NOSTALGI: Jim Oddwinds


Da er vi endelig tilbake med en ny artikkel i vår nostalgi-serie der vi presenterer gamle og til dels legendariske norske danseorkestre. Denne gangen skal vi presentere et godt gammelt band fra Romerike ved navn Jim Oddwinds som har eksistert under det navnet siden 1964.

Jim Oddwinds gikk tidligere under navnet The Vultures, men byttet altså navn til Jim Oddwinds i 1964. I godt over 45 år har orkesteret nå turnert over store deler av Norge men den spede begynnelsen var på lokalet Dalheim i Gansdalen utenfor Fetsund på det sørlige Romerike. Dette ble øvingslokalet til Jim Oddwinds og på fredagene ble det arrangert såkalt Ten-treff for alle tenåringene på Romerike med Jim Oddwinds på scena. 

Den første utgaven av Jim Oddwinds bestod av Jim Solberg på trommer, Oddvin Sørlie på sang og gitar, Anders Uriansrud på saksofon, Tore Tveter på bass og Harald Oseth, orkesterlederen, på trekkspill og orgel. Oddvin var kjent som en meget dyktig sanger som hadde som sin spesialitet å fremføre låter fra countrylegenden Bobby Bare samt mer typiske svensktopplåter. I en ettårs periode var også Mohammad Said Omari med som var en kløpper til å tolke calypsorytmer og låter fra Harry Bellafonte.

Jim Oddwinds har forøvrig fostret flere kommende sangstjerner, deriblant Svenn Erik Fjeldberg, Bente Bråten, Glenn Tharaldsen(gjesteartist sammen med hans eget band Support), Laila Kristin, Anita Andreassen Kanstad, Anita Dragseth, Solfrid Stene og Liv og Bjørn Grytøyr, sangere som senere har gjort lysende karrierer i andre band og musikkprosjekter. Den landskjente gitaristen John “Mykjan” Fredriksen har også flere års fartstid fra nettopp Jim Oddwinds, en mann som forøvrig er kjent som en av landets beste gitarister.

Platedebuten til Jim Oddwinds kom i 1967 da de utga singelen med “To hjerter” på ene sida og “Anne Lise” på den andre. Denne plata ble utgitt på plateselskapet Continental Records og ble lansert på et stort russeshow på Jordal Amfi dette året. På denne tida hadde også Harald Hagen blitt med som ny mann på saksofon. Senere kom to singler med Svenn Erik Fjeldberg om vokalist, også utgitt på Continental. På samme tid så fikk også Jim Oddwinds det ærefulle oppdraget å spille sammen med selveste The Kinks på Motangen i Blaker, et meget kjent og populært internasjonalt band på den tida.

Først i 1980 kom Jim Oddwinds med sin første fulle LP-plate, denne ble utgitt akkurat til vinter-OL skulle arrangeres i Lake Placid det året og dermed passet det jo bra å lansere låten “Balladen om Eric Heiden” og ikke minst “Lake Placid-here we come”. På denne plata medvirket både Glenn Tharaldsen som gjesteartist og navnesøstrene Anita & Anita på vokal.

Andre kjente låter med Jim Oddwinds er “Bare en episode i mitt liv”, “Vandringsmann” og “Goodnight Irene”. Kun ei CD-plate har bandet gitt ut og denne kom på 90 tallet og het rett og slett “Jim Oddwinds”. Denne ble utgitt på BW Records og gjorde blant annet flotte listeplasseringeer i Danmark. På denne plata var det Leif Sande som var vokalist. I 2011 består Jim Oddwinds av Oddvin Sørlie sammen med  John Dobran og Harald Oseth, så det er fortsatt liv laga for denne gjengen som har en lang merittliste, men som kanskje ikke er like godt kjent blant dagens oppvoksende generasjoner.

Vi må også tilføye at Jim Oddwinds var det første nordiske orkesteret som turnerte i Polen.

Vi takker Arnfinn Opsand på Dansaktuellt.com samt Tore Tveter og Harald Oseth for hjelp med stoff og materiale til å forfatte denne artikkelen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg