Mr Ray – Over grensenMr Ray fra Jessheim/Solør er ute med nytt album i disse dager hvor han har samlet halvt om halvt med norske og svenskspråklige låter, derav navnet “Over grensen”.

Mr Ray, eller Ray Moen som han egentlig heter, er en ettertraktet og høyt aktet og respektert artist innen dansebandmiljøet, og platene hans har alltid vært veldig sterke og gode. Slik er det også med “Over grensen” hvor Ray har samlet totalt 13 spor, hvorav bortimot halvparten fremføres i svensk språkdrakt. Låtene er levert av opphavsmenn som bør være velkjente innen dansebandbransjen, slik som Mats Larsson, Åsa Karlström, Roland Jansson, Trond Ihle og Micke Løvdalen for å nevne noen. Micke Løvdalen har også vært Ray sin “høyre hånd” på denne produksjonen da han både har vært produsent, levert låter samt utgitt det hele på sitt nystartede plateselskap Tonal.

En annen ting som er verdt å nevne er at selveste Rune Rudberg, Rays gode venn, også medvirker på en flott duett på denne plata. Ellers er det fin miks av raske og rolige låter her, noen bærer preg av country, andre er i mer typisk “svensktopp-stil” igjen, og Ray synger både norsk og svensk like overbevisende og bra. På plata medvirker også flere gjestemusikere, eller studiomusikere om du vil, deriblant Marius Molstad, Jorge Falck, Eirik Johansen, Odd Arne Sørensen og flere til.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Tidsmaskin – Dette ble umiddelbart min store favoritt på plata, en låt som tar oss med tilbake i tid og som blant annet omhandler diverse jenter fra en svunnen tid. Dette er en låt med en herlig takt og en fengende melodi og et refreng med høy allsangfaktor. Opphavsmennene bakom denne genistreken av en låt er Roland Jansson og Micke Løvdalen.

Avhengig av deg – Her går vi ned et par hakk i tempo, men ingen utpreget ballade dette heller. Denne har muligens litt mer popete preg igjen, men likevel godt innafor den tradisjonelle grenen av dansebandgenren. Denne er skrevet av ringrevene Roland Jansson og Trond Ihle.

Det skulle vært vi – Nok en skikkelig perle av en låt, en forholdsvis uptempo låt og min andre store favoritt på plata. Meget fengende melodi og perfekt dansetakt for de som danser bugg og swing. Her er det Mats Larsson, Åsa Karlström og Ray Moen selv som er opphavsmenn/kvinne.

Her har både Ray og produsent Løvdalen utført et meget godt musikalsk håndverk, for dette må være noe av det beste Mr Ray har prestert i studio hittil. Låtene holder god kvalitet alle sammen, det låter utmerket både teknisk og musikalsk mens dansbarheten også er tilstede i samtlige låter, enten man liker å bugge og swinge eller man foretrekker en god “trykkare”. Jeg likte plata godt, og skal jeg i det hele tatt sette fingeren på noe, så må det være at de norskspråklige låtene muligens er hakket hvassere enn de svenske, men ikke dermed sagt at de svenske er dårlige. Dessuten er det fint med variasjon i språket, da dette gjør plata litt friskere og mer spennende og burde også kunne lokke svenske platekjøpere og dansere til å skaffe seg musikken. På terningen blir det hårfint på grensa opp mot toppscore denne uka, nemlig en sterk 5`er(5+), og det er bare å gratulere Ray og hans studioteam med et fremragende produkt. Ønsker du å kjøpe plata så finner du mer info på www.tonal.no.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg