NOSTALGI: Tellus


Vi har fått tilsendt litt info om Trondheimsbandet Tellus fra bandets tidligere vokalist Åge Olsen. Dette har vi brukt som bakgrunnsmateriale til denne nostalgisaken som omhandler et danseband som var veldig populære og aktive under 70 og 80 tallet.

Tellus var veldig aktive og populære rundt på bygdelokaler og danserestauranter i Trondheim og omegn. Bandet spilte mye svensktopp og annen god dansemusikk, slik som rock og swing, kort sagt musikk som fikk det til å rykke i dansefoten. Det var ofte stinn brakke på lokalene der Tellus spilte til dans og i tillegg til Trøndelag så hadde de også en del spillejobber i Moldedistriktet.

Som i de fleste andre band så ble det også i Tellus en del utskiftinger av medlemmer opp gjennom årene, og for å ramse opp de fleste som har vært med, så kan jeg nevne navn som Gunnar Hammer(bass), Ketil Vigdal(keyboard), Jan Bentzen og Svein Skjevik(begge på trommer), Tore Karlsen, Idar Furnes, Odd Hole, Roy Hoeggen(alle på gitar), Berit Nyheim, Arne Hole og Åge Olsen(alle på vokal). Bård Svendsen var også innom Tellus en periode. De hadde i tillegg med seg en del vikarer på enkelte spillejobber.

Tellus var aktive gjennom en periode fra cirka 1972 til 1985 og et par av vokalistene er også kjent fra andre band. Åge Olsen for eksempel har også vært innom Vikings, mens Arne Hole sang i Gluntan en periode på 70 og 80 tallet etterfulgt av en tid i Grabbans på 90 tallet. Gitarist Odd Hole er forøvrig kjent fra både Grabbans og Carmen i nyere tid. Berit Nyheim var også en mye brukt artist på diverse kassettutgivelser under 80 tallet, blant annet på en rekke av utgivelsene fra det trønderske plateselskapet Home`s som ga ut og solgte lavpris-kassetter over en lav sko utover 80 tallet. Berit var også med på et duoprosjekt sammen med Kjell Bjørklund fra Kjell Vidars under tittelen “Folkeeie” på 80 tallet, og i 1981 medvirket hun i den norske Melodi Grand Prix-finalen, med andre ord ei veldig aktiv og erfaren sangerinne.

Tellus kom også ut med både LP og CD-utgivelser i løpet av sin karriere.

Se forøvrig noen gamle bilder av Tellus i bildegalleriet under. 

(Kilde: Åge Olsen) 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg