NOSTALGI: Mimix


Mimix var på 90 tallet et av Norges mest populære danseband, omtrent like populære som Ole Ivars er idag. Bandet ga ut flere plater med mange sterke og populære danselåter, men i 1998 var det slutt, da la gutta instrumentene på hylla. 

Mimix startet opp allerede i 1972 og bestod da av Marvin Hermansen, Alfred Håkonsen, Tor Stoknes, Øyvind Eriksen og Bjørn Johannessen. 

Bandet sin første plateutgivelse kom i 1985 og het “Kom og dans med meg”. På den tida var det Bente Bøe som var bandets hovedvokalist og med seg i Mimix hadde hun da Leif Åge Fredriksen, Marvin Hermansen, Alfred Håkonsen, Bjørn Johannessen, Arvid Numme og Jon Teyler. 

Deretter går det fem år frem til neste utgivelse kommer i 1990. Tittelen på denne er “California blue” og inneholder slagere som “Tårer på ditt kinn”, “Piken i dalen” og “Lise Lotte” for å nevne noen. Her har Bente og Leif Åge sluttet og Roger Askjem har kommet med på vokal og keyboard/trekkspill. 

I 1991 kommer bandets tredje plate med tittelen “De nære ting”. Her finner vi kjente slagere som “Her lever sommeren”, “Idag har jeg brent mine kjærlighetsbrev” og “Ola var fra Sandefjord”. Et par av disse låtene blir gjengangere og store landeplager både på Norsktoppen og norsk radio generelt. Det er forøvrig plateselskapet til Arve Sigvaldsen, Crema, som gir ut platene til Mimix på denne tida. Nå har bandet også tre vokalister som bytter på å synge, nemlig Alfred, Arvid og Roger, men Arvid Numme regnes nok som bandets hovedvokalist. 

Året 1992 kommer så plata “Jukebox” på markedet. Fra denne plata blir det også laget video av flere låter som blant annet blir sendt som eget program på TVNorge i tillegg til at det også gis ut en videofilm med alle låtene på. Kjente låter fra denne plata er “Jukebox i mitt hjerte”, “Vandringsmenn synger” og “Avskjedstoner”. 

Så i 1993 skjer noe tragisk i Mimix, da dør mannen som startet opp det hele, nemlig Marvin Hermansen, og framtida føles usikker for bandet. Likevel drøyer det ikke mer enn to år før det kommer nok ei plate med Mimix, denne gang under tittelen “Takk for sist” og dette viser seg også å bli Mimix sin femte og siste plateutgivelse. 
På denne plata har Marvin Hermansen fått inn Rune Eriksen som erstatning på trommer. Denne plata inneholder låter som “Har du peng har du seng”, “Susanne, Birgitte og Janne” og “Ingen dag har vært som denne”. Denne plata setter altså punktum for Mimix sin platekarriere, men bandet holder det fortsatt gående fram til 1998 da de legger instrumentene på hylla og legger ned hele dansebandeventyret Mimix. 

KILDE: Kenneth Mauseth sin nostalgiside Adress Rosenhill

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg