ting ikke er slik de pleier å være. Dog har jeg ikke gått så grundig inn i tekstens materie selv og analysert, det gjør jeg sjelden med dansebandtekster her i For Swingende, men det er liten tvil om at vi har med en mye dypere og mer ettertenksom tekst å gjøre her enn det vi vanligvis hører innenfor denne musikalske stilarten som jeg driver med. Melodien er også iørefallende og fin, og den står godt til den noe alvorlige teksten. Ingen låt å danse til, men desto finere å bare lytte til og gjøre seg opp sine egne tanker.

Her i For Swingende fikk du høre låten i radiosendinga mi i midten av januar, og gikk du glipp av den så finner du også det hele både på YouTube og Spotify dersom du er nysgjerrig og vil sjekke den ut.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg