Fernandoz – Country classicsSom en markering av sitt 30 års jubileum så slapp värmländske Fernandoz i 2016 et album med et knippe kjente countrysvisker fra USA samt en helt nyskrevet låt. “Country classics” er tittelen på denne plata som er Fernandoz sitt første album som i hovedsak består av coverlåter.

Fernandoz ble startet opp i 1986 og Anders Nordlund har vært bandets vokalist og frontfigur siden 1991. I 1993 vant bandet Svenska Dansbandsmesterskapet og dermed var Fernandoz plutselig et kjent og populært navn på den svenske dansebandhimmelen.

Countrypreget over musikken har alltid vært Fernandoz sitt varemerke, og med albumet “Country Classics” så tar de den helt ut og spiller utelukkende kjente countryslagere, med unntak av den ene nyskrevne låten som jeg skal komme tilbake til litt lengre ned i denne anmeldelsen. 

Plata inneholder totalt 13 spor, hvorav Anders sin sønn, Kevin, er vokalist på tre av dem. Produsent for plata har vært ringreven Martin Klaman og av repertoaret på plata kan jeg nevne kjente titler som “Rhinestone cowboy”, “Let your love flow” og “Mississippi”.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Close up the honky tonks – En frisk og fengende countrylåt som Buck Owens opprinnelig spilte
inn i 1964. I mine ører et av de klare høydepunktene på plata. En uptempo låt som er perfekt for swing- og buggdanserne.

Sing me back home – En skikkelig klassiker fra Merle Haggard som vi her hjemme kjenner best under tittelen “En slant til trikken hjem”, og Fernandoz gjør en meget sterk og god versjon av låten
med den aller største respekt for originalversjonen og opphavsmannen, som dessverre døde i 2016. Nok et av mine favorittspor på plata.

Vi ä`ju som vi ä`- Den tidligere omtalte nyinnspilte låten som har en treffende tekst som oppsummerer Fernandoz sin 30 år lange karriere på tre og et halvt minutt. Opphavsmenn her er ingen ringere enn far og sønn Anders og Kevin Nordlund, og låten går i forholdsvis kjapt tempo og er vel den låten på plata som ligger nærmest den tradisjonelle svenske dansebandstilen, men også her med visse countryinfluenser.

Jeg pleier som regel ikke å være så begeistret for plater som nesten kun inneholder kjente covers, men dette albumet er et lysende unntak fra denne regelen. Fernandoz gjør nemlig en fremragende tolkning av samtlige låter og setter sitt eget stempel på alle sammen med sitt eget preg og sine egne tolkninger. Ja, dette syns jeg er skikkelig bra, og jeg syns også låtvalget her sitter perfekt, Fernandoz har valgt populære og kjente låter samtidig som de heller ikke har valgt de som er mest “ihjelcovret” av alle andre. Så her blir det ståkarakter på tross av kun èn egen låt, så terningen lander på en solid 5`er og jeg kan trygt anbefale plata til alle danseglade og selvsagt også til countryfansen. Bra jobba gutter!

Besøk Fernandoz sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg