TIL MINNE OM: Låtskriver Reidun Dawes


I vår serie der vi presenterer låtskrivere og andre som jobber “bak kulissene” i dansebandbransjen har vi nå kommet fram til tekstforfatter Reidun Dawes som har skrevet låttekster først og fremst til bandet Furulunds. Reidun ønsket ikke å bli intervjuet på radioen, så vi presenterte henne istedet kun med en artikkel her på nettsiden vår. Reidun Dawes gikk dessverre bort noen få år etter at vi skrev denne artikkelen.

Reidun Dawes var bosatt på Nedre Romerike og har alltid holdt på med kreative ting, slik som blomsterdekorering og diktskriving. Hun har også alltid vært glad i dans og musikk og har skrevet dikt for Romerikes Blad siden 2002. I tillegg har hun skrevet mange bursdagssanger til en rekke jubilanter. I 2003 kom hun ut med diktsamlingen “Kjærlighet” og i 2006 kom oppfølgeren som het “Lev livet her og nå”. Disse ble utgitt etter “press” fra gode venner som var veldig glad i diktene til Reidun. I 2008 holdt hun også ei egen kunstutstilling som “Månedens Kunstner” i regi av Skedsmo Kunstforening, hvor hun bidro med dikt som ble forstørret opp og illustrert med matchende bilder og satt i glass og ramme. 

Reidun har også skrevet dansebandtekster i mange år og i 2007 kom hennes første dansebandtekst ut på plate med Furulunds. Denne låten het “Alltid når jeg ser deg” og der var det Roger Nysveen i bandet som satte melodi til Reidun sin tekst. Låten er blitt veldig populær både blant medlemmene i bandet og hos publikum på dansegolvet. Låten ble ofte spilt både to og tre ganger på samme dansekveld. 

Da Furulunds igjen kom med ny plate i 2010 så fikk Reidun denne gangen med hele tre av sine egne tekster på plata. Dette var låtene “Ta min hånd”, “Tenker på deg” og “Vår egen kjærlighet” og felles for de fleste av tekstene til Reidun Dawes er at de handler om kjærlighet. Reidun og Rune Engen i Furulunds har hatt et veldig godt samarbeid på flere områder og hun har fått et veldig nært og godt forhold til alle gutta i dette bandet. Og når vi i For Swingende spør Reidun om hun er interessert i å skrive tekster for andre danseband, så svarer hun at for henne er det kun Furulunds som gjelder, men hun forteller også at hun har sendt en tekst til Bjørns orkester som kom med på albumet de ga ut i 2011. 

Reidun var ei godt voksen, men likevel ungdommelig dame, da jeg fikk bli kjent med henne, og hun var veldig blid, imøtekommende og jordnær og tok seg gjerne en tur dit Furulunds spilte for å lytte til musikken og være blant danseglade folk.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg