Sten & Stanley – Du öppnade din dörrSten & Stanley er fortsatt “still going strong”, selv om hovedpersonene, altså Sten og Ebbe Nilsson, langt fra er noen ungfoler lenger. Men musikken er livet deres og derfor er de som gamle sirkushester å regne som fortsatt lar seg tiltrekke av lukten fra sagmugg. Nytt album ble det høsten 2016 med tittelen “Du öppnade din dörr”.

Sten & Stanley skapte nærmest furore på svensk TV i fjor sommer da de kunne presentere oppfølgeren til braksuksessen “Jag vill vara din Margareta” i “Allsång på Skansen” i beste sendetid, et program vi nordmenn også kunne nyte av på NRK2. Denne låten er selvsagt skrevet av samme opphavsmann som skrev originalhistorien på 70 tallet, altså Jan-Eric Karlzon, og oppfølgeren, “Du öppnade din dörr”, har også gitt tittel til det nye Sten & Stanley-albumet. 

Foruten denne go`biten så inneholder plata også 11 andre meget sterke danselåter i velkjent Sten & Stanley-stil. Sten Nilsson synger på de fleste, men sønnen til Ebbe, Alexander Nilsson, synger også på noen spor innimellom. Og det er også dette trekløveret som er kjernen i Sten & Stanley i 2016/2017, i tillegg til at Johann Helander er med som fjerdemann.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Ett hjärta av guld – En herlig og nesten litt countryduftende danselåt i middels tempo som er signert låtskriverparet Ann Persson og Björn Alriksson, som mange sikkert kjenner fra 70 og 80 tallet og Örebro-bandet Country Road. Denne perlen av en låt ble fort en av mine egne favoritter da jeg satte på denne plata første gangen.

Här kommer natten nu igen – En litt mer “seig” men veldig iørefallende ballade, også denne med et visst preg av country. Dette ble også en av undertegnedes favoritter etter første gjennomlytting.

En himla massa låter – Det er kanskje ingen overraskelse, men Sten Nilsson er også en dyktig låtskriver selv, og denne låten har Sten satt både tekst og melodi til selv. Låten går i litt over middels tempo og teksten oser av nostalgi. Nok et av høydepunktene på plata.

Jeg er imponert over hva Sten & Stanley fortsatt får til etter så mange år i bransjen, hadde Sten og Ebbe vært i en vanlig jobb så hadde de vært pensjonister i mange år allerede, da både Sten og Ebbe befinner seg i midten av 70 årene begge to. Likevel er de to musikalske kruttønner som fortsatt har mye tæl i seg, og det høres også på det nye albumet. Fart og trøkk og ikke noe sidrumpa takter der i gården, nei mange av låtene bærer faktisk et ganske moderne preg, selv om de såklart ligger trygt innenfor den stilen Sten & Stanley har stått for i alle år. Og når det ikke finnes en eneste dårlig låt på plata og alt låter friskt og velprodusert og ikke minst superprofesjonelt til fingerspissene, ja da blir det intet annet enn en 6`er på terningen her i For Swingende. Bra jobba gutter, og for dere som leser og lytter, så er det bare å løpe og kjøpe, eller eventuelt lytte til det hele på Spotify!

Besøk Sten & Stanley sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg