Skåningarna – Faller som en fura / När en flicka talar skånska

Det sydsvenske dansebandet Skåningarna kom på vårparten i år ut med en to spors singel med følgende to låter:

Faller som en fura – En uptempo og frisk bugg- og swinglåt som er skrevet av Linus Lindholm, Patrick Svensson, Thomas Berglund og Ulf Georgsson. Låten er en ganske tradisjonell dansebandlåt og bør lett kunne bli det man gjerne kaller en “floorfiller” rundt på de svenske dansbanorna når koronakrisen er over og folk igjen kan gå ut og swinge seg .

När en flicka talar skånska – Usikker på hvem som hadde denne låten først, men selv hørte jeg den først med Wizex på 90 tallet med Danne Stråhed ved mikrofonen. Opphavsmannen heter Michael Saxell, en kar som har opptil flere hyllestlåter til Skåne på sin samvittighet, Her gjør Skåningarna en riktig så vellykket versjon av denne myke og nesten litt visepregede låten. En fin låt å danse foxtrot til.

Produsent for begge låter har vært Marcus Persson.

Jeg går også ut fra at det snart ventes et nytt fullt album fra Skåningarna også, men når dette eventuelt vil være klart kjenner jeg ikke til i skrivende stund.

Her i For Swingende fikk du høre begge låtene i radiosendinga mi i slutten av april, og de er også tilgjengelige på Spotify.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg