Flamingokvintetten – En gång tillFlamingokvintetten er still going strong om noen skulle tro noe annet, og i 2016 kom de ut med et nytt album med både gamle Flamingo-hits i ny tapning og noen helt nyskrevne låter. “En gång till” er titttelen på plata.

Flamingokvintetten har i 2017 holdt på i 57 år, og det er vel ikke mange nåværende svenske danseband som kan måle seg med dette. Gjengen har forandret seg en del med årene, men to av gutta fra grunnstammen er fortsatt med, nemlig Dennis Janebrink og vokalist Hasse Carlsson. I tillegg til disse to så består bandet for tiden av Stefan Kardebratt, Douglas Möller og Ulf Georgsson, sistnevnte er også en velkjent låtskriver innen dansebandmiljøet i Sverige.

Den nye plata består av totalt 15 spor, hvor brorparten av låtene er kjente Flamingo-slagere fra gamle tider, slik som “Där näckrosen blommar”, “Gamla kära tuffa tuff-tuff tåget” og “Den gamla kastanjeallèn”, alle innspilt i nye versjoner anno 2016. Et knippe nyskrevne låter har også fått plass på plata, låter som i hovedsak handler om Flamingokvintetten sin karriere og nostalgiske tilbakeblikk på årene som har gått, og det er disse låtene jeg har satt hovedfokus på i ukens presentasjon. Og følgende låter har jeg valgt ut fra plata til denne presentasjonen:

Tiden har sin gång – En uptempo låt som oser av nostalgi og med tilbakeblikk på alt Flamingokvintetten har opplevd på disse snaue 60 årene de har holdt koken. Låten setter også et selvironisk blikk på det faktumet at gutta ikke er noen ungdommer lenger. Og dansetakten er selvsagt godt ivaretatt.

Ellös Folkets Park – En mer balladepreget låt igjen som omhandler en dansekveld i nettopp Ellös Folkets Park der både Streaplers og Flamingo har gjort spillejobber. I teksten her ser man riktignok dansekvelden fra publikums ståsted og ikke fra bandets.

En gång till – Dette er en låt som Flamingokvintetten har fått overlevert fra trubadur og tidligere Wizex-vokalist Danne Stråhed. Låten handler om at det ikke er så lett å gi seg når man har drevet i gamet så lenge, for om man tror det er slutt, så dukker man fort opp igjen en
gang til. Med andre ord en skikkelig treffende tekst for Flamingo-gutta sin del. Forøvrig går låten i det jeg vil betegne som middels tempo.

Jeg syns dette har blitt ei velprodusert og helstøpt, men også livat og danseglad plate. Det er artig å høre de store slagerne til bandet i oppgraderte 2016-versjoner, men det har jo også skjedd tidligere, sist var vel i 2000 da de fulgte samme oppskriften på dobbeltalbumet “Dacapo”. Men likevel, dette er 16-17 år siden og det er derfor helt legitimt at man igjen plukker fram noen gamle svisker som man leker seg litt med i studio. Men når det er sagt, så er det likevel de nyskrevne sporene som virkelig løfter denne plata her, og når man sammenfatter både gammelt og nytt så syns jeg det hele fortjener en solid 5`er på terningen. Ei plate alle Flamingo-fans bare MÅ ha i samlinga si, og det bør også alle andre som samler på dansebandmusikk. Så det er et bra produkt på alle måter som jeg trygt kan anbefale, og når det gjelder Flamingokvintetten så vet man jo også hva man får fra gang til gang…det er en fin trygghet i det også.

Besøk Flamingokvintetten sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg